Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

11χρονη Βρετανίδα ανακάλυψε απολιθώματα από το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό που έζησε ποτέ!

*
Μια 11χρονη Βρετανία ανακάλυψε απολιθώματα από κάτι που πιστεύεται πως είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό που έζησε ποτέ. Κάποια τεράστια ερπετά ζούσαν την εποχή των δεινοσαύρων στη θάλασσα και ανάμεσά τους βρισκόταν και ένα είδος ιχθυόσαυρου που είχε μήκος που έφτανε έως και τα 25 μέτρα. Η 11χρονη ανακάλυψε τα απολιθώματα ενός ιχθυόσαυρου σε μια παραλία στο Σόμερσετ κάνοντας βόλτα με τον πατέρα της.

Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες που εξερεύνησαν τα απολιθώματα, πρόκειται για ένα είδος που ζούσε στην Τριαδική περίοδο, δηλαδή περί τα 202 εκατομμύρια στο παρελθόν και μάλιστα ήταν σε φάση ανάπτυξης. Το θαλάσσιο αυτό ερπετό ονομάστηκε από τους επιστήμονες «γιγαντιαία θαλάσσια σαύρα» και θεωρείται από τους παλαιοντολόγους το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό που έχει καταγραφεί μέχρι και σήμερα.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*