Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας ανακοινώνει την τελετή βράβευσης για το Game Idea Contest, τον πανελλήνιο διαγωνισμό σεναρίου παιχνιδιών. Η απονομή των βραβείων για το HGDA Game Idea θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Ιουνίου 17:30-20:00, στα γραφεία του συλλόγου (Απ. Παύλου 10β στο Μαρούσι, στο κτίριο της Aventurine). Για την Hellenic Game Developers Association, ο σκοπός του διαγωνισμού που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 δεν είναι μόνο να αναδειχθεί η καλύτερη ιδέα. Μετά την απονομή, η ιδέα αυτή θα υλοποιηθεί από developers-μέλη του συλλόγου, ενώ παράλληλα στόχος του HGDA είναι να ενθαρρύνονται οι δημιουργίες νέων ομάδων ανάμεσα στα μέλη του, έτσι ώστε η χώρα μας να αυξήσει την ετήσια παραγωγή παιχνιδιών.

Για τον σκοπό αυτό, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι οκτώ καλύτερες ιδέες από τους δημιουργούς τους, ενώ θα γίνει συζήτηση για όλες τις συμμετοχές στον διαγωνισμό. Οι 8 συμμετοχές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είναι οι παρακάτω (με αλφαβητική σειρά):
- Colony
- Holly dice
- Hybris
- Superaddictivity – Paintball Coalitions
- The Lost Sanctuary
- The lost treasure of Paxos Island
- The Shutdown
- Unclaimed Kingdom
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο website του διαγωνισμού: www.hgdagameidea.com
H Konami ξεκινάει νομικές ενέργειες για αυτούς που διέρρευσαν τον πηγαίο κώδικα του Metal Gear Solid 2
Ας κερδίσει ο καλύτερος!
Πιστευω Tanno πως το παιχνιδι που εχεις φτιαξει εσυ ειναι και πολυ hardcore να 'ουμε...Στα τρεναααα!
Μπορεις να πας στην εκδηλωση και να μην εισαι συμμετοχοντας ? Απλως ροταω γιατι θελω να παω να το δω
Έριξα μια γρήγορη ματιά στις 40 προτάσεις (σε όσες είχαν πληροφορίες online).
Tanno διαφωνώ με το σχόλιο σου, είναι εμφανές ότι σημαντικός παράγοντας στην επιλογή των παιχνιδιών της 8άδας είναι το μέγεθος του project και οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του. Είδα στις προτάσεις τουλάχιστον 2 MMORPG, Open World παιχνίδι, FPS κτλ. Αυτές οι προτάσεις απαιτούν μεγάλο budget και ομάδα για να υλοποιηθούν, είναι προφανές κατά τη γνώμη μου ότι δεν είχαν τύχη στον διαγωνισμό.
Απογοητεύτηκα που δεν είδα στην 8άδα το συγκεκριμένο παιχνίδι: http://www.youtube.com/watch?v=aeDSylho3v0 , απλό, εύκολο στην υλοποίηση, ωραία υλοποιημένο, τρελές αναμνήσεις, κατάλληλο για πολλές πλατφόρμες (κινητά, tablets, PC) και από ότι είδα από τα λίγα που είχαν να δείξουν prototype.