Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οι top 20 αναμενόμενες ταινίες του 2024

*
Τι κι αν φαίνεται σαν να υποδεχτήκαμε το 2024 μόλις χθες, σύντομα θα υποδεχτούμε τον Μάρτιο και, παρόλο που ακόμα βρισκόμαστε στις αρχές του έτους, ξέρουμε ήδη τι έχουμε να περιμένουμε στους κινηματογράφους μέχρι και τα Χριστούγεννα. Όπως κάθε χρονιά, μαζέψαμε ορισμένες από τις πιο αναμενόμενες φετινές ταινίες, ελπίζοντας να μην μας απογοητεύσουν (τουλάχιστον οι περισσότερες από αυτές). Για δείτε τι έρχεται.

Madame Web – 14 Φεβρουαρίου
Της: S. J. Clarkson (Mistresses, Dexter)
Με τους: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merved, Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts, Adam Scott, Zosia Mamet.


Η τέταρτη ταινία του Spider-Man Universe της Sony, που διαδέχεται τις δύο ταινίες του Venom και αυτήν του Morbius. Κινηματογραφικό ντεμπούτο για την Cassandra Webb (Madame Web) που πρωτο-εμφανίστηκε στα comic books της σειράς The Amazing Spider-Man. Η συγκεκριμένη παραγωγή θα μας γνωρίσει έναν από τους ενδιαφέροντες “δεύτερους” χαρακτήρες του franchise, με μια ιστορία που θα τη φέρει αντιμέτωπη με το παρελθόν της, αλλά και με μια απειλή που κυνηγά τρεις (σχεδόν) εξίσου δυνατές σούπερ ηρωίδες – τις Julia Carpenter, Mattie Franklin και Anya Corazon.




Dune: Part Two – 1 Μαρτίου
Του: Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival)
Με τους: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Souheila Yacoub, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Tim Blake Nelson.

Στη συνέχεια της περιπέτειάς του, ο Paul Atreides, μαζί με τους Chani και Fremen, θέλει να πάρει εκδίκηση για την καταστροφή της οικογένειάς του. Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το σκληρό δίλημμα μεταξύ της αγάπης της ζωής του και της μοίρας ολόκληρου του σύμπαντος. Η ταινία – sequel βασίζεται στη μυθιστορηματική σειρά επιστημονικής φαντασίας του Frank Herbert.  




Arthur the King – 22 Μαρτίου
Του: Simon Cellan Jones (Years and Years, The Expanse)
Με τους: Mark Wahlberg, Simu Liu, Juliet Rylance, Nathalie Emmanuel, Ali Suliman, Rob Collins, Michael Landes, Bear Grylls, Paul Guilfoyle.

Δεν έχει καμία σχέση με τον Βασιλιά Αρθούρο. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία ενός άντρα που δένεται με ένα αδέσποτο σκυλάκι, καθώς προσπαθεί να κερδίσει το Adventure Racing World Championship – έναν αγώνα αντοχής 700 χιλιομέτρων στη Δομινικανή Δημοκρατία (όπου και όντως γυρίστηκε η παραγωγή).  




Mickey 17 – 29 Μαρτίου
Του: Bong Joon-ho (Parasite, Okja)
Με τους: Robert Pattinson, Steven Yeun, Naomi Ackie, Toni Collette, Mark Ruffalo.

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες συνδυασμούς καστ δίνει ζωή στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας Mickey7 του Edward Ashton, όπου ο πρωταγωνιστής του είναι ένας αναλώσιμος εξερευνητής του διαστήματος που αναλαμβάνει τον αποικισμό του επικίνδυνου και αφιλόξενου παγωμένου πλανήτη Niflheim. Το twist είναι η ίδια η φύση του Mickey7, ο οποίος επιστρέφει με έναν νέο κλώνο κάθε φορά που πεθαίνει, έχοντας τη δυνατότητα να διατηρήσει τις μνήμες των προηγούμενων.




Godzilla x Kong: The New Empire – 12 Απριλίου
Του: Adam Wingard (Death Note, Blair Witch)
Με τους: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens, Kaylee Hottle, Alex Ferns, Fala Chen, Rachel House.

Η 5η ταινία του MonsterVerse επαναφέρει τους μέχρι πρότινος αντιμέτωπους King Kong και Godzilla, αλλά αυτήν τη φορά ως συμμάχους ενάντια σε μια νέα απειλή που φώλιαζε από καιρό στα έγκατα του πλανήτη και τώρα εμφανίζεται για να μοιράσει πανικό. Δεδομένης της νέας αυτής σύμπραξης, ο καινούργιος εχθρός αναμένεται έξτρα επιθετικός και αναμενόμενα γιγαντιαίος, οπότε μένει να δούμε αν το φιλμ του Adam Wingard θα ανταγωνιστεί στα ίσα το CGI του πρόσφατου ιαπωνικού υπερθεάματος που ακούει στο όνομα Godzilla Minus One.




