Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Greek Way: Day One τιμές σε PS4, Xbox One software

Η ελληνική αγορά των video games έχει αρκετές ιδιομορφίες και σίγουρα δεν μπορεί να αναλυθεί σωστά, αν δεν υπάρχουν όλα τα σχετικά δεδομένα. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες ενέργειες που στο μυαλό των περισσότερων φαίνονται ανεξήγητες, ενώ  πολλές φορές και τα καταστήματα αποφασίζουν να κινηθούν σε ένα πλαίσιο που δεν είναι ξεκάθαρο. Μέσα στην όλη αυτή κατάσταση, ο Παναγιώτης Τριάντης (που κάνει συχνά πυκνά βόλτες στις διάφορες αλυσίδες), εντόπισε διαφορές ανάμεσα στις τιμές των video games που κυκλοφορούν στη χώρα μας σε PS4 και Xbox One. Μιλάμε δε για διαφορές που υπάρχουν τόσο σε πρόσφατες κυκλοφορίες, αλλά ισχύουν και από την έναρξη της διαδικασίας προ-παραγγελιών.

Πάρτε παράδειγμα υπάρχοντος προϊόντος το Battlefield Hardline. Στα περισσότερα ελληνικά καταστήματα η έκδοση του Xbox One φτάνει να είναι από €2 έως και 6€ ακριβότερη, ανεβάζοντας σημαντικά το κόστος αγοράς (π.χ. Battlefield Hardline PS4 €62,90 στα Public και Battlefield Hardlone Xbox One €67,90 στο ίδιο μαγαζί). Πηγαίνοντας στα του Mortal Kombat X, μπορείτε να δείτε κι εκεί διαφορά στην τιμή, με την έκδοση του PS4 να πωλείται (π.χ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ) στα €59,90 και αυτήν του Xbox One στα €61,90. Βάλτε όλα αυτά σαν βάση της όποιας σκέψης μπορείτε να κάνετε, μαζί με το γεγονός ότι τα PlayStation formats είναι πιο πετυχημένα εμπορικά στην Ελλάδα, αφού τόσο το PS3, όσο και το PS4 δείχνουν να έχουν μεγάλο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού (Xbox 360 και Xbox One αντίστοιχα). Σκεφτείτε επίσης, ότι οι διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις δεν είναι αντίστοιχες στα καταστήματα του εξωτερικού.

Με το τελευταίο δεδομένο και μόνο, είναι εμφανές ότι η διαφορά της τιμής δεν ξεκινάει από την εκδότρια εταιρεία ή την ομάδα ανάπτυξης. Επειδή λοιπόν το θέμα είχε ενδιαφέρον, άρχισα να το ψάχνω και αυτά που έμαθα έχουν “ζουμί”. Σε πρώτη φάση, οι εισαγωγείς έρχονται σε ελάχιστες περιπτώσεις απέναντι σε διαφορές τιμής. Όπως μας αναφέρθηκε, αν συμβεί κάτι τέτοιο, η διαφορά της τιμής είναι της τάξης του μισού ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη εξήγηση. Η τιμή αγοράς λοιπόν από τον distributor εξαρτάται σε κάθε χώρα από τα κομμάτια που θα αγοράσει: όσο περισσότερα, τόσο πιο φθηνά θα του κοστίσει κάθε αντίτυπο. Πάνω στη διαπραγμάτευση λοιπόν, έρχεται να κολλήσει το που μπορεί να πιέσει ο εισαγωγέας. Σε αυτό το σημείο, αυτό που φάνηκε από την έρευνα που έγινε είναι πως ο στόχος για καλύτερη τιμή επιδιώκεται κατά κύριο λόγο στα PC, PS3 και PS4 formats, ενώ χαρακτηριστική είναι η ατάκα που ακούσαμε: «Ένα game πουλάει στο Xbox One πουλάει δέκα φορές λιγότερο απ’ ότι στο PS4 και 20 φορές λιγότερο απ’ ότι σε PS3 και PC, οπότε δεν έχει νόημα να πιέσεις, να τσακωθείς και να γίνεις δυσάρεστος στο συνεργάτη σου». Με αυτό το δεδομένο μάλιστα, σπάνια μπαίνουν οι εισαγωγείς και σε διαδικασία να διεκδικήσουν χαμηλότερες τιμές σε παλαιότερα games, αφού και αυτή η διαδικασία πτώσης τιμής ξεκινάει από τον distributor και δίνεται «μάχη» για το που θα φτάσει. Σε αυτήν την περίπτωση μάλιστα, μας τονίστηκε ιδιαίτερα το ότι «να δώσεις μάχη για ένα Xbox One game δεν έχει νόημα στην Ελλάδα. Και σε χαμηλότερη τιμή, δύσκολα θα πουλήσει, οπότε δεν το κάνεις. Στο PS4, μπορεί να…πέσει ξύλο, αλλά στοχεύσεις σε πωλήσεις που θα γίνουν σε βάθος χρόνου».

