Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Editorial: Σφαγή για το PS4

Η πτώση τιμής του PlayStation 4 στην αγορά της Αμερικής ήταν η σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας που μας πέρασε. Ήταν κάτι αναμενόμενο, ήταν κάτι που μετά από 2 χρόνια κυκλοφορίας, το περιμέναμε ακόμη κι αν αγνοούσαμε όλα τα υπόλοιπα σημάδια. Με την Microsoft να προσφέρει εδώ και καιρό πάρα πολλά διαφορετικά πακέτα και αρκετά από αυτά σε χαμηλότερη τιμή από αυτήν του PS4, η απάντηση της Sony δεν θα αργούσε να έρθει.

Προλαβαίνει όμως αυτή η κίνηση να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς; Ήδη το PS4 κινείται σε μερίδια που ξεπερνούν το 50%, έχοντας πιάσει πωλήσεις σχεδόν στα 25,5 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως. Η Microsoft βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28% και περίπου 14 εκατομμύρια πωληθέντα συστήματα, ενώ η Nintendo με το Wii U ακολουθεί στο 21% και στα 10,3 εκατομμύρια. Με το Wii U να θεωρείται σχεδόν τελειωμένη υπόθεση από την ίδια την Nintendo, η μάχη μεταξύ των δύο μεγάλων θα ανάψει για τα καλά. Η Microsoft παίζει πάρα πολύ με το θέμα των αποκλειστικών συμφωνιών με πάρα πολλά και διαφορετικά πακέτα, ενώ το PS4 από την άλλη παίζει μπάλα…σχεδόν στον αυτόματο.

Άποψή μου είναι πως τα ειδικά αυτά bundles παίζουν μικρό ρόλο, αφού τυπικά δεν είναι ικανά να αλλάξουν την απόφαση του καταναλωτή που θα μπει τώρα στη νέα γενιά hardware. Ίσως το Rise of the Tomb Raider να είναι η μοναδική εξαίρεση (πέραν των exclusive κάθε εταιρείας), αλλά η Sony το αντιμετώπισε αρκετά έξυπνα με το πακέτο του Uncharted: The Nathan Drake Collection, έτσι ώστε να μπορεί να ωθήσει τις πωλήσεις του PS4. Αν λοιπόν με αυτά τα δεδομένα το PS4 κερδίζει κατά κράτος τον ανταγωνισμό, με το Wii U να περιμένει απλά την ταφόπλακα στην Ε3 (με την αποκάλυψη της νέας κονσόλας) και να πάρει κάποια ανάσα με το The Legend of Zelda και το Xenoblade Chronicles X και το Xbox One να προσπαθήσει να σώσει τη χρονιά με τον τίτλο της Crystal Dynamics, θέλω πολύ να δω πώς θα αντιδράσει η ευρωπαϊκή αγορά σε μια πτώση τιμής που θα έρθει αναπόφευκτα και στα μέρη μας και λογικά θα ανακοινωθεί στις 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Paris Games Week.



Τις πρώτες αντιδράσεις της αγοράς θα δούμε σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες, αφού από την Παρασκευή η κονσόλα πωλείται στην Αμερική και στον Καναδά $50 φθηνότερα. Αν αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με όσα άλλα ετοιμάζει η Sony κάνουν το PS4 να πάρει ακόμη περισσότερη ώθηση και να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα, θα ζήσουμε άλλη μια γενιά με νικητή από την πρώτη περίοδο. Η Microsoft, είναι η αλήθεια, πάλεψε έντονα με το πρόσφατο παρελθόν της. Να πετάξει από πάνω της το Xbox του Don Mattrick με τις multimedia λειτουργίες στο προσκήνιο και να φορέσει το κουστούμι Xbox του Phil Spencer που επανέφερε σε πρώτη μοίρα το gaming. Ωστόσο, ο αντίπαλος είχε πάρει ήδη προβάδισμα και τα τεχνικά λάθη είναι δυστυχώς αργά για να διορθωθούν. Το DX12 δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να αποδώσει (τουλάχιστον άμεσα) αυτά που επιθυμεί η Microsoft, ωστόσο μένει να δούμε αν υπάρχει ένα ακόμη χαρτί στην τράπουλα που έχει στα χέρια της. Γιατί καλό το backwards compatibility με τους τίτλους του Xbox 360, αλλά δεν πουλάει Xbox One. Ίσα-ίσα μπορεί να κρατήσει τους κατόχους της περασμένης κονσόλας λίγο περισσότερο πριν προχωρήσουν στην επόμενη αγορά τους.

