Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Star Wars Battlefront: A Fanboy Review

Του χρήστη geovra

Ένα μήνα πριν την αναμενόμενη πρεμιέρα (στον κόσμο, όχι στην Ελλάδα) του Star Wars: Episode VIΙ The Force Awakens, η αναμονή περνάει παίζοντας το νέο Battlefront της DICE στο PS4. Σαν fan της σειράς, νομίζω ότι είναι απλά το καλύτερο adaptation ταινίας σε video game που έχω(-ουμε) δει ΠΟΤΕ (μέχρι στιγμής). Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού καθώς τρέχεις μαζί με άλλους παίκτες στο χιονισμένο Hoth, με τεράστια Walkers να πυροβολούν, Tie Fighters Vs Xing στον αέρα και κάπου στο βάθος να βλέπεις την σκοτεινή φιγούρα του Vader να εκτοξεύει εχθρούς στον αέρα, προκαλούν ρίγη συγκίνησης, νοσταλγίας και επιτέλους βγάζεις το άχτι σου απέναντι στους rebel scums.

Τα γραφικά είναι Out of this world… είναι πραγματικά next gen και η DICE βάζει τον πήχη δυσθεώρητα ψηλά για το επόμενο της παιχνίδι, αλλά και για τους ανταγωνιστές της… Εννοείται πως μόνο σε καλό θα βγει σε μας τους gamers κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι η απεικόνιση του Endor (όσο και δύσκολο είναι να δεις τους rebels αναμεσά στα πράσινα φύλλα και τα τεράστια δέντρα του) είναι point of reference σε τεχνικό επίπεδο. Ο ήχος είναι το 10ρι της χρονιάς στην κατηγορία αυτή. Απλά. Οχι μόνο για την αυθεντικότητα των blasters, εκρήξεων, At-St…this is STAR WARS…(η ατμόσφαιρα που λέγαμε). Θυμάμαι παίζοντας την beta με party για 3 (πολυθρόνα;) να ακούγεται το Imperial March Theme και οι 3 “καμένοι” αυθόρμητα να μουρμουρίζουμε την μελωδία…Die REBEL SCUM!!

Να προσθέσω εδώ ότι δεν είμαι ούτε ιδιαίτερα καλός ούτε ιδιαίτερα fan των fps. Στο gameplay τώρα νομίζω ότι έχει αυτό που χρειάζεται. Κλασικά modes για πιου πιου μέχρι αηδίας, το Supremacy (Domination από το Battlefield ) και το ΥΠΕΡΟΧΟ Fighter Squadron….αχρείαστα για μένα τα Hero modes, αλλά εφόσον υπάρχουν, ΟK. Μην έχοντας διαβάσει το review στο Enternity, αλλά έχοντας δει κάποια από το εξωτερικό, το πρόβλημα του τίτλου είναι η έλλειψη campaign, οι λίγοι χάρτες (I can live with that) το casual πιου-πιου και ότι τα όπλα δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ τους (no customizations κλπ). Πουθενά δεν είδα ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με τόσους παίκτες ταυτόχρονα σε όλα τα formats είναι smooth as butter χωρίς προβλήματα. Ούτε να περιμένεις patch, ούτε corrupt saves oυτε, ουτε, ουτε… Παίζεις-λιώνεις-φορτίζεις controller, παίζεις-λιώνεις. Εννοείται ότι ΚΑΘΕ παιχνίδι πρέπει να είναι playable μόλις κυκλοφορήσει αλλά τείνει να γίνεται κατόρθωμα όταν αυτό συμβαίνει. Next gen σου λέει ο άλλος. Next δεν θα έπρεπε να την λέμε.

1. Έλλειψη campaign: SO WHAT??? Για μένα αν το campaign δεν ήταν σε επίπεδα γραφής KOTOR, θα ήταν fail έτσι κι αλλιώς (μιλάμε πάντα για STAR WARS)… εννοείται θα ήθελα να είχε, αλλά από το να μου δώσουν κάτι (στην καλύτερη των περιπτώσεων μέτριο) καλυτέρα που δεν έχει…. Εννοείται ότι τα CoD, Battlefield αγοράζονται για το campaign, όπως και το Destiny για το story του! Δηλαδή το Titanfall που δεν είχε campaign και το κατέκλεψαν μετά, ήταν κακό παιχνίδι;
2. Casual gamestyle-gameplay: Αν ήθελα simulator έπαιζα Arma. Το πρόβλημα δεν είναι το παιχνίδι αλλά οι παίκτες. Περί casual. Kοινώς PTFO!
3. Όσον αφορά στα όπλα, είναι BLASTERS, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ RECOIL!

