Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

«Πλαστικές πέτρες» στις παραλίες της Χαβάης τρομάζουν τους επιστήμονες (video)

*
Ανήσυχοι παρουσιάζονται οι επιστήμονες και οι ειδικοί με ένα περίεργο υλικό που έχει εμφανιστεί στις παραλίες της Χαβάης και συνθέτει κάτι σαν «πλαστικές πέτρες». Η παραλία Καμίλο στη Χαβάη είναι γνωστή και ως «πλαστική παραλία», κυρίως λόγω της μεγάλης συσσώρευσης σκουπιδιών και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας ως προς τα αποτελέσματα αυτής της συγκέντρωσης.

Η γεωλόγος Πατρίτσια Κορκοράν ταξίδεψε εκεί και μελέτησε τόσο την άμμο, όσο και ένα περίεργο υλικό που αναδύεται από τη σύντηξη των σκουπιδιών με τα στοιχεία της φύσης. Το πλαστικό που έλιωσε σε φωτιές στην παραλία και αναμείχτηκε με υλικά της φύσης δημιούργησε μια μάζα που θυμίζει πέτρα και το 2014 ονομάστηκε “plastiglomerates”.


Τα στοιχεία αυτά έχουν εμφανιστεί σε 12 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και πλέον έχουν αρχίσει να τρομάζουν τους επιστήμονες, κυρίως στο πόσο συνεχίζεται να επιβαρύνεται το περιβάλλον από την ανθρώπινη παρουσία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*