Civil War – 26 Απριλίου
Του: Alex Garland (Dredd, Never Let Me Go)
Με τους: Kirsten Dust, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Jesse Plemons, Nick Offerman, Karl Glusman, Sonoya Mizuno, Jonica T. Gibbs.

Μια από τις αναμενόμενες παραγωγές της A24 για το 2024 και η 4η ταινία του Alex Garland (Annihilation, Ex Machina) παρουσιάζει έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής του σχετικά κοντινού μέλλοντος. Μια ομάδα δημοσιογράφων προσπαθεί να ακολουθήσει τα δραματικά γεγονότα από την πρώτη γραμμή, η οποία διαγράφεται ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και στις πολιτείες των Τέξας και Καλιφόρνια.




The Garfield Movie – 24 Μαΐου
Του: Mark Dindal (Chicken Little, The Emperor’s New Groove)
Με τους: Chris Pratt, Samuel L. Jackson, Hannah Waddingham, Ving Rhames, Nicholas Hoult, Cecily Strong, Harvey Guillén, Brett Goldstein, Bowen Yang.

20 χρόνια μετά την πρώτη live-action κινηματογραφική παραγωγή με πρωταγωνιστή τη διάσημη γάτα που μισεί τις Δευτέρες, το The Garfield Movie επαναφέρει τη ζωντανή μηχανή κατανάλωσης λαζανιών στη μεγάλη οθόνη. Αυτήν τη φορά πρόκειται για μια αποκλειστικά animated ταινία, κάτι που ίσως και να ταιριάζει περισσότερο. Στη νέα περιπέτεια του Garfield θα γνωρίσουμε τον πατέρα του, αλλά και τον ίδιο όταν ήταν μωρό, γεγονός που θα κάνει το φιλμ να λειτουργήσει ως μαγνήτης για τους fans του animation που δεν μπορούν να αντισταθούν σε οτιδήποτε παρουσιάζεται ως ακραία… γλυκύτατο.




Kingdom of the Planet of the Apes – 24 Μαΐου
Του: Wes Ball (The Maze Runner, Ruin)
Με τους: Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Travis Jeffery, Lydia Peckham, Peter Macon, William H. Macy, Eka Darville, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Ras-Samuel Weld A’abzgi, Dichen Lachman.

Η τέταρτη ταινία της rebooted σειράς κάνει ένα χρονικό άλμα 300 χρόνων προς τα εμπρός, σε μια εποχή όπου κυριαρχούν οι πίθηκοι και οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει σε πρωτόγονο στάδιο. Ο ηγέτης Proximus Caesan αναζητά απομεινάρια της ανθρώπινης τεχνολογίας ώστε να υποδουλώσει τις μάζες, τη στιγμή που ο χιμπατζής Noa συμμαχεί με μια νεαρή άνθρωπο - τη Nova - προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον των δύο αντίπαλων ειδών.




Bad Boys 4 – 14 Ιουνίου
Των: Adil El Arbi, Billal Fallah (Gangsta, Black)
Με τους: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Tasha Smith, John Salley, Eric Dane, DJ Khaled, Loan Gruffudd, Rhea Seehorn, Joyner Lucas.
Το sequel του Bad Boys for Life έρχεται τρία χρόνια μετά την επιστροφή του franchise, με τη Sony Pictures Releasing να βλέπει καινούργιες προοπτικές για τη σειρά. Οι ντεντέκτιβ Mike Lowery και Marcus Burnett επανέρχονται για ακόμα μια εκρηκτική περιπέτεια, με τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την πλοκή της νέας τους ταινίας να παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστες.


Inside Out 2 – 14 Ιουνίου
Του: Kelsey Mann
Με τους: Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Liza Lapira, Maya Hawke.

Η Pixar φέρνει το sequel του Inside Out που κυκλοφόρησε το ’15 και που μας σύστησε στον κόσμο τον συναισθημάτων της Riley. Στο Inside Out 2 η Riley βρίσκεται κοντά στην ενηλικίωση και όπως είναι αναμενόμενο, νέα συναισθήματα έρχονται να συνυπάρξουν με τα ήδη υπάρχοντα. Με κυριότερο όλων, το άγχος. Η Anxiety είναι ο νέος ανατρεπτικός χαρακτήρας της σειράς και, σύμφωνα με την περιγραφή της καινούργιας ταινίας, δεν έρχεται μόνη.




