Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Εξαφανίστηκε το PlayStation VR

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν μέσα στο πρώτο κύμα χωρών για τη διάθεση του PlayStation VR, το ακούσαμε και ως θαύμα. Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό team του PlayStation προσπάθησε αρκετά μέχρι να αποσπάσει τη θετική απάντηση από τα κεντρικά γραφεία της Sony στην Ευρώπη και είναι σίγουρα υπέρ του. Το ζήτημα είναι πάντως ότι το λανσάρισμα συνοδεύτηκε και αυτόματα από sold out, το οποίο θα εξηγήσουμε στη συνέχεια πώς αναλύεται.

Το προϊόν άρχισε να φτάνει την προηγούμενη εβδομάδα στις αποθήκες των αλυσίδων και των συνοικιακών καταστημάτων, ωστόσο ελάχιστα κομμάτια έφτασαν στα ράφια ή σε καταναλωτές που δεν είχαν προνοήσει. Ο λόγος είναι απλός: τα κομμάτια που ήρθαν στη χώρα μας δεν ήταν και…πάρα πολλά με αποτέλεσμα να εξυπηρετηθούν πρώτα όσοι είχαν κάνει σχετικές προπαραγγελίες και στη συνέχεια όσοι πήγαν το πρωί της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου σε ένα κατάστημα και έκαναν σχετική έρευνα.

Όπως μας ενημέρωσαν σχεδόν όλοι οι «μεγάλοι» του λιανεμπορίου, το VR headset δεν εμφανίστηκε καν στα καταστήματα της πλειοψηφίας των καταστημάτων, αφού δεν ακυρώθηκαν προπαραγγελίες και όσοι είχαν αποφασίσει από νωρίς να το αποκτήσουν, το έκαναν όντως δικό τους. Ακόμη και στις ελάχιστες περιπτώσεις που μια προπαραγγελία δεν ολοκληρώθηκε, το κομμάτι έφυγε εν ριπή οφθαλμού, αφού η αγορά έχει στραγγίξει από στοκ. Κάτι τέτοιο βέβαια φαινόταν από το Σεπτέμβριο που ετοιμάστηκαν και οι σχετικές σελίδες στα ηλεκτρονικά καταστήματα των αλυσίδων και ως εκ τούτου θα παρατηρήσατε κι εσείς πως η διαφημιστική καμπάνια του PlayStation για το VR είναι «μαζεμένη» (η λογική λέει ότι με το επόμενο κύμα συσκευών θα δούμε κάτι πιο έντονο).



Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει νεότερο όσον αφορά στη διαθεσιμότητα του δεύτερου κύματος συσκευών. Οι άνθρωποι στο ελληνικό τμήμα του PlayStation εύχονται αυτό να έρθει πριν τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοχοι PS4 που θα θελήσουν να ζήσουν την εμπειρία VR που έχει να προσφέρει η Sony. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η πρώτη μεγάλη κυκλοφορία τρίτης εταιρείας που έρχεται για το VR είναι το Resident Evil 7: biohazard, αλλά επειδή η κυκλοφορία του έχει οριστεί για τον Ιανουάριο δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αγωνία.

Η πρώτη εκτίμηση μιλάει για διάθεση νέας παρτίδας PlayStation VR κοντά στις αρχές Δεκεμβρίου, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει πως για σχεδόν 1,5 μήνα δεν θα υπάρχει τίποτα στα καταστήματα. Ευελπιστούμε πως θα έχουμε θετική εξέλιξη στο ζήτημα άμεσα, αλλά είναι γεγονός ότι η ζήτηση είναι αρκετά πιο μεγάλη από το αναμενόμενο σε όλες τις αγορές του πλανήτη. Εδώ θα ‘μαστε για τα περαιτέρω, μείνετε συντονισμένοι.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • periklis
    • παντα θα υπαρχουν ατομα που δε θα χάσουν χρόνο να σκεφτουν αν συμφαίρει μια αγορά η οχι....δε θα χασουν την ευκαιρία να αγοράσουν τη "νέα" τεχνολογία. Εδω τα σκάνε καθε φορά για κινητά και αλλα τετοια gadgets...δε θα τα σκάσουν για κατι εντελως καινούριο? Λογικό λοιπον.......και σιγουρα εντυπωσιακό!
      Το VR θα μας εκπλήξει ολους στο μέλλον...κοντινο η μακρινο...θα δειξει. Παντως ειναι η αρχη για κάτι μεγάλο, κατι που θα αλλάξει το gaming οπως το ξέραμε ως τώρα.

