Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οδεύουμε προς νέα γενιά αποσμητικών, εντοπίστηκαν βακτήρια υπεύθυνα για την κακοσμία

*
Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι οσμές του ανθρώπινου σώματος, ειδικότερα αυτές που προέρχονται από τις μασχάλες, δημιουργούνται από βακτήρια που μεταβολίζουν τον ιδρώτα ο οποίος παράγεται από τους αποκρινείς αδένες.

Αυτά τα φυσικά βακτήρια του δέρματος διαφέρουν το ένα με το άλλο, γεγονός που εξηγεί τις παρατηρούμενες διαφορές στις οσμές. Ενώ τα αποσμητικά χρησιμοποιούνται συνήθως για να καλύψουν αυτές τις οσμές, μια ομάδα ερευνητών από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο της Οσάκα διερευνά έναν καινοτόμο τρόπο για την εξάλειψη αυτών των βακτηρίων που τις προκαλούν.


Για χάρη μιας μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Investigative Dermatology, οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα σωματικών υγρών από τις μασχάλες 20 υγιών ανδρών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με βάση την ένταση της μυρωδιάς του σώματός τους, με 11 από αυτούς να παρουσιάζουν πιο έντονη οσμή. Η ανάλυση αποκάλυψε αύξηση των πρόδρομων ουσιών που ευθύνονται για τις οσμές και πολλαπλασιασμό των βακτηρίων Staphylococcus hominis σε εκείνους με πιο έντονη οσμή.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Satoshi Uematsu και τον αναπληρωτή καθηγητή Kosuke Fujimoto του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα, μελέτησε στη συνέχεια έναν βακτηριοφάγο, έναν ιό που στοχεύει συγκεκριμένα βακτήρια, ικανό να μολύνει το Staphylococcus hominis. Συνέθεσαν μια λυσίνη από αυτόν τον βακτηριοφάγο και μέσω πειραμάτων βρήκαν, ότι αυτή η λυσίνη στόχευε μόνο το Staphylococcus hominis χωρίς να επηρεάζει άλλα βακτήρια που κανονικά υπάρχουν στο δέρμα.

Ο Dr Miki Watanabe, του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα, σημειώνει ότι οι οσμές στις μασχάλες είναι μία από τις λίγες δερματολογικές διαταραχές όπου τα βακτήρια είναι η κύρια αιτία. Προς το παρόν, υπάρχουν λίγες διαθέσιμες αποτελεσματικές "θεραπευτικές επιλογές". Αυτή η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για νέες θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου προβλήματος. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*