A Quiet Place: Day One – 28 Ιουνίου
Του: Michael Sarnoski (Pig, Olympia)
Με τους: Lupita Nyong’o, Joseph Quinn, Alex Wolff, Djimon Hounsou, Denis O’Hare.

Η πρώτη ταινία της σειράς δίχως τον John Krasinski στη θέση του σεναριογράφου ή του σκηνοθέτη. Βέβαια, η ιστορία είναι δική του, όμως το πόστο του για το prequel του πρώτου A Quiet Place έχει αλλάξει χέρια. Όπως μαρτυρά και το ίδιο το όνομα της νέας παραγωγής, αυτήν τη φορά θα δούμε το πώς ξεκίνησε το κακό που οδήγησε στο post-apocalyptic σκηνικό των πρώτων δύο ταινιών. Πιθανότατα δε θα έχει την ίδια ποσότητα ησυχίας με εκείνες δηλαδή. Έτσι, για τη διαφορά.




Deadpool 3 – 26 Ιουλίου
Του: Shawn Levy (The Adam Project, Free Guy)
Με τους: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Morena Baccarin, Briann Hildebrand, Jennifer Garner, Leslie Uggams, Karan Soni, Rob Delaney, Emma Corrin, Matthew Macfadyen.

Ο Deadpool μπαίνει με φόρα στο MCU και μετατρέπεται στον Marvel Jesus. Στην τρίτη ταινία του αντι-ήρωα του Reynolds μαίνεται κι η επιστροφή του Jackman ως Wolverine, μόνο που αυτήν τη φορά πρόκειται για μια σημαντικά λιγότερο σοβαρή περιπέτεια σε σχέση με την τελευταία φορά που τον είδαμε. Δικαίως πρόκειται για την πιο αναμενόμενη ταινία της Marvel για το 2024, παρόλο που μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε τίποτα για την πλοκή της.




Borderlands – 9 Αυγούστου
Του: Eli Roth (Death Wish, Hostel)
Με τους: Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Jamie Lee Cutris, Ariana Greenblatt, Florian Munteanu, Haley Bennet, Édgar Ramírez, Bobby Lee, Olivier Richters, Janina Gavankar, Gina Gershon, Cheyenne Jackson, Charles Babalola, Benjamin Byron Davis, Steven Boyer, Ryann Redmond, Penn Jillette.

Φαίνεται απίστευτο το γεγονός ότι περιμένουμε τη συγκεκριμένη παραγωγή εδώ και 9 πλέον χρόνια. Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη σειρά videogames της Gearbox και θα παρουσιάζει την ιστορία της Lilith και της ομάδας που δημιουργεί (με τους Roland, Tiny Tina, Krieg, Tannis και Claptrap) προκειμένου να αντιμετωπίσουν στρατιές εξωγήινων μετά την εύρεση της αγνοούμενης κόρης του πιο ισχυρού S.O.B, Atlas, στον πλανήτη Pandora.




Kraven the Hunter – 30 Αυγούστου
Του: Jeffrey McDonald Chandor (Triple Frontier, A Most Violent Year)
Με τους: Aaron Taylor-Johnson, Ariana DeBose, Russell Crowe, Fred Hechinger, Christopher Abbott, Alessandro Nivola.

Η δεύτερη ταινία του Sony’s Spider-Man Universe (μετά το Madame Web) φέρνει την πρώτη live-action standalone ταινία του κυνηγού Sergei Kravinoff. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα, η συγκεκριμένη παραγωγή θα παρουσιάζει την πολυπλοκότητα της ψυχοσύνθεσης του Kraven, εμβαθύνοντας στη μυθολογία του, ενώ θα συμπεριλαμβάνει και ένα σημαντικό χρονικό άλμα μετά τη μέση της, που θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της ζωής του.




Beetlejuice Beetlejuice – 6 Σεπτεμβρίου
Του: Tim Burton (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, Charlie and the Chocolate Factory)
Με τους: Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara, Jenna Ortega, Monica Bellucci, Willem Dafoe, Justin Theroux.

Το sequel του Beetlejuice καταφθάνει αρκετά χρόνια μετά τις αρχικές προβλέψεις. Μάλλον αρκετές δεκαετίες μετά, αφού ο Tim Burton περίμενε το σενάριο για την παραγωγή που θα έφερε το όνομα Beetlejuice Goes Hawaiian στις αρχές των ‘90s. Ως γνωστόν, το project κατέληξε στο ράφι, μέχρι που μέσα του 2022 ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την πολυπόθητη επιστροφή. Ακόμα δεν ξέρουμε καμία λεπτομέρεια σχετικά με την ιστορία του Beetlejuice Beeltejuice, παρά μόνο το γεγονός ότι το σενάριο γράφτηκε από τους Alfred Gough και Miles Millar των Spider-Man 2, Into the Badlands και του πρόσφατου Netflix hit Wednesday.