Έτσι όμως  δεν κερδίζονται μάχες. Για το καλό της αγοράς, η μάχη δεν θα πρέπει να τελειώσει οριστικά το 2016. Εδώ θα είμαστε να την παρακολουθούμε και να καταγράφουμε/κριτικάρουμε τα πάντα.

Στα του site, μην ξεχάσετε να διαβάσετε:
- Τα κορυφαία σε πωλήσεις games στην Ελλάδα για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με την GfK Hellas
- Την τεχνική ανάλυση του Rise of the Tomb Raider από την ομάδα του Digital Foundry
- Τις πρώτες εικόνες και τα πρώτα trailers για το Far Cry Primal
- Τα…παράδοξα του ελληνικού λιανεμπορίου με τιμές που ανεβαίνουν στο ξαφνικό
- Όλες τις ανακοινώσεις από το Microsoft Windows 10 Devices Event
- To Need for Speed Preview του Κωνσταντίνου Καλκάνη
- Την πιο πρόσφατη εκπομπή μας στο Enternity Radio
- To Tearaway Unfolded Review
- Την καθυστέρηση της κυκλοφορίας για το Uncharted: The Nathan Drake PS4 Bundle στη χώρα μας
- Το Uncharted: The Nathan Drake Collection Review

Στα του YouTube μας, ο Δημήτρης Καρέτσος κάνει τα μαγικά του, οπότε χαζέψτε τα παρακάτω «φρέσκα» videos:

Gaming κυκλοφορίες Οκτωβρίου 2015


Let’s Play NBA 2K16: Euroleague Final Repeat (OSFP Vs. Real Madrid)


Let’s Play: I Am Bread με Καρέτσο Vs Ψωμί του τοστ!


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα, καλά μυαλά και May the Force be with you!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
26 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • PS4
    • 3+ pegi 3+
      • 8.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (104)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://gr.playstation.com/ps4/ FOLLOWERS 379 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • nkav64
    • Χωρίς τον ανταγωνισμό, ούτε η Sony θα είχε φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Πολύ απλά γιατί δεν θα υπήρχε η ανάγκη να το κάνει.

      Από εκεί και πέρα, σταθεροποίηση της τιμής του Xbox One γύρω στα €280 ίσως και να βοηθούσε την κατάσταση. Ήδη κάποια καταστήματα πουλάνε την κονσόλα, δίχως παιχνίδι, περίπου €310. Το backwards compatibility θεωρώ ότι θα βοηθήσει τη μετάβαση στη νέα γενιά και μακάρι να ακολουθήσει η Sony το παράδειγμα της Micrsoft, αν και είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στις πωλήσεις που δεν νιώθει καμία πίεση για να το πράξει.

    • periklis
    • @nkav64
      ξερω οτι αυτό που θα πω ειναι σχετικό αφου οι απόψεις ποικιλουν,,,,ομως......
      οσο και να ριξουν τη τιμή του Xbox One εγω πχ προτιμώ pS4....
      άλλη κλαση κατασκευης....
      πηρα το 360 και μου βγηκε ξινο......προτιμω να δωσω μια φορα 400plus ευρω αλλα να εχω το κεφάλι μου ησυχο!!!

    • Scott_Pilgrim
    • Εγώ από την άλλη αν και θέλω ανταγωνισμό χωρίς να πιστεύω τόσο πολύ πως τα έχει φορτώσει όλα στο κόκορα η Sony. Anyway, αν υπάρξει κάποια στιγμή BC στο PS4 καλώς, σίγουρα θα ασχοληθώ. Αλλά θέλουμε νέες κονσόλες για να παίζουμε τους παλιούς μας τίτλους; Γιατί πολύ βαβούρα γίνεται για το συγκεκριμένο και δεν ξέρω το λόγο.. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν η Sony κάνει κάτι παρόμοιο καθώς θέλω να παίζω νέους τίτλους.