Το δεύτερο σκέλος της έρευνας που έκανα έχει να κάνει με το λιανεμπόριο. Και εδώ πάντως τα πράγματα δεν έχουν μεγάλες διαφορές ως προς το focus και την αντιμετώπιση. Εν ολίγοις, τα καταστήματα δεν έχουν κάποια «υποχρέωση» να πιέσουν τις τιμές προς τα κάτω σε formats που δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικά. Έτσι, είναι εμφανές ότι κυνηγούν να μειώσουν το κόστος αγοράς των π.χ. εκδόσεων PS4 για να κάνουν μεγαλύτερο τζίρο, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι αυτόματα δημιουργούν αυτήν την ψυχολογική διαφορά με τις εκδόσεις στα Xbox formats.

Σαφώς και η κατάσταση που επικρατεί στα charts της GfK για την Ελλάδα δεν είναι τυχαία, ωστόσο πολύ φοβάμαι πως η μόνη εταιρεία που μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση, ακόμη και σε αυτό το επίπεδο, είναι η Microsoft. Όχι η Microsoft Hellas, η Microsoft. Εκεί θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο Έλληνας καταναλωτής βλέπει όλα όσα ΔΕΝ του προσφέρονται σε επίπεδο υπηρεσιών, αλλά και όσα ΔΕΝ γίνονται για να μπορεί να κάνει και τις αντίστοιχες αγορές/επενδύσεις μετά από αυτήν του ίδιου του συστήματος. Ευελπιστούμε πάντως πως οι κινήσεις της αμερικανικής εταιρείας θα είναι άμεσες. Για πολλούς λόγους…


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
23 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Roronoa
    • Ενταξει ειναι πολυ κριμα για οσους αγορασαν xbox να εχουν τετοια αντιμετωπιση στις τιμες. απο την μια βγαζει νοημα με τα οσα ανεφερθηκαν αλλα απο την αλλη πως θα ειναι ανταγωνιστικη η κονσολα στην αγορα?

    • Sephiroth
    • @Roronoa, το βασικό πρόβλημα είναι πως πρέπει πρώτα απ' όλα η Microsoft να κάνει το σύστημά της ανταγωνιστικό. Ειδικά σε αγορές όπως η Ελλάδα με λειψό Marketplace, λίγες multimedia υπηρεσίες και μηδαμινό budget για εμφάνιση των προϊόντων της MS στα media (αν θυμάσαι καλά, στο launch του Xbox One, τα κλαδικά sites ήταν "ντυμένα" όλα με PS4 bundle Destiny), πως να πιστέψεις ότι έχεις απέναντί σου δύο ισάξιους ανταγωνιστές; Έχω καταγράψει και μερικούς προβληματισμούς μου εδώ http://www.enternity.gr/Article/Blogs/The-Greek-Way-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-Xbox/28792.html

    • Deathracer2009
    • Καλα γενικα δεν εχει νοημα να αγορασεις Day 1 παιχνιδι απο μεγαλες αλυσιδες. Βλεπω κατι 69,99 και μου σηκωνεται η τριχα.

      Για την MS τα εχουμε ξαναπει. Εαν δεν κανει διαφημιση το Χουαν στην Ελλαδα, να μην περιμενει προκοπη.

    • nkav64
    • Μιας και αναφέρθηκε από τον Παύλο ως παράδειγμα το Hardline, είναι τραγικό να βλέπεις για το ίδιο format διαφορά €15 μεταξύ της πιο χαμηλής τιμής σε συνοικιακό κατάστημα και της πιο υψηλής σε μεγάλη αλυσίδα η οποία υποτίθεται έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους μιας και θεωρητικά μπορεί να πουλήσει περισσότερα αντίτυπα.

