Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Ελληνικό άρωμα στην Ε3

Βρισκόμαστε στις αρχές Μαΐου και όπως είναι λογικό, η βιομηχανία έχει μπει σε αντίστροφη μέτρηση για την έκθεση Ε3. Η φετινή εκδήλωση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο γιατί πολλές μεγάλες παραγωγές έχουν μεταφερθεί ήδη για το 2016, ενώ οι εταιρείες πρέπει να αποδείξουν ακόμη μια φορά ότι το κοινό θα έχει να περιμένει πάρα πολλά νέα games που θα τον οδηγήσουν εκ νέου σε φυσικά ή ψηφιακά καταστήματα.

Η Ε3 έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εγχώρια gaming σκηνή, μιας και για πρώτη φορά ελληνικές εταιρείες θα βρίσκονται με περίπτερο (με αριθμό #2459) στον εκθεσιακό χώρο του Los Angeles Convention Center. Πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό; Μέσω του οικοσυστήματος συνεργειών που έχει δημιουργηθεί υπό το gi-Cluster, ελληνικές εταιρείες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραστούν στο πιο σημαντικό event της βιομηχανίας και να κάνουν κάποια πρώτα βήματα προβολής της δουλειάς τους σε ξένα media και επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ευελπιστούμε ότι θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα για τους Έλληνες δημιουργούς, οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους ευρύτερα γνωστή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι πληροφορίες της ενέργειας αυτής, ωστόσο η πληροφορία που έχω στα χέρια μου είναι 100% έγκυρη. Μένει πλέον να δούμε ποιοι θα ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να μπουν σε έναν αγώνα προβολής της δουλειάς τους και σίγουρα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Πλέον, όσοι κάνουν αυτό το ταξίδι θα μπορούν να ισχυριστούν ότι μαθαίνουν να «κολυμπούν στα βαθιά».

Ο τρόπος με τον οποίο οι ελληνικές εταιρείες θα παραβρεθούν στο Los Angeles θα βγάλει προς τα έξω και μια εικόνα που έχει λείψει στην αγορά, αυτή της οργάνωσης. Έχω την εντύπωση ότι παρά τις όποιες σκόρπιες προσπάθειες και παρουσίες ελληνικών projects στην πιο σημαντική έκθεση της αγοράς, φέτος πραγματικά το ελληνικό gaming industry θα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων για τη βιομηχανία.

Δεν χρειάζεται να πούμε παραπάνω και να έχουμε υπερβολικά μεγάλες απαιτήσεις σχετικά με την κατάληξη της όποιας προσπάθειας. Εκτιμώ ότι για πρώτη φορά το ελληνικό game development έχει την ευκαιρία να αναδειχτεί, να καταφέρει να κερδίσει τα…15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν σε Μέσα παγκοσμίου εμβέλειας και να γίνει άλλο ένα βήμα στο να «χτιστεί» μια εικόνα για αυτή τη δουλειά που γίνεται στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι τόσο του gi-Cluster, όσο και των εταιρειών που θα δώσουν το «παρών» στην έκθεση του Los Angeles να κερδίσουν τις εντυπώσεις, να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας με σημαντικά στελέχη της βιομηχανίας (σε Τύπο και όχι μόνο) και στη συνέχεια να κερδίσουν ολοένα και μεγαλύτερη προβολή για τη δουλειά τους.

Το πρώτο βήμα είναι σαφώς επιτυχημένο. Η συνέχεια είναι καθαρά στα χέρια των εμπλεκομένων. Εννοείται δε πως θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε από την πλευρά μας και την όποια προσπάθεια και να της δώσουμε κι από πλευράς μας τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Geovra
    • Καθε επιτυχια και οσο το δυνατον περισσοτερες συμμετοχες. Μακαρι να ειχαν τους πορους και τα μεσα να καναν περισσοτερα πραγματα. Τα μικρα δειγματα που εχουμε δει κατα καιρους δειχνουν οτι οι δυνατοτητες υπαρχουν

    • Tobajaras
    • Πολύ όμορφα νέα!

      Εικάζω ότι η Aventurine θα είναι παρούσα, αλλά δε μπορώ να φανταστώ ποιοί άλλοι θα μπορούσαν. Η Nocturnal Works του Eleusis είναι μια πιθανότητα αλλά δεν ξέρω καν αν είναι ακόμα ενεργή, ενώ από μικρότερα ελληνικά studios το βλέπω πολύ δύσκολο γιατί κινούνται στη σφαίρα του mobile app/ indie.

      Σίγουρα θα δούμε περισσότερα γιατί πραγματικά, θα ήθελα να δω αν μη τι άλλο αν υπάρχουν ελληνικά studios με τους πόρους, τις διασυνδέσεις και το προϊόν να στηρίξουν ένα τέτοιο ταξίδι.

    • lovesfool
    • Πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και κίνηση με πολύ θετική προοπτική.

      Ελπίζω οι εταιρίες που θα συμμετέχουν να πάνε συνειδητοποιημένα κι όχι απλά για βόλτα, τουρισμό και για να φάνε λεφτά από χρηματοδότηση κάποιου Ελληνικού οργανισμού εμπορίου, εξαγωγών ή κάτι τέτοιο. Ελπίζω το περιεχόμενο που θα δείξουν να είναι τελικό, σωστό και πλήρες κι όχι επιπέδου εργασίας στο πλαίσιο σπουδών. Αυτό που λέω είναι να μην πάνε στη λογική "για Ελληνική εταιρία καλά είναι", γιατί δεν πιάνει και τίποτα ιδιαίτερο η συγκεκριμένη μετοχή, πόσο μάλλον εντός περιβάλλοντος Ε3.

      Η ευκαιρία είναι πολύ καλή. Το σημείο εισόδου είναι μάλλον υψηλό, οπότε ο συνεταιρισμός είναι, στην προκειμένη περίπτωση, μία έκτακτη ιδέα για να μπουν στα μεγάλα σαλόνια και να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη και πολύ θετική η δυναμική της κίνησης.

    • alex4444
    • Ωραια πραγματα! Μακαρι να αρχισουμε να βλεπουμε κι αλλες τετοιες πρωτοβουλιες. Δε βλεπω το λογο να μην αναπτυχθει η εγχωρια αγορα, αν ο σχεδιασμος ειναι καλος και υπαρχει ορεξη.

      @lovesfool Πριν απο μερικα χρονια θα ειχα την ιδια ανησυχια. Νομιζω πως τον τελευταιο καιρο ο Ελληνας επιχειρηματιας και ιδιαιτερα η νεα γενια εχει αρχισει να αντιλαμβανεται το λογο που πετυχαινουν πολλα δυτικα προτυπα, οποτε προσπαθει πιο ορθοδοξα. Θελω να ελπιζω οτι κατι κατι καλο αρχιζει και χτιζεται και σε μερικα χρονια ισως αρχισουμε να βλεπουμε αποτελεσματα. Μακαρι να μην πεσω εξω, ευχομαι τα καλυτερα σε οσους παρουν το ρισκο για αυτο το σημαντικο ταξιδι!

    • gamelover
    • Για εμένα είνσι πολύ σημαντικό που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα βρεθούν και ελληνικά μυαλά στην Ε3.Είναι μια καλή αρχή και θέλω να πιστεύω ότι σε μια 10-15 ετία θα έχουμε και μεις τις δικές μας νιντέντο εκεί.....
      :-P
      Πιστεύω ότι ο έλληνας μέσα απο την κρίση θα αλλάξει και θα αρχίσε να "εξωτερικεύει" τις ιδέες του και τα προιόντα του.....

*