    • 3nws1th5
    • Λογικα θα ηρθαν ελαχιστα κομματια...Σκεπτικισμος και απο την πλευρα των καταναλωτων πως θα λειτουργει με το ps4 το απλο και οχι το pro, γιατι στην ιδια γενια δευτερη κονσολα με καλυτερα specs= Κοροιδια....

    • Sephiroth
    • @Tanno τα κομμάτια που κρατήθηκαν για προώθηση είναι ελάχιστα. Και δεν εμφανίστηκαν προβλήματα. Απλά ήρθαν λίγα κομμάτια. Simple as that

    • Blackstorm
    • Ας το συνηθίσουμε σιγά-σιγά. Μπράβο στην τοπική Sony που πάλεψε να το φέρει day one, αλλά τα λίγα κομμάτια σε όλα τα προϊόντα θα είναι πλέον κανόνας. Οι πληροφορίες από όλες τις ελληνικές αντιπροσωπείες συγκλίνουν πλέον στο ότι η Ελλάδα των capital controls έχει -εύλογα- αντιμετώπιση χώρας του τρίτου κόσμου.

    • GamingFun
    • Φαντάζομαι πως όταν ομαλοποιηθούν τα πράγματα, εννοώ όταν θα περάσει ο καιρός και το PlayStation VR να μη θεωρείται ως κάτι εντελώς καινούρια τεχνολογία, τότε και το απόθεμα μάλλον θα πάει σε φυσιολογικά επίπεδα.

    • periklis
    • @blackstorm, ναι μεν αλλα....
      Δε διαφωνώ πως ετσι ειναι λογικο να μας αντιμετωπίζουν, ομως σε τριτοκοσμικές χώρες τα πακέτα απο τα ράφια των καταστημάτων δεν εξαφανίζονται. Θελω να πω οτι ναι μεν ολη η κατασταση θυμίζει τριτοκοσμική αλλα οι αγορές αγορές! Τουλαχιστον στο τομέα του gaming.

    • Blackstorm
    • @tanno δεν μιλάω για τις αγορές μεμονωμένων καταναλωτών αλλά για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρίες για να καταφέρουν να πληρώσουν τις ξένες που φυσικά πλέον ζητούν μετρητά και οχι την πίστωση παλιών εποχών. Μιλάω για γραφειοκρατικά-ελεγκτικά θέματα.

      @periklis επειδή είχα την ίδια κουβέντα για το iPhone το ό,τι εξαντλούνται τα ελάχιστα κομμάτια που έρχονται δεν λέει απαραίτητα κάτι. Αν ήρθαν 3000 κινητά και εξαντλήθηκαν, ειναι τόσο αμελητέο που δεν λέει κατι. Όσο για το gaming, ρώτα τη λιανική που δεν εχει μαντίλι να κλάψει.

    • Velociraptor7
    • @Blackstorm συμφωνω μαζι σου γιατι αν και (εν μερη ο @periklis εχει δικιο) φευγουν τα τεμάχια, παρόλα αυτά αυτο συμβαίνει επιλεκτικούς μήνες πχ χριστούγεννα...τους αλλους απλες πωλήσεις με αναλαμπες.
      Δυστυχώς η αγορά εχει πατώσει!

    • 3nws1th5
    • Δεν ειναι και η αγορα για vr, ειδικα στην Ελλαδα που το 80% των ''gamers'' κυμαινονται απο fifa,pes,nba2k και στο τσακιρ κεφι god of war, gta και κανα ραλακι.

*