      Αν και η συγκεκριμένη κονσόλα δεν αποτελεί μέρος της ανάλυσης που διαβάζουμε, η πιο χαμηλή τιμή για έκδοση του Βattlefield είναι αυτή της έκδοσης για Xbox 360 που ξεκινάει από €43,80 και φτάνει στα €59,90, απόκλιση που αγγίζει κάτι λιγότερο από το 1/3 της χαμηλότερης τιμής του προϊόντος σε ελληνικό κατάστημα.

      Γνώμη μου είναι ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία μόνο η MS αλλά γενικότερα το όλο σύστημα διανομής.

    • Sephiroth
    • Το θέμα των διαφορών στις τιμές Νικήτα είναι αρκετά σύνθετο και θα το αναλύσω σε επόμενο post της στήλης. Καλή ιδέα :)

    • Tobajaras
    • Μισό λεπτό.

      "Ένα game πουλάει στο Xbox One πουλάει δέκα φορές λιγότερο απ’ ότι στο PS4 και 20 φορές λιγότερο απ’ ότι σε PS3 και PC"

      Έμφαση στο πού τοποθετείται μέσα στην πρόταση το "και PC".

      Είναι όντως τόσο μεγάλες οι πωλήσεις PC τίτλων στην Ελλάδα???

    • GooDShiveR
    • Μου κάνει εντύπωση πως μία τόσο μεγάλη εταιρία αφήνει έστω κ τέτοιες μικρές αγορές στο έλεος της τύχης τους. Δεν ξέρω αν έχω άδικο αλλά γνώμη μου είναι πως είναι πολύ εύκολο να πάρει με το μέρος της τους καταναλωτές σε μικρές αγορές όπου η καταναλωτική ενημέρωση είναι πιο περιορισμένη και άρα ο καταναλωτής παρασύρεται πιο εύκολα. Τώρα θα μου πεις ότι θέλει να επικεντρώσει τις δυνάμεις της στις μεγάλες αγορές, αλλά αυτό δν είναι λάθος? Κι εντάξει, εμείς ενημερωνόμαστε όσο μπορούμε, αλλά έχω φίλους που δεν έχουν ακούσει καν για το XboxOne. Κι αυτό είναι τουλάχιστον αστείο για προϊόν της MS.

      Να πω και μία μικρή ιστορία περισσότερο πάνω σε αυτό που σχολιάζει ο Νικήτας.

      Όταν ήμουν φοιτητής ακόμα, κάνοντας βόλτα στο σύνταγμα μία μέρα είπα να περάσω μία βόλτα από γνωστό κατάστημα.

      Κατεβαίνοντας λπν τις σκάλες παρατήρησα εναν τοίχο στο δεξί μου χέρι που είχε φωτογραφία του Mario galaxy κι έλεγε απο κάτω Μαριο καρτ ή το αντίθετο δεν θυμάμαι ακριβώς. Επίσης το κατάστημα είχε σλογκαν "αν το βρεις φθηνότερα σου δίνουμε την διαφορα ή κάτι παρόμοιο εκείνη την εποχή .

      Ήταν η εβδομάδα που θα κυκλοφορούσε το expansion του Dragon Age 1 (Awakening αν δεν κάνω λάθος ). Ρωτάω υπάλληλο και μου λέει οτι θα κυκλοφορήσει μετά απο 3 μερες στα 27 ευρω. Τεσπα, φεύγω και παω Παγκράτι στα village στο internet cafe. Κατά το απόγευμα έρχεται κολλητός μου κ μ λέει να πάμε απέναντι σε ενα μαγαζί με cd/dvd να πάρει ένα μουσικό cd.

      Καθως περίμενα τον φίλο μου βλέπω ένα ράφι με games. Ρίχνω μία ματια και ΤΣΟΥΠ!!! To Awakening στο ράφι στα 19,90. Περιττό να πω οτι χάλασα 50 ευρω σύνολο και πήρα 3 games (Το Awakening & άλλα 2).

      Δεν ξέρω με ποιο τρόπο έφτασε πρώτα σε συνοικιακό μαγαζί και γιατί η τιμή του ήταν πιο χαμηλή από το σουπερ ουαου υπερκατάστημα, αλλά σε κάνει να αναρωτιέσαι!!

