Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Εβδομάδα με άρωμα Ελλάδας

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν από τις πολύ σημαντικές για την εγχώρια βιομηχανία. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί είχε αρκετές…τοπικού ενδιαφέροντος εξελίξεις, με σημαντικότερη φυσικά τη διακοπή της συνεργασίας ανάμεσα σε Nortec Multimedia και Nintendo of Europe. Όπως σημειώσαμε και στο τελευταίο Enternity Live, η εξέλιξη αυτή μας ξάφνιασε, κυρίως γιατί ήταν από τις λίγες που ίσως και να βάζαμε το χέρι στη φωτιά πως δεν θα λήξει ποτέ.

Στις 29 Σεπτεμβρίου λοιπόν, η Nortec Multimedia απέστειλε στα media και στο εμπόριο μια επιστολή, στην οποία σημειώνει πως παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να μείνει υγιής και αδάνειστη μέσα σε αυτή την κρίση που έχει «χτυπήσει» τα τελευταία 6 χρόνια την ελληνική αγορά, δεν μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με την Nintendo of Europe. Για όποιον μπορεί να διαβάσει…ανάμεσα στις γραμμές, είναι ξεκάθαρο ότι η επιστολή είναι υπερβολικά μικρή για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Έχοντας κάνει αρκετά τηλεφωνήματα, καταφέραμε να συμπληρώσουμε κάποιες έξτρα πληροφορίες που καταγράφηκαν στο έκτακτο The Greek Way με υπότιτλο «Τέλος εποχής για τη Nortec». Η αποκάλυψη του κειμένου είναι πως δεν έχουμε απλά το τέλος της συνεργασίας, αλλά και το κλείσιμο μιας ακόμη ελληνικής επιχείρησης που εμπλέκεται με το λιανεμπόριο και την αγορά της τεχνολογίας. Το τι θα συμβεί με τα προϊόντα της Nintendo είναι κάτι που θα δούμε τους επόμενους μήνες, ωστόσο οι πληροφορίες που έχουμε μαζέψει μετά και από τις σχετικές διευκρινίσεις που μας δόθηκαν από τον Γ. Κατρινάκη και τις…αοριστίες/γενικότητες της Nintendo of Europe δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για σκέψεις. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κινηθεί κάποιος αυτή τη στιγμή για την αντιπροσωπεία της Nintendo σε μια χώρα που δεν καταγράφει και ιδιαίτερα μεγάλο τζίρο, οπότε μένει να δούμε αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μας φτάνουν καθημερινά από την αγορά. Μέχρι τότε, πρότασή μου είναι να προσέξετε ιδιαίτερα αν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε προϊόν της Nintendo και ειδικά hardware.

Θετική ως προς την ελληνικού ενδιαφέροντος εξέλιξη είναι η επιβεβαίωση του ελληνικού τμήματος PlayStation πως το Uncharted 4: A Thief’s End θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας με εξελληνισμένο τίτλο, υπότιτλους και μεταφρασμένο menu. Κάτι τέτοιο συναντάμε και στη συλλογή Uncharted: The Nathan Drake Collection. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το PlayStation 4 έφτασε πλέον στην ελληνική αγορά σε ένα μέγεθος εγκατεστημένης βάσης που επιτρέπει τέτοιες «επενδύσεις» από πλευράς Sony. Αυτό που φανταζόμαστε είναι πως πλέον οι μεγάλες παραγωγές που διανέμονται από την ίδια την ιαπωνική εταιρεία θα έχουν ελληνικά (είτε υπότιτλους, είτε μεταγλώττιση) και ευελπιστούμε να γίνει πράξη στο άμεσο μέλλον η δήλωση του Senior Vice President της SCEE James Armstrong στη σχετική συνέντευξη που του πήραμε στην Ε3 2015 πως γίνεται αγώνας να συμβεί κάτι τέτοιο και σε μεγάλες παραγωγές τρίτων. Μία ενέργεια που θα πρέπει να υποστηριχτεί σαφώς από τους publishers και τους Έλληνες εισαγωγείς και είναι σίγουρο πως θα βρει τόσο εμάς, όσο και όλη την κοινότητα του gaming δίπλα.

Τελευταία ελληνικού ενδιαφέροντος είδηση αυτής της εβδομάδας είναι η διάθεση των νέων iPhone που ξεκινάει στις 9 Οκτωβρίου. Οι τιμές iPhone 6S και iPhone 6S Plus ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και είναι κατά τι αυξημένες σε σχέση με πέρσι. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν οφείλεται στον όποιο εισαγωγέα, αλλά στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που έχει οδηγήσει την Apple στο να ανεβάσει την τιμή όλων σχεδόν των προϊόντων της για την Ευρώπη. Τώρα, το ποιος θα διαθέσει τόσο μεγάλο ποσό για τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι άλλη συζήτηση. Θα φανεί πάντως το πόσο ευρύ είναι το φανατικό κοινό της εταιρείας στη χώρα μας, μιας και πλέον δεν είναι τόσο προσιτά αυτά τα ποσά για τους περισσότερους κατόχους παλαιότερων iPhone και οι επιδοτήσεις των providers έχουν μειωθεί αισθητά. Τώρα για το τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει, είναι μεγάλη κουβέντα. Πέρσι πάντως, τα πρώτα μοντέλα πέραν των 16GB έφτασαν στα χέρια όσων είχαν κάνει προ-παραγγελίες, σχεδόν ένα μήνα μετά.

Στα του YouTube μας, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε υλικό που ανέβηκε αυτές τις μέρες και ακολουθεί.

Enternity Live 01/10/15


Gaming κυκλοφορίες, Οκτώβριος 2015


Let's Play Horror Layers of Fear: Καρέτσος στο σπίτι του τρόμου


Καλή Κυριακή και May the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • PORTAL
    • Απο δω και περα ο,τι Nintendo σε emulator στο pc. Κανονικα και με τον νομο και ας το πουλαγανε στη χωρα μου αν θελανε.

    • GamingFun
    • Μακάρι η SONY να συνεχίζει να βρίσκει κερδοφόρες τις επενδύσεις για τις μεταγλωττίσεις βιντεοπαιχνιδιών και στο μέλλον για την Ελλάδα. Και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν δουλειές για να στηρίζει ο κόσμος τέτοιες κινήσεις. Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία...
      Όσο για τη Nintendo είναι κρίμα και μακάρι να βρεθεί μια λύση. Το λέω και το ξαναλέω, όμως, ότι επείγει να βρεθεί λύση για τους υπαλλήλους που δουλεύουν στη Nortec.

*