Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Discord αναλαμβάνει δράση μετά την έκθεση των δεδομένων 620 εκ. χρηστών

*
Το Discord αποφάσισε να αναλάβει δράση, μετά τις αναφορές ότι μια σειρά λογαριασμών παρακολουθούσαν τους χρήστες και αρχειοθετούσαν μηνύματα σε μαζική κλίμακα. Δημοσίευμα του 404 Media, υποστήριζε ότι περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια μηνύματα, μεταξύ των οποίων φωνητικά δεδομένα, είχαν συλλεχθεί από bots σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους διακομιστές του Discord, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών όπως το Minecraft και το Among Us. Αυτά τα δεδομένα είχαν "πακεταριστεί" προς πώληση - για μόλις $5 από τον, πλέον ανενεργό, ιστότοπο Spy.pet, ο οποίος διαφήμιζε τα δεδομένα ως έναν τρόπο για τις εταιρείες να εκπαιδεύουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης ή για "ομοσπονδιακούς πράκτορες που αναζητούν μια νέα πηγή πληροφοριών".

Τώρα, το Discord λέει πως προχώρησε στον αποκλεισμό των λογαριασμών που είναι υπεύθυνοι για τις παράνομες αυτές ενέργειες και σκέφτεται να προχωρήσει το θέμα σε νομικό επίπεδο.


"Η ομάδα ασφάλειάς μας διερεύνησε επιμελώς αυτήν τη δραστηριότητα και εντοπίσαμε ορισμένους λογαριασμούς που πιστεύουμε ότι συνδέονται με τον ιστότοπο Spy.pet, τον οποίο στη συνέχεια μπλοκάραμε", δήλωσε εκπρόσωπος του Discord στο 404 Media.

"Με βάση την έρευνά μας, οι λογαριασμοί είχαν πρόσβαση σε διακομιστές Discord που ήταν ανοιχτοί και διαθέσιμοι για συμμετοχή σε οποιονδήποτε ή όπου οι λογαριασμοί είχαν εύκολη πρόσβαση μέσω μιας πρόσκλησης. Μόλις αποκτήσουν πρόσβαση εκεί, αυτοί οι λογαριασμοί μπορούσαν να έχουν πρόσβαση μόνο στις ίδιες πληροφορίες με οποιονδήποτε άλλο χρήστη αυτών των διακομιστών. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*