    • VonL
    • Η Sony αντί να κάτσει και να συναγωνιστεί την MS κάθεται στον θρόνο που της έδωσε η MS ( με τα always online κτλ ) και τώρα πραγματικά δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Αντί να κοιτάξει να βελτιώσει τις Multimedia δυνατότητες και να προσφέρει πράγματα όπως κάνει η MS τον τελευταίο καιρό, παίζει μουσικούλα. Πολλοί κάτοχοι PS4 που πρίν είχαν Xbox 360 είναι απογοητευμένοι από αυτά που κάνει η Sony και σκέφτονται την μετάβαση σε Xbox. Δεν κάνει μόνο το HW την κονσόλα αλλά και το SW και εκεί η Sony χολάινει ( μπορεί να θέλει και ω). Πού είναι εδώ και δύο χρόνια σχεδόν το First Party Racing Gran Turismo. Η MS έχει βγάλει 2 Forza και 2 Forza Horizon....Και αυτό είναι ένα μέτρο σύγκρισης. Μάλλον βλέπει την MS να μπάινει δυνατά και οτι η τιμή του PS4 πλέον είναι υψηλη σε σχέση με αυτά που προσφέρει - συμπεριλαμβάνω και την τιμή του online με όσα συνεπάγεται. Peace and Love.

    • AnimaPura
    • Και ξαναέρχεται στο προσκήνιο η γνωστή κουβέντα περί πρώτης εντύπωσης. Το One έχει "καεί" λόγω κακής πρώτης εντύπωσης και δεν νομίζω αυτό να είναι αναστρέψιμο.

    • Sephiroth
    • @AnimaPura, αυτό νομίζω είναι το πιο σωστό σχόλιο απ' όλα. Το Xbox One ό,τι και να κάνει, νομίζω πως αυτή τη μάχη την έχει χάσει με τον πιο χαζό τρόπο. "Έχτισε" δηλαδή η MS βάσεις και τις κλώτσησε. Λες και πήγε να κάνει τα πάντα από την αρχή. Κρίμα

    • vonzuchter
    • το xboxone παει μια χαρα , η οποια διαφορα χτιστηκε το πρωτο καιρο με τα λαθη της microsoft. Πλεον η αιμοραγια xbox-αδων προς το ps4 εχει σταματησει , γεγονος που ηταν και αρχικος στοχος της microsoft μετα το πρωτο διαστημα που ειχε παρει διαστασεις χιονοστιφαδας. Θυμαμαι εντονα σε ενα παρτυ με τη παρεα που παιζαμε COD συζητηση στην αρχη , που 2-3 ατομα ειχαν αποφασισει για ps4 και οι υπολοιποι το σκεφτοντουσαν , τελικα οι δυο το πηραν απο αυτους που το ειχαν αποφασισει και τους χασαμε , ο αλλος αλλαξε γνωμη , οι υπολοιποι πλεον ουτε καν σκεφτονται πλεον για ps4. Εγιναν οι κινησεις που επρεπε και ευτυχως δε θα αναγκαστουμε να εχουμε στα χερια μας το απολιθωμα που ακουει στο ονομα dualshock. Και εγω το σκεφτομουν για re-switch να ξαναγυρισω playstation αλλα η κινηση ΜΑΤ για μενα που μου το εβγαλε απο το μυαλο ηταν το οτι οταν εχεις συνδρομη xboxlive μπορεις να παιρνεις τα xboxlive games with gold δωρεαν παιχνιδια του One Και ας μην εχεις One. Eχω ηδη λοιπον μια βιβλιοθηκη 12 παιχνιδιων χωρις καν να εχω τη κονσολα , οταν την αγορασω καποια στιγμη μεσα στο 2016 ελπιζω θα εχω 20 games να κατεβασω τη μερα που θα την αγορασω!!!!! Αυτο ηταν αποφασιστικος παραγοντας που με απετρεψε απο την αλλαγη , μαζι με το controller φυσικα αλλα και το backwards που ομως δεν ηταν αποφασιστικος παραγοντας ασε που δεν εχουμε δει ακομα πως θα υλοποιηθει και δε με πειραζει να εχω και το 360 ενεργο ετσι και αλλιως.