      Βέβαια το μαγαζάκι έκλεισε τωρα από όσο ξέρω και αυτό είναι το χειρότερο.

      (πω πολύ σπαμαρα και είμαι κ off topic αλλά δν μου πάει να το σβήσω.. σοζ)

    • Dural
    • Αν το συγκρίνω με την κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία, νιώθω ότι διαβάζω κείμενο για ένα παράλληλο σύμπαν. Εδώ όχι μόνο δεν υπάρχουν διαφορές στις τιμές στο launch, αλλά η διαφορά στα deals μεγάλων αλυσίδων, μικρών καταστημάτων και online shops είναι τόσο μεγάλη, που σε κάνει κυριολεκτικά να μετανιώνεις που πήρες PS4. Οι τιμές όλων των games θα πέσουν άμεσα στο One, τα περισσότερα third party κυκλοφορούν από 5 έως 15 ευρώ φθηνότερα στο Xbox One, συν ότι πολλές φορές χτυπούν μεγάλα online shopes πολύ επιθετικά με pre-order keys για το One. Αν το συνδυάσω με τα αλλεπάλληλα πακέτα Xbox One που προωθούνται σε όλα τα καταστήματα της Γερμανίας, σίγουρα πρόκειται για επιθετική στρατηγική (εντολή) της Microsoft.

    • polynekros
    • Βημα 1. Πας σε μια τραπεζα και βγαζεις μια prepaid.
      Βημα 2. Σερφαρεις σε οσα sites χωραει το ματι σου και βρισκεις την καλυτερη τιμη μεσα σε λεπτα. Κατα κανονα σε καταστηματα του εξωτερικου.
      Βημα 3. Περιμενεις λιγες μερες να σου ερθει.
      Βημα 4. Παιζεις με χαρα, ενω ταυτοχρονα με τα ρεστα που γλυτωσες, κερνας σουβλακια τον εαυτο σου και μενουν και για την επομονη παραγγελια.
      Τρου στορυ σε καθε περιπτωση. Κλειστε τους την τσεπη σας να αλλαξουν μυαλα.

    • mysterious
    • Πραγματικα ειναι λυπηρο φαινομενο...τι φταιει ο κατοχος xbox one,360 να πληρωνει ακριβοτερα τα παιχνιδια του.Ε μετα πως να μην κοιταξει την τσεπη του και να κανει τις αγορες του οπου τα βρει φθηνοτερα.Αλλα κι οτι εχει μια συνδεση με την πολιτικη της Microsoft εχει μιας και δυστυχως δεν προωθει αναλογα το προιον της και δεν προσφερει τις ιδιες υπηρεσιες που προσφερει σε αλλες χωρες.

    • Pirederas
    • Εγώ έχω σταματήσει να αγοράζω games από ελληνικά μαγαζιά γιατί οι τιμές συχνά είναι για γέλια, θα πάρω μόνο hardware (για λόγους εγγύησης και service) ή καμιά κάρτα PSN όπου καπέλο δεν μπαίνει.

    • bill123456
    • Εγω θα κανω ενα γενικοτερο σχολιο και θα πω οτι τα 60 - 70 ευρω ειναι απλα απαγορευτικες τιμες για ενα gamer να τα δωσει,εκτος και αν παιρνει μισθο 1500 ευρω το μηνα.Για ανεργους και χαμηλομισθους ουτε συζητηση

    • Sephiroth
    • Παίδες, παρακαλώ προσέχετε τις εκφράσεις σας και τις κατηγορίες που εκτοξεύονται με μεγάλη ευκολία δεξιά κι αριστερά. Αν έχετε αποδείξεις για το οτιδήποτε κινηθείτε νομικά, διαφορετικά κινδυνεύετε να κινηθεί κάποιος εναντίον σας.

    • Blackstorm
    • Ούτε εγώ αγοράζω εύκολα από Ελλάδα. Αλλά επειδή το έχω ζήσει το παραμύθι και από την άλλη πλευρά, δεν φταίνε πάντα οι Έλληνες (retailers-αντιπρόσωποι).

