Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα εικόνα από τον Άρη παρουσιάζει τεράστιες μαύρες αράχνες

*
Ο Άρης, ο κόκκινος πλανήτης όπως απιοκαλείται από πολλούς, είναι γεμάτος εκπλήξεις. Μια από αυτές έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, μια φωτογραφία από την περιοχή Inca City δείχνει χιλιάδες μαύρες αράχνες να έχουν βγει στην επιφάνεια. Όμως, τι πραγματικά συμβαίνει;

Κάθε Άνοιξη στην εν λόγω περιοχή κάνουν την εμφάνισή τους μαύροι σχηματισμοί που μοιάζουν με αράχνες. Αυτές οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από το Mars Express του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και το ExoMars Trace Gas Orbiter, αποκαλύπτουν στην πραγματικότητα εποχιακές εκρήξεις διοξειδίου του άνθρακα.




Αυτές οι «αράχνες» δεν είναι πλάσματα αλλά κανάλια αερίου που έχουν πλάτος από 50 μέτρα έως 1 χιλιόμετρο. Εμφανίζονται όταν το χαμηλότερο στρώμα πάγου διοξειδίου του άνθρακα αρχίζει να λιώνει λόγω της θερμότητας στο νότιο ημισφαίριο του Άρη κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται εξάχνωση, μετατρέπει τον πάγο σε αέριο.

Καθώς το αέριο συσσωρεύεται, προκαλεί μια έκρηξη που διαπερνά το στρώμα πάγου, εκτοξεύοντας σκούρα ύλη στον αέρα, η οποία στη συνέχεια πέφτει πίσω, δημιουργώντας αυτούς τους σχεδιασμούς.

Έτσι, δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για τεράστιες αράχνες.



Εικόνες: ESA/DLR/FU Berlin 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*