    • vonzuchter
    • @Τanno καλο κανει ο ανταγωνισμος , αν δεν υπηρχε αυτος , θα πλερωνες καμια 500αρα τη κονσολα μεχρι το τελος της ζωης της. Ασε για τα περιφερειακα , θα πλερωνες ενα controller καμια 100αρα ευρω. Δε θα ειχες ουτε games with gold ουτε bundles ουτε τιποτα. Μακαρι να αγριεψει και αλλο πολεμος και να μπει δυνατα και η Nintentdo

    • nkav64
    • @periklis, εννοείται ότι ο καθένας έχει τις δικές του προσωπικές προτιμήσεις και εμπειρίες που τον κάνουν να προτιμάει κάτι ή όχι. Η μείωση τιμής (που φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο) σε συνδυασμό με την έλευση του Halo 5, ίσως και να μπορούσαν να δώσουν μια ώθηση στις πωλήσεις, αρκεί και η Microsoft να αποφασίσει ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να επικοινωνήσει σωστά το τι κάνει το προϊόν της.

      Θα συμφωνήσω ότι έχασε τις πρώτες εντυπώσεις, η MS δεν μπόρεσε αρχικά να τοποθετήσει σωστά το Xbox One στην αγορά και όλα αυτά περί tv και όχι games φόβισαν το κοινό. Από την άλλη για μια τέτοια εταιρεία, η (οποιαδήποτε) ήττα είναι πολύ βαριά για να μπορέσει να την αποδεχτεί έτσι απλά και να μην κάνει τα πάντα για να ανατρέψει την κατάσταση, έστω και την τελευταία στιγμή.

      Σα να λέμε παίζουν ποδόσφαιρο Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, βάζει η μια ομάδα γκολ στο 1' και η άλλη δεν θα παλέψει με νύχια και με δόντια έστω και για την ισοπαλία.

    • Geovra
    • @Anima @Sephiroth Το κακο ειναι οτι ολες οι διορθωτικες (και σε μεγαλο βαθμο εντυπωσιακες βελτιωσεις) στην κονσολα εχει περασει "αβαβα" λογω εκεινης της κακης 1ης παρουσιασης στην E3.

    • vonzuchter
    • @geovra σε καμια περιπτωση δε περασαν αβαβα... και αυτο φανηκε απο τις πωλησεις. Σε καλο δρομο ειναι το ΟΝΕ. Ευτυχως σωθηκε γιατι θα ηταν αθλια η γενια αν καταντουσε σαν ps2 φαση

    • ninty
    • καποιοι ξεχασαν την προηγουμενη γενια και πως τα πηγαινε το 3 στην αρχη...απο εκει και περα τραγικο οτι δεν εχουν καταλαβει ποσο ωφελουμαστε ολοι απ τον σκληρο ανταγωνισμο...ισως ειναι και ευχαριστημενοι απ τον καταιγισμο ριμαστερ, τι να πω...

    • Tim of Heavens
    • Θα έπρεπε να είστε στο δικό μου δίλλημα. Ανήκω μάλλον στην μικρή μειοψηφία που πιστεύω ότι η ιδανική αγορά PS 4 είναι η Άνοιξη του 2016 και μετά για πολύ πιο value for money καταστάσεις. Στην Ελλάδα με ελαφρώς λιγότερα χρήματα παίρνεις νέο Xbox One 1TB με παιχνίδια αντί για PS 4 με 500GB και ίσως κάποιο game. Τελικά είναι καλό να μην πουλάει κάτι όσο ο κοντινός ανταγωνιστής για να το αγοράζω γρηγορότερα.