Joker: Folie à Deux – 4 Οκτωβρίου
Του: Todd Phillips (War Dogs, The Hangover)
Με τους: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland, Harry Lawtey.

Ο Joaquin Phoenix ξανά στον ρόλο που του χάρισε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου πριν από μισή δεκαετία (κι όμως, πέρασε τόσος καιρός από τότε) και η Lady Gaga στο πλευρό του ως Harley Quinn. Το συγκεκριμένο sequel – ψυχολογικό θρίλερ θα έχει χαρακτήρα μιούζικαλ και θα συνεχίζει την πορεία του Joker προς την αποθέωση στον κόσμο του εγκλήματος, εμβαθύνοντας στη σκοτεινή ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή του σε ένα ακόμα δράμα που σίγουρα θα μας απασχολήσει το φετινό φθινόπωρο.


Gladiator 2 – 22 Νοεμβρίου
Του: Ridley Scott (Napoleon, Alien: Covenant)
Με τους: Paul Mescal, Denzel Washington, Connie Nielsen, Derek Jacobi, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Pedro Pascal, May Calamawy, Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas.

Ο Ridley Scott γυρίζει πίσω στον κόσμο του Μονομάχου, με σενάριο του David Scarpa (Napoleon, All the Money in the World). Λεπτομέρειες για την ταινία ακόμα δε γίνονται γνωστές, όμως το λαμπερό της καστ είναι ικανό να τραβήξει την προσοχή μας από μόνο του. Τα γυρίσματα της παραγωγής έγιναν σε Μαρόκο, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο και ολοκληρώθηκαν στις 17 Ιανουαρίου.


Mufasa: The Lion King – 20 Δεκεμβρίου
Του: Barry Jenkins (If Beale Street Could Tak, Medicine for Melancholy)
Με τους: Aaron Pierre, Kelvin Harrison, Seth Rogen, Billy Eichner, John Kani, Jess Harnell, Mark Ryan.

Το prequel του Lion King (1994, 2019) θα μας δώσει μια νέα οπτική στον χαρακτήρα του Mufasa, τον original Βασιλιά των Λιονταριών, στο ίδιο ύφος με την πιο πρόσφατη εκδοχή της κλασικής παραγωγής της Disney. Δηλαδή live-action, αλλά όχι πραγματικά live-action, μα μια αποκλειστικά computer-generated ταινία που θα φέρει περισσότερο δράμα και περισσότερο… musical σε σχέση με το πολυαγαπημένο sequel της. Αναμενόμενα θα μάθουμε και πράγματα για τη μητέρα του Simba.




Sonic the Hedgehog 3 – 20 Δεκεμβρίου
Του: Jeff Fowler (Where the Wild Things Are, Gopher Broke)
Με τους: James Marsden, Tika Sumpter, Jim Carey, Lee Majdoub, Ben Schwartz, Colleen O’Saughnessey, Idris Elba.

Ακολουθώντας τις πρώτες δύο επιτυχημένες live-action παραγωγές, η τρίτη ταινία Sonic the Hedgehog επαναφέρει τον Jim Carrey στον ρόλο του Dr. Robotnic, παρόλο που ο αγαπημένος ηθοποιός έχει εκφράσει εδώ και χρόνια την επιθυμία του να αποσυρθεί από την ηθοποιία. Αυτήν τη φορά θα δούμε και τον Shadow the Hedgehog εν δράσει, κι εμείς περιμένουμε τις ίδιες δόσεις δράσης και κωμωδίας με τις προηγούμενες ταινίες.




Nosferatu – 25 Δεκεμβρίου
Του: Robert Eggers (The Northman, The Lighthouse)
Με τους: Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Willem Dafoe, Simon McBurney, Ralph Ineson.

Ο Robert Eggers των The Witch, The Lighthouse και The Northman δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να σκηνοθετήσει το remake της κλασικής ταινίας με βαμπίρ από το 1922. Το Nosferatu είναι μια ιστορία εμμονής μεταξύ μιας νεαρής κοπέλας και ενός τρομακτικού βαμπίρ, πολύ gothic, πολύ δραματική και (κυρίως) πολύ τρομακτική. Με δεδομένο το βιογραφικό του Αμερικανού παραγωγού, περιμένουμε μεγάλα πράγματα από το συγκεκριμένο project. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*