Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στελέχη της Amazon ίσως χρησιμοποίησαν το Signal για την αυτόματη διαγραφή αποδείξεων στη διαμάχη με την FTC

*
Οι δικηγόροι της FTC ισχυρίζονται ότι τα κορυφαία στελέχη της Amazon χρησιμοποίησαν τη λειτουργία αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων του Signal για να καταστρέψουν στοιχεία σχετικά με τη μαζική αντιμονοπωλιακή αγωγή του οργανισμού. Η FTC είχε κατηγορήσει την Amazon ότι δημιούργησε έναν μυστικό αλγόριθμο τιμολόγησης με ονομασία "Project Nessie" που μπορεί να είχε αποφέρει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε επιπλέον κέρδη.

Τώρα, η Washington Post (η οποία ανήκει στον ιδρυτή της Amazon και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Jeff Bezos), αναφέρει ότι η Amazon είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες που κατηγορήθηκαν πρόσφατα ότι στράφηκαν σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Signal που μπορούν να διαγράψουν μόνιμα τα μηνύματα αυτόματα.


Το υπόμνημα που κατάθεσαν οι δικηγόροι της FTC περιλαμβάνει και εικόνες από ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των στελεχών της Amazon. Υποστηρίζουν ότι ο Bezos είναι φανατικός υποστηρικτής του Signal και είχε δώσει εντολές και σε άλλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Page from the FTC filing showing a screenshot of a conversation in the Signal mobile app where Amazon executives turned on disappearing messages.

Και επειδή η Amazon δεν είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους της να διατηρούν τα μηνύματα, παρά μόνο 15 μήνες μετά την ενημέρωσή της για την έρευνα που είχε ξεκινήσει, η FTC θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό πιθανό να σβήστηκαν σημαντικά ντοκουμέντα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*