      Θυμάμαι χαρακτηριστικά περίπτωση AAA τίτλου που ενώ από την αντιπροσωπεία η τιμή αγοράς του ήταν Χ, και άρα η τιμή στην Ελλάδα Χ+Υ κέρδος, δέκα μέρες μετά το launch σκάει το τότε Play, μέσα στην full περίοδο Χριστουγέννων με τιμή Χ-5 ευρώ. Όταν έγινε διαμαρτυρία η απάντηση ήταν, εμείς δεν επηρεάζουμε τις τιμές.

    • Blackstorm
    • Πίστεψε με πουλάνε στον Έλληνα αντιπρόσωπο 2Χ και στον έξω Χ. Φυσικά όμως έχει να κάνει και με τη δυναμική της αγοράς. Δεν αντιλέγω ότι έχει υπάρξει και αισχροκέρδεια.

    • marius_octavus
    • για το xbox νομίζω πως είναι λογικό. κυκλοφόρησε αργότερα στην Ελλάδα, είχε ήδη αρνητική διαφήμιση και το βασικότερο: δεν είναι καθαρή gaming κονσόλα σαν το ps4. έχει κατα τη γνώμη μου καταπληκτικές λειτουργίες/υπηρεσίες, αλλά απο τις 10 η μια παίζει στην Ελλάδα. οπότε πως να κινηθεί;;

      όσον αφορά τις τιμές. στα προϊοντα(όχι μόνο παιχνίδια γενικά) τα μαγαζιά επιδιώκουν δυο φορές(τουλάχιστον) παραπάνω κέρδος.(στα τρόφιμα είναι 5-10 φορές παραπάνω αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).
      και αυτό μπορείς να το δεις απο τις τιμές σε αλυσίδα και σε ένα μαγαζί γειτονιάς. αλυσίδα 1η μέρα παιχνιδιού 69,99 μαγαζί γειτονιάς 54,99. Μιλάμε για 15 ευρώ διαφορά. Και αυτό δεν είναι μόνο για ένα παιχνίδι αλλά για τα περισσότερα. ε δε μπορεί ο άλλος να πουλάει συνέχεια με χασούρα. 5 ευρώ θα τα βγάζει.

      βέβαια το κακό είναι πως αν δεν είσαι στην ίδια πόλη η διαφορά συνήθως κλείνει αυτόματα στα 5 ευρώ λόγω εξόδων αποστολής. κάτι το οποίο δεν συμφέρει ούτε και για αγορά εξωτερικού που τα έξοδα είναι ανάλογα. εκτός βέβαια αν πετύχεις τιμή αρκετά χαμηλή ή και να μην έχουν έξοδα αποστολής.

      αλλά για μένα το σωστό είναι ένα. καμια αγορά απο τη πρώτη μέρα. αργά ή γρήγορα οι τιμές θα πέσουν και μάλιστα αρκετά. στο unity πχ η τιμή ήταν 70 ευρώ στις αλυσίδες και 2 μήνες μετά πήγε στα 35-40. για λίγο βέβαια. εκτός πάλι βέβαια αν δεν έχεις κάτι να παίξεις ή αν είσαι σίγουρος πως είναι παιχνιδάρα και δε θα σε κάνει να τα κλαις.

      το παν πιστεύω είναι η ζήτηση. άμα δουν πως δεν φεύγει το παιχνίδι θα ρίξουν τιμή. και ίσως κάποια στιγμή φύγει και το 69,99............

    • madapostolis
    • ΕΓΩ guys εχω αγορασει το Xbox One και ειμαι υπερ ευχαριστημενος. ΟΚ βλεπω οτι Ελλαδα δεν προμοταρετε απο την Microsoft ΑΛΛΑ οσον αφορα τις τιμες εχει τρομερα Deals.
      ΠΧ
      Need For Speed™ Rivals: Complete Edition 17.50 ευρω
      Max: The Curse Of Brotherhood 4.95 ευρω
      tomb raider definitive edition 13.20 ευρω
      The Legend Of Korra™ 10 ευρω
      Limbo 4 ευρω
      Ori And The Blind Forest 20 ευρω
      ΔΕΝ αφερω για κατι ωραια games που δινει το Xbox One δωρεαν, επειδη ειμαι Gold member (και guys μπορεις να βρεις ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ GOLD MEMBER στα 32 ευρω. ΑΡΑ ειναι τελειο).
      ΤΟ ΜΟΝΟ παιχνιδι που εδωσα λεφτα (και ειναι εξαιρεση