    • BigBOSS
    • Κατά γενική ομολογία το Xbox One έχει καλύτερους τίτλους απο το PS4, το οποίο έχει την διαφορά που έχει λόγω κυριως των πωλήσεων των πρώτων μηνών μετά τα μεγάλη λάθη της Microsoft και το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε για την κονσόλα της. Είναι πια δεδομένο πως η Sony έχει επαναπαυτεί και αυτό που κάνει είναι να βγάζει "μπαγιάτικα" παιχνίδια για το ps4, remaster, παιχνίδια απο το ps3. Aπο την άλλη το αρνητικό κλίμα για το Xbox One έχει μετατραπει εδώ και κάποιο καιρφό σε θετικό και η κονσόλα ανακάμπτει ενώ το Halo 5 και Tomb Raider πλησιάζουν.

    • periklis
    • κυριοι...ας μη γελιόμαστε...
      Αρχικά, η microsoft εκανε δυναμική εκκίνηση με το 1ο xbox, και υστερα τρεξαμε ολοι να παρουμε το xbox360 γιατι ελπίζαμε οτι θα προσφέρει κατι το διαφορετικό και κυρίως γιατι τοτε μπορουσες να παιξεις πειρατικά παιχνιδια σε στο 360 εν αντιθέση με το ps3!
      Ομως το 360 ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σε κατασκευη και χρειάστηκαν 2-3 εκδόσεις revised για να τελειωποιηθει! πετάξαμε ολοι τα λεφτά μας και μας βγήκε ξινό...
      Εεε...απο τότε εγω προσωπικά ΔΕΝ προκειτε να εμπιστευτώ ΞΑΝΑ τη microsoft για κονσόλα εκτος κι αν γίνουν τέρατα και αλλάξει η κατάσταση φανερά!
      Οι Ιάπωνες κακά τα ψέμματα δεν δινουν τοση σημασία σε κουτιά, μέγεθος, γωνιες και αλλα ανουσια θεματα...
      ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ομως ΚΟΝΣΟΛΕΣ που ειναι ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ σχεδιαστικά και ΠΟΙΟΤΙΚΑ!
      Αυτό με κερδίζει ως καταναλωτή που θα δώσω χρήματα και προτιμώ να δώσω 400 αντι για 300 αλλα να ξερω οτι θα μου βγει "σκυλί" το μηχάνημα!
      Απο κει και πέρα, θεωρώ αν και ισως μικρή λεπτομέρεια, η Sony κατάφερε να εχει μια κονσόλα που τρέχει τα παιχνιδια τα περισσότερα σε ανωτερη αναλυση απο το Xbox & ειναι και πιο γρηγορη η κονσόλα...
      Αρα...γιατί να παρω Xbox? για 3-4 τιτλους παραπάνω?

      Μια απορία......το xbox γιατί ονομάστηκε ΟΝΕ και οχι 780κάτι νομίζω που ηταν αρχικά? ακομη και το 360 απο που βγαίνει?

    • iankysyrath
    • περικλη···ενα reballing της καρτας γραφικων κοστιζει λιγοτερο απο τα 100 euro διαφορας για μια πιο ντουκι κονσολα οπως λες··το xbox360 μου ειναι απο τα πρωτα··κοντευει 10ετων και χαιρει ακρας υγειας··το ps3 μου παλι πασχει απο YLROD.ταλαντευομουν πολυ για το πια κονσολα θα παρω τωρα που πεφτουν οι τιμες μιας και εχω μονο το wiiU και τελικα καταληγω οτι μαλλον θα συνεχισω με xboxone αφου ηδη εχω 8 τιτλους xboxone στη συλλογη μου χωρις και γω να χω την κονσολα ακομα.ειναι τζαμπα και παραμενουν στη συλλογη·το psplus ειναι κοροιδια που δε σε αφηνει να τα κρατας κι ας δινει πιο φρεσκα πραγματα··το χειριστηριο του ειναι φτηνοκατασκευη και μονο για το uncharted δεν της κανω τη χαρη της sony.

    • lovesfool
    • Απλά σε δύο σχόλια ήθελα να συμφωνήσω.

      Αφενός, όντως το XboxOne (και σε μικρότερο βαθμό και το WiiU) πληρώνει τα σπασμένα του κακού ξεκινήματος. Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, που λένε. Είναι εξαιρετικά δύσκολο κι ακριβό να το "γυρίσεις" αν ξεκινήσεις στραβά τη γενιά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το PS3, για εντελώς διαφορετικούς λόγους και με εντελώς διαφορετικό τρόπο, στη προηγούμενη γενιά. Η διαφορά είναι ότι η προηγούμενη γενιά είχε θηριώδη ανάπτυξη, ενώ η τρέχουσα έχει τεράστια πτώση, οπότε είναι πολύ πιο δύσκολο να βγει κανείς στην επίθεση.

