Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Smurf’s Kart Next Gen Review

*
To Smurf’s Kart Next Gen είναι γεμάτο χρώματα αλλά όχι περιεχόμενο.

Η θεαματική επανεμφάνιση των Στρουμφ, είναι γεγονός, κυρίως για όσους από μας έχουμε παιδιά, ενώ αν έχει τύχει να έχουμε παρακολουθήσει την πρώτη τους νιότη, ως παιδιά, κολλάμε ακόμα περισσότερο, μιας και η νέα σειρά, ταινίες, παιχνίδια, κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Και μετά ήρθαν, όχι οι μέλισσες (που υπάρχουν ως όπλο στο παιχνίδι), αλλά το Smurf’s Kart που δεν… κάτι που επισημάναμε και το 2022 όταν κυκλοφόρησε για το Switch. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε και για Xbox Series X και PS5 και είπαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να μας δείξει τι μπορεί να κάνει σε συστήματα με περισσότερες δυνατότητες. Και γι αυτό στο παρόν review θα το εξετάσουμε ως ανεξάρτητο τίτλο, αποσυνδεδεμένο με τον προηγούμενο, για να είμαστε δίκαιοι. Λοιπόν, μέσα στον χαμό από kart games από κάθε πιθανή κι απίθανη gaming ή παιδική τηλεοπτική σειρά, ε τι θα έμεναν πίσω τα στρουμφάκια; Ιδού λοιπόν το στρουμφοκαρτ game, που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμαστε και που μάλλον τελικά δεν έπρεπε να αποκτήσουμε. Ας τα δούμε όμως όλα από την αρχή. Η πρώτη εντύπωση είναι θετική. Ωραία χρώματα, 12 χαρακτήρες γνωστοί στους φίλους της σειράς, μουσικούλα, αλλά που είναι τα modes;




Μπαίνοντας στα Single Player, βλέπει κανείς τα Time Challenge, Grand Prix και Free Race που πιθανώς να είναι αυτό-εξηγούμενα, αν και δεν είναι ίσως ό,τι περιμένει κανείς. Περεταίρω έρευνα φέρνει στο φως ότι ο τίτλος δεν διαθέτει απλά 12 χαρακτήρες, αλλά επίσης μόλις 12 πίστες (και τις αντίστροφές τους), ο οποίες χωρίζονται στο mode Grand Prix σε τρία «Γκραν-Πρι» από 4 πίστες το κάθε ένα. Καταλαβαίνετε ότι παρά τις 2 ρυθμίσεις δυσκολίας, η έννοια «φτωχό» πλανάται στον αέρα. Δεν υπάρχει κάποια ιστορία, δεν υπάρχει κάποιο career mode, δεν υπάρχει ίχνος tutorial και ποτέ δεν μαθαίνει κανείς τι πραγματικά κάνουν τα ρόδια που μαζεύει σε όλο το παιχνίδι, αν και υποθέτουμε ότι αποτελεί κάποιο είδος απομίμησης των coins του Mario Kart.



Στο Time Challenge μπορεί κάποιος να βρει περισσότερο νόημα, αν και αυτό σύντομα τελειώνει (ή και το βαριέται κανείς), ενώ το Free Race κάθε άλλο παρά Free Race είναι, μιας και δεν μπορείτε να παίξετε επιμέρους αγώνες, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ είτε 4, είτε 8 είτε 12 αγώνες. Γιατί; Γιατί έτσι προφανώς. Έτσι, με την προσθήκη απλώς κάποιων collectible stickers ολοκληρώνεται ένα περιεχόμενο που δεν καλύπτει κανέναν. Τουλάχιστον παίρνει καλό βαθμό στην προσβασιμότητα για μικρά παιδιά, μιας και είναι προεπιλεγμένες οι επιλογές αυτόματου πατήματος γκαζιού και βοήθειας στην οδήγηση (αυτή δεν λειτουργεί και πολύ καλά). Από την άλλη παρά τη βοήθεια κάποιες πίστες δεν είναι προσιτές για τους μικρούς παίκτες, μιας και η σκοτεινή χρωματική παλέτα και ο συνδυασμός αρκετού καφέ με πράσινο και οι απότομες στροφές, μπορεί να αποτρέψουν κάποια παιδιά.



Σε επίπεδο gameplay, δεν μπορούμε να πούμε ούτε κάτι καλό, ούτε κάτι κακό. Η οδήγηση είναι αυτή που πρέπει για ένα παιχνίδι με kart, αλλά από την άλλη δεν κάνει κάτι εξαιρετικά ή διαφορετικά, ενώ τα κομμάτια με floating μέσα σε σαπουνόφουσκες όπου απλά αιωρείστε και δεν κάνετε κάτι άλλο, ε δεν προσφέρουν τίποτα. Στα θετικά μπορούμε να αναφέρουμε τα όπλα, που αν και λίγα και ταιριάζουν με το σύμπαν των Στρουμφ αλλά και την πλάκα τους έχουν. Από την άλλη οι ειδικές ικανότητες, που είναι τα μοναδικά πράγματα που κάνουν να ξεχωρίζουν οι χαρακτήρες μεταξύ τους, μιας και δεν υπάρχει κάποιο στατιστικό σε αυτούς ή τα οχήματα, αφήνουν στιφή γεύση, μιας και εμφανίζονται μόνο αν έχετε μείνει πίσω στον αγώνα, ενώ αν έχετε ξεφύγει αρκετά, σας βγάζει μόνο τη «νάρκη» και το ρόδι, μιας και οτιδήποτε άλλο, μιας και δεν εκτοξεύεται προς τα πίσω, είναι παντελώς άχρηστο. Τα γραφικά απλοϊκά αλλά όχι τόσο πολύχρωμα, ο ήχος επίσης απλοϊκός και εν ολίγοις και εδώ μετριότητα, παρά το ισχυρότερο hardware.



Δεν μας τα λέει λοιπόν καλά το Smurf’s Kart, με πάρα πολλούς άλλους τίτλους στην αγορά να είναι πολύ καλύτεροι από αυτόν. Και τελικά ούτε την άξιζε ούτε την κέρδισε τη δεύτερη ευκαιρία που θελήσαμε να του δώσουμε.

Βαθμολογία: 4/10 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαρακτήρες και μπόνους πιστά στο πνεύμα της σειράς
  • Σχετικά καλή προσαρμογή για παιδιά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολύ λίγο και φτωχό περιεχόμενο
  • Ακατανόητες επιλογές σε κάθε επίπεδο
  • Καμία βελτίωση από το ανεπαρκές περσινό τίτλο του Switch
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*