Έχω βαρεθεί τους purists σε όλες τις κατηγορίες. Γκρίνια για την γκρίνια για να κάνω την διαφορά, αλλά εξυμνώ το Destiny που πρέπει να δώσεις 150+ ευρώ (Destiny original game, Season Pass, Taken King ) για να παίξεις επιτέλους κάτι πιο ολοκληρωμένο 2 χρόνια μετά. αι για να μην παρεξηγηθώ είχε όλα τα φόντα να είναι άρτιο παιχνίδι αλλά έμεινε εκεί. Αναμένω το Destiny 2 για να δω αν θα υπάρχει εξέλιξη, αφού πλέον δεν θα υποστηρίζονται τα PS3 και Xbox 360. Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού είναι ότι ΣΙΓΟΥΡΑ θα προβώ στην αγορά DLC (όχι Season Pass). Είναι σίγουρο ότι θα μπει χάρτης Death Star κάποια στιγμή είτε για ground μάχες είτε για Fighter Squadron και όσο και να πονέσει στην τσέπη θα τα σκάσω, αφού ενημερωθώ από sites, reviews τι έχει το κάθε DLC και δεν παίρνω κάτι Day one με την ελπίδα να μου βγει καλό. Ήδη έχουν ανακοινωθεί free maps και λένε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Χλωμό, αλλά μακάρι.

Αν δεν υπήρχε η απληστία του season Pass (σε αυτή την τιμή) το παιχνίδι θα ήταν Must αγορά για πολύ περισσότερο κόσμο (είτε fan της σειράς είτε fan των fps). Δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να αλλάξει. Ίσα-ίσα φοβάμαι ότι θα γίνει κανόνας (αν δεν έχει γίνει ήδη). Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να βάλω βαθμολογία στο παιχνίδι. Δεν είμαι reviewer έτσι κι αλλιώς (10 δεν θα έβαζα ποτέ σε κανένα και αν ήμουν). Αν ο σκοπός των developer ήταν να αποδώσουν την ατμόσφαιρα μαχών in a galaxy far far away  το κατάφεραν 100%. Απλά αν είσαι fan, το αγοράζεις. Αν όχι, θα παίξεις ένα πολύ καλό online shooter (βάσει των δικών μου κριτηρίων) με τα καλυτέρα γραφικά και ήχο μέχρι στιγμής σε κονσόλα (μακάρι να είχα δυνατό PC, snif).

Ναι είμαι fanboy όσον αφορά την σειρά και δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Σαν Star Wars παιχνίδι όμως, ναι είναι στα καλυτέρα (KOTOR το 1ο και με διαφορά)! Δεν βρισκω κακό το να είσαι fanboy του οτιδήποτε, αρκεί να μην έχεις τις παρωπίδες. Είτε μιλάμε για game, μουσική, ομάδα.

The force IS strong with this one….play the F#$%^ objective!




Και κάτι για την ταινία


ΥΓ) Εννοείται ότι GOTY είναι το Witcher 3…μην τρελαθούμε κιόλας


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Digital Illusions CE (DICE)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    EA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Star Wars: Battlefront
    • 12+ pegi 12+
      • 9.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (5)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://starwars.ea.com/battlefront FOLLOWERS 20 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Striker21
    • Στο μόνο που διαφωνώ μαζί σου είναι στο campaign. Η σειρά Battlefront επιβάλλεται να έχει campaign, αφού στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν από τα δυνατά σημεία του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το campaign του Battlefront 2, που ήταν από τα πιο δύκσολα που είχα παίξει και ήθελα πάντα να νικάω ελέγχοντας κάποιον Hero. Μιλάμε για ένα έπος.

      Δυσυτχώς ζούμε στην εποχή των multiplayers online games και την κυριαρχία των e-sports, γι'αυτό βλέπουμε όλο και περισσότερα παιχνίδια χωρίς single player. Και το Battlefront 3 το έχουν φτιάξει με την λογική να το κάνουν e-sport, γι'αυτό έδωσαν μόνο multiplayer περιεχόμενο.

    • Scott_Pilgrim
    • Δεν έχω παίξει το τίτλο και δεν πρόκειται να γίνει σύντομα μιας και μιλάμε για ΕΑ. Δεν ξέρω αν πέρα τον fanboy μιλάει και το hype όμως Γιώργο. Εμένα με κάλυψε σήμερα το review του AngryJoe. Νομίζω πως τα είπε πολύ καλά και αναλυτικά. Για εμένα έπρεπε να είχε campgain ο τίτλος καθώς κάποιοι θέλουμε και ένα ωραίο ζέσταμα πριν μπούμε στο online κομμάτι. Τέλος πάντων, σημασία έχει πως μέχρι στιγμής δεν κλαις τα λεφτά σου.

    • Geovra
    • @Striker @Scott ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα ηθελα και επρεπε να ειχε campaign...Αλλα εφοσον εχουμε δει τι campaign εχουν μπει σε τοσα αλλα fps για αυτο και "υπερεβαλλα" με το KOTOR σαν επιπεδο campaign...κατι μετριο νομιζω θα ηταν πολυ πιο αρνητικο (εφοσον απο πολλους το θεωρουν μετριο σαν τιτλο?!)

      @Scott Το Hype το εχω απο την 1η μερα που ειδα Star Wars :)
      Απλα το θεωρω πολυ καλυτερο game απο καποια αλλα που εχουν λαβει καλες βαθμολογιες ενω στην πραγματικοτητα ηταν μετρια. Ειναι ενα καλο παιχνιδι...αν σου αρεσει και το Star Wars περιβαλλον, γινεται υπερβολικα καλυτερο...Απλα πραγματα.

      Για τον τεχνικο τομεα ομως ειναι πραγματικα φοβερο τι εχουν κανει οι ανθρωποι (γραφικα και ηχο).

*