Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

FIFA ή Pro, ποιος νοιάζεται

Του χρήστη periklis

Oλα ξεκίνησαν το 1997 όταν ο θείος μου με μύησε στο κόσμο των παιχνιδιών στον Η/Υ και συγκεκριμένα στο FIFA 97. Έως και το 2001 o συγκεκριμένος τίτλος ήταν ο μόνος που γνώριζα και ένιωθα πως με κάλυπτε πλήρως. Σχολιασμός ελληνικός, ομάδες, χρώματα, χαβαλές. Δεν ήθελα τίποτα άλλο η έτσι τουλάχιστον νόμιζα. Το 2002 ένας φίλος μου χαρίζει το PlayStation με αποτέλεσμα να γνωρίσω τα International Superstar Soccer (ISS) καθώς και την ιαπωνική έκδοση του, το Winning Eleven. Κι  όλα άλλαξαν...

Υπέροχα γραφικά, όμως ακόμη πιο υπέροχο το gameplay. Κυριολεκτικά επαναστατικό για την εποχή, ένα τέλειο πάντρεμα με τα DualShock χειριστήρια του PlayStation, ένα ποδοσφαιράκι που σε έκανε να αφιερώνεις αμέτρητες ώρες τη μέρα για να παίζεις. Χρειάστηκε πολλές φορές να παρέμβουν οι γονείς μου για να σταματήσω να παίζω με τους φίλους η τον αδερφό μου, μιας και από μόνοι μας δε θα φιλοτιμούμασταν ποτέ για κανένα λόγο να σταματήσουμε! Εκείνο το διάστημα στο κόλπο του ανταγωνισμού ήταν και ένα ακόμη soccer game το This Is football. Για την εποχή του θεωρώ πως ακόμη και αυτό ήταν καλύτερο του FIFA,  αλλά αυτά είναι γούστα πάντα. Μέχρι και το 2008 έπαιζα Pro Evolution φανατικά και χωρίς έλεος! Κάπου εκεί όμως, και ενώ το FIFA κάθε φορά που το δοκίμαζα με απογοήτευε, δοκίμασα να παίξω το FIFA 2009. Αν και είχε πολλές ατέλειες, έμοιαζε να “δένει” με εκείνη της γενιά  και να παρουσιάζει κάτι καινούριο τόσο στα γραφικά του αλλά και λιγάκι στο game play το οποίο μέχρι εκείνη τη χρονιά ήταν αρκετά παιδιάστικο και βαρετό.

Από το 2010 και μετά μοίρασα το χρόνο μου στα δύο ποδοσφαιράκια γιατί πανω από όλα αυτό που με ενδιέφερε δεν ήταν να στηρίξω το ένα η το άλλο. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να παίζω κάθε φορά το καλύτερο για τα γούστα μου παιχνίδι ενώ και μια αλλαγή δεν θα έκανε κακό. Το να έπαιζα μόνο το ένα η το άλλο δε θα ήταν καλό σε κάθε περίπτωση κι αυτό ένιωθα πως το είχα ανάγκη. Μια αλλαγή ρε παιδί μου! Βεβαίως, η αλλαγή για να γίνει πρέπει και το παιχνίδι που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις, να αξίζει. Και το FIFA άξιζε αυτή την αλλαγή. Βελτιωμένο σε πολλούς τομείς, γραφικών, gameplay, δικαιώματα, η δουλειά της EA με κέρδισε σε αντίθεση με το PES, το οποίο έμοιαζε να αναπαύεται στις δάφνες της επιτυχίας του.

Άπειρες φορές έως και σήμερα μπαίνω -θεωρώ άσκοπα- στη διαδικασία, να προσπαθώ να αποδείξω με τα επιχειρήματά μου σε φίλους ότι το FIFA είναι καλύτερο του PES καθώς εκείνοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Σκέφτομαι όμως ότι αυτό δεν έχει καμιά σημασία γιατί τα γούστα του καθένα από εμάς ποικίλουν. Αυτό που έχει σημασία δεν έχει τι μας αρέσει. Αλλά το πώς μας αρέσει να παίζουμε με αυτά. Αυτό που μας αρέσει είναι η  παρέα! Δε με νοιάζει αν θα πάω στο σπίτι ενός φίλου και εκείνος θα έχει το Pro Evolution η το FIFA. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχει ένα από τα δύο ώστε να μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, να κάνουμε χαβαλέ και να αφιερώσουμε χρόνο σα παρέα όπως κάνουμε από μικρά παιδιά!  Καλό το έξω, αλλά και το μέσα στο σπίτι κάποιες φορές αποδεικνύεται αρκετά χαλαρωτικό σωστά;

Aυτό που προσπαθώ να πω φίλοι μου, είναι ότι αυτά τα δύο ποδοσφαιράκια, δεν πρέπει να μας χωρίζουν! Αλλά να μας ενώνουν. Να μας ενώνουν για την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Την αγάπη μας για το κάψιμο μπροστά από μια οθόνη η τηλεόραση βάζοντας γκολ και κάνοντας μας έστω και με αυτό τον τρόπο πρωταγωνιστές στα γήπεδα! FIFA ή Pro, Pro ή FIFA, το ίδιο κάνει!

Γι' αυτό, ανοίξτε κονσόλες ή υπολογιστές, καθίστε αναπαυτικά στο καναπέ και λιώστε σαν μικρά παιδιά τα ποδοσφαιράκια που αγαπήσαμε από παλιά!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Velociraptor7
    • μακάρι να υπήρχαν κι αλλα ποδοσφαιράκια....αυτά τα δύο ειναι πολύ "μόνα" τη σημερινή εποχή. Σημερα θεωρώ πως επρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 ποδοσφαιράκια και να γινεται χαμός στη μάχη του ανταγωνισμού.

*