      Αφετέρου, θα συμφωνήσω στα περί ανταγωνισμού κι έλλειψής του. Στη προηγούμενη γενιά είχαμε τρεις οικιακές κονσόλες που, σε παγκόσμιο επίπεδο και σε χρονικό βάθος κύκλου ζωής, κατάφεραν να σταθούν επάξια η μία δίπλα στην άλλη. Αυτό είχε εξαιρετικά θετικές επιπτώσεις σε εμάς ως καταναλωτές, τόσο σε επίπεδο τιμών, όσο και σε επίπεδο ποιότητας και ποσότητας περιεχομένου. Είχε θετικές επιπτώσεις για τους χώρους και τα καταστήματα που βρίσκαμε video games, είχε θετικές επιπτώσεις για τα ταλέντα που προσέλκυσε η βιομηχανία, είτε θετικές επιπτώσεις για τους developers, για τους πάντες. Ο χλιαρός ανταγωνισμός στη τρέχουσα γενιά δεν ευνοεί κανένα. Πόσο μάλλον που σε συνδυασμό με την πτώση των τζίρων οδηγεί σε αδιαφορία από πολλές διαφορετικές πλευρές.

    • diver_gr
    • Periklis μάλλον δεν έχεις ακουστά για το Ylod? η εσκεμμένα δεν το αναφέρεις ε? γιατί καλό είναι να σχολιάζουμε και να γράφουμε αλλά να είμαστε και αντικειμενικοί.

      Ότι οι πρώτες παρτίδες ΧΒΟΧ360 είχαν προβλήματα δεν το αρνείται κανείς αλλά όχι και σκυλί το PS.... Να μου πεις για τις κονσόλες της Ninty να σου πω ναι σκυλιά είναι αλλά όλοι οι υπόλοιποι μια από τα ίδια.

      Όσο αφορά τώρα τη τωρινή γενιά κακά τα ψέμματα η Sony επαναπαύεται στις δάφνες της και τη μεγάλη διαφορά πωλήσεων που έχει από το Xbox One.

      Σε τελική ο ανταγωνισμός βοηθάει και βγαίνουμε κερδισμένοι. Παρόλο που το PS4 είναι μπροστά σε πωλήσεις η Sony δεν είναι χαζή, ξέρει ότι το XBOX έχει το πάνω χέρι σε exclusives και ΑΑΑ games και δεν θέλει να ρισκάρει να χάσει μερίδιο στις γιορτές για αυτό και ρίχνει τη τιμή. Κοντά στη πτώση της τιμής του PS4 η MS θα κοτσάρει και άλλο game στα bundles της λογικά η θα κόψει και αυτή κάτι από τα πακέτα της.

      Είτε αγοράσει κάποιος PS4, είτε Xbox One κερδισμένος θα είναι και αυτή είναι η ουσία.

    • vagos1983
    • ξεχασες παυλο να πεις για το halo 5,αυτο θα μπουσταρει αρκετα την Microsoft αλλα και το tomb raider.
      η σονυ θα παιξει καλη μπαλα τις γιορτες με bundles ευελπιστουμε κ στην ελλαδα πακετακια με 2-3 παιχνιδια κ 2 dualshocks κατι το οποιο το κανει το xbox one με πολλα πακετακια δελεαστικα ηδη κατι ειδα xbox one με φιφα 16 + nba 2k16 2 controllers 449 ευρο.

      επισης πολλοι περιμενουν την paris week τελος οκτωβρη για πιθανες ανακοινωσεις νεων exclusives απο την σονυ.
      ο ανταγωνισμος κανει καλο για μας τους gamers αλλιως θα βλεπαμε να επαναπαυονται και οι 2 μεγαλες εταιριες.

    • AnimaPura
    • Το έχουμε πει 40 φορές, οι ρόλοι είναι ακριβώς αντιστραμμένοι σε σχέση με την προηγούμενη γενιά (360, PS3). Το μόνο που ελπίζει η MS είναι να φτάσει το PS4 σε πωλήσεις αν η Sony συνεχίσει την αδιάφορη στάση της. Κάτι που έγινε επί 360 που τα τελευταία 2 χρόνια του κύκλου ζωής των κονσολών, το PS3 πέρασε οριακά μπροστά.

      Μου φαίνεται αστείο πόσες εταιρείες στο gaming ειδικά κάνουν τεράστια λάθη που έχουν ξανασυμβεί, είτε στους ίδιους, είτε στους άλλους.

    • that_greek_gamer
    • @periklis Και το ps3 μια χαρά software έκδοση έπαιρνε και δεν χρειαζόταν καν να αγοράσεις πειρατικά!

      Κατ' εμένα πέρα από άποψη χαρακτηριστικών, η sony έδειξε στην Ε3 πως υπερτερούσε σε όλους τους τομείς! Μεγάλο αρχικά λάθος στο θέμα του marketing από την MS η οποία κλήθηκε να μαζέψει τα σπασμένα!

      Έπειτα με τα exclusive (βλ. Until Dawn) η Sony άνοιξε ψαλίδα σε χρόνο μηδέν! Παρά την προσπάθεια της microsoft να "μισθώσει" youtubers για να προβάλουν πως το Xbox One υπερτερεί, η αρχή και μόνο στο θέμα marketing -με την sony να δείχνει πως μπορεί να προσαρμοστεί στην τιμή- έκανε την κονσόλα να καταρρεύσει.

    • PocoB
    • Πέρα από την αρχική άστοχη τοποθέτηση του XBOX One από την MS και την αντικειμενική τεχνική υπεροχή των specs του PS4 (που μοιραία αποτελούν πειστική απάντηση σε όποιον αγοράζει hardware βάσει της υπολογιστικής ισχύος και μόνο), θα αναφερθώ και στον παράγοντα design, ως τροχοπέδη για την άνοδο των πωλήσεων. Δυστυχώς η κονσόλα της MS δεν σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Καλώς ή κακώς στην εποχή μας αγοράζουμε και με γνώμονα το design. Προσωπικά ούτε το design του PS4 μου αρέσει, αλλά το XBOX One μου φαίνεται απεχθές, χώρια που άμα το δει η γυναίκα μου επάνω στο τραπεζακί της τηλεόρασης, θα μου το φέρει στο κεφάλι.
      Πιστεύω λοιπόν πως αν οι προγραμματιστές εξοικιωθούν καλύτερα με την κονσόλα και αρχίσουν να ανακαλύπτουν τα όρια της, αν το DX 12 επιφέρει αλλαγές που θα οδηγήσουν στην δημιουργία καλύτερων παιχνιδιών, αν φύγει ο αστερίσκος της αγωνίας για τα 1080p σε καθε νέα κυκλοφορία και αν επιτέλους αλλάξουν αυτό το σασί με κάτι που να μην θυμίζει video της δεκαετίας του 80, αν αξιοποιήσουν έξυπνα το kinect και αν αν όλο αυτό το τιμολογήσουν λογικά, τότε έχουμε ξανά παιχνίδι.
      Προσωπικά πάντως και με το σαράκι του gamer να εξαφανίζει τις όποιες αντιρρήσεις τα θέλω και τα δύο, στο χάλι που είναι.

    • Xzibit
    • Πουλάει κονσόλες το backwards compatibility ο ίδιος ο Phil Spencer το είπε.
      Εγω πιστεύω ότι θα μειώσει την ψαλίδα σε βάθος χρόνου το XBOX ONE
      Δεν εχει σημασία να περάσει το PS4 αρκεί να πηγαίνει καλά.
      Επίσης πουλάει καλύτερα από το XBOX 360 στην ίδια περίοδο.
      Αν βάλεις βαθμό στην κάθε κονσόλα το PS4 παίρνει A+ και το XBOX ONE A
      Και τέλος το XBOX ONE έχει 2 μεγάλα όπλα για το μέλλον που δεν τα έχει η Sony (DX12/Cloud)

*