Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Collector’s και προβλήματα

Έχουμε τονίσει εδώ και αρκετό καιρό τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα καταστήματα λιανικής και στο εμπόριο γενικότερα μετά την εφαρμογή των περιορισμών κίνησης κεφαλαίου (capital controls) και φαίνεται πως θα μας πάρει αρκετό ακόμη καιρό μέχρι να ισιώσει το πράγμα. Είχαμε ακούσει εδώ και μερικές ημέρες πως οι συλλεκτικές εκδόσεις των παιχνιδιών θα είναι τα πρώτα σημαντικά «θύματα» αυτής της κατάστασης, ακόμη και μετά την επίλυση των βασικών προβλημάτων (όπως αυτό με τις εισαγωγές από πλευράς Sony Hellas). Φαίνεται πως κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας.

Σε πρώτη φάση, οι ειδικές εκδόσεις παιχνιδιών που είναι αρκετά πιο ακριβές έρχονται σε πολύ μικρότερες ποσότητες από το φυσιολογικό (για το μέγεθος της αγοράς). Αυτή η εξέλιξη είναι σαφώς και λογική, καθώς είναι αρκετά λιγότεροι αυτοί που έχουν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να επενδύσουν σε πιο ακριβό πακέτο αγοράς, το οποίο «στοιχίζει» και περισσότερο χώρο στο ράφι των καταστημάτων. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις συλλεκτικών που δεν θα έρθουν ποτέ στη χώρα μας.

Αυτό που καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε και μεταφέρουμε πλέον από αυτό το άρθρο είναι πως η συλλεκτική έκδοση του Rise of the Tomb Raider που περιλαμβάνει:
- Full retail έκδοση του παιχνιδιού
- Αγαλμα της Lara Croft ύψους 12 εκατοστών
- Συλλεκτικό Steel Case
- Replica του δερμάτινου ημερολογίου της ηρωίδας
- Μενταγιόν ίδιο με αυτό που ανακάλυψε η Lara στην πρώτη της ανακάλυψη

…δεν θα διατεθεί καθόλου από τα ελληνικά καταστήματα.



Πέραν των παραπάνω λόγων, είναι εμφανές πως και η μικρότερη εγκατεστημένη βάση του Xbox One δεν βοηθάει την κατάσταση και αν ερχόταν η έκδοση, σίγουρα θα ερχόταν σε πολύ μικρή ποσότητα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η χώρα μας χάνει άλλο ένα προϊόν της βιομηχανίας, το οποίο φαίνεται πως θα μπορέσετε να βρείτε μόνο σε κάποια μεμονωμένα μαγαζιά που ίσως προχωρήσουν σε ανεξάρτητες εισαγωγές από το εξωτερικό.

Κάτι που θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε είναι πως οι ειδικές εκδόσεις του Call of Duty: Black Ops 3 είναι κι αυτές θύματα του «τσεκουριού» που πέφτει, είτε από την εκάστοτε ελληνική αντιπροσωπεία, είτε από τα κεντρικά του publisher στο εξωτερικό. Έτσι, όπως μάθαμε λοιπόν, στα καταστήματα θα βρείτε τις απλές και τις Hardened editions του τίτλου (όχι σε μεγάλο αριθμό αντιτύπων), ενώ θα δούμε ελάχιστα κομμάτια της Juggernaut Edition του νέου τίτλου της Activision, κι αυτά μόνο στην έκδοση για το PS4 (τα οποία και λογικά θα έχουν ήδη προ-πωληθεί).



Μένει να δούμε βέβαια τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, αν και λογικά η απουσία μεγάλων κυκλοφοριών μέχρι το Φεβρουάριο θα περάσει πιο…αναίμακτα από αυτή την άποψη για την αγορά. Για περισσότερα γύρω και από αυτό το θέμα του ελληνικού λιανεμπορίου, μείνετε συντονισμένοι!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • tonybsg
    • Έχω την εντύπωση πάντως ότι στην περίπτωση του Tomb Raider είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα (και ας με διορθώσει ο Παύλος ή όποιος άλλος φίλος αν μου διαφεύγει κάτι, αν και δεν το νομίζω).

      Η συγκεκριμένη έκδοση έγινε διαθέσιμη μόνο από τα επίσημα stores της square enix σε Αμερική και Ευρώπη, σε καμία χώρα δηλαδή δεν έγινε ξεχωριστά εισαγωγή, άρα δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει και στην Ελλάδα.

      Όπως και με τις πιο ακριβές εκδόσεις των AC από το Black Flag και μετά (Black Chest, Guillotine, Big Ben), οι οποίες δεν ήρθαν στην χώρα μας, όχι για κάποιον άλλον λόγο, αλλά επειδή ήταν αποκλειστικές στο Uplay και η CD Media μπορούσε να φέρει μόνο τις υπόλοιπες εκδόσεις (το ίδιο και στις υπόλοιπες χώρες).

    • djprogres
    • Η συλλεκτικη του Rise of the tomb raider ετσι και αλλιως δεν ηταν να κυκλοφορισει στην ελλαδα!
      Δεν εχει να κανει με την αντιπρωσοπεια και τα capital control..

    • Sephiroth
    • Χμ... Διαβαζοντας τωρα και τα σχολια και το αρθρο ξανα, οφειλω να ομολογησω οτι δεν κατεγραψα ακριβως την κατασταση, ιδιως οσον αφορα στο Rise of the Tomb Raider. Υπηρχαν συζητησεις με τους εισαγωγεις για περιπτωσεις χωρων που γενικα δεν μπορουν να ψωνισουν απο το e-shop της Square Enix (οπως η Ελλαδα με τα cc) να ερθουν καποια κομματια κανονικα μεσω του παραδοσιακου καναλιου διανομης. Ειχα την εντυπωση οτι το ειχα γραψει αυτο σε παλαιοτερο αρθρο της στηλης :/

      Anyway, ελπιζω να ειναι κατανοητο αυτη τη στιγμη αυτο που εγραψα

*