Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αυτός είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης του θυμού

*
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο θυμός και τα νεύρα να χτυπάνε κόκκινο και τότε όλοι αναζητούν τρόπους να ηρεμήσουν. Ως τώρα πολλοί επέλεγαν τη μέθοδο της εκτόνωσης και προσπαθούσαν να διοχετεύουν τα νεύρα σε έντονες σωματικές δραστηριότητες όπως το ποδήλατο ή το τρέξιμο. Όμως πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τη χαλάρωση για να επέλθει η ηρεμία. Υποστηρίζεται πως οι δραστηριότητες που αυξάνουν τη σωματική διέγερση μπορούν να επηρεάσουν τον θυμό και την επιθετικότητα.

Η διέγερση, όπως περιγράφεται από τους ερευνητές, είναι το επίπεδο εγρήγορσης και ενέργειας σε ένα άτομο. Όταν βρίσκεται κανείς σε κατάσταση υψηλής σωματικής διέγερσης, παρατηρεί αύξηση στον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση, τον αναπνευστικό ρυθμό και την δραστηριοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων του δέρματος. Ο θυμός είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που σχετίζεται με υψηλή σωματική διέγερση.


Όπως αποκαλύπτεται, οι δραστηριότητες που επηρεάζουν τα επίπεδα διέγερσης έχουν βαθιά επίδραση στον θυμό και την επιθετικότητα. Με δραστηριότητες που μειώνουν τη διέγερση, όπως οι βαθιές αναπνοές, η μυϊκή χαλάρωση, η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι δυνατό να ελεγχθούν τα συναισθήματα θυμού και οι επιθετικές παρορμήσεις. Το ίδιο συμβαίνει με σωματικές μεν, αλλά διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως αθλήματα με μπάλα.

Ακόμα και η έκφραση του θυμού, που παροτρύνεται με τη γνωστή φράση, "βγάλε τα όλα προς τα έξω, μην τα κρατάς όλα μέσα σου", δεν διευκολύνει το να επέλθει η ηρεμία. Ο καλύτερος τρόπος είναι η εστίαση σε δραστηριότητες που προάγουν τη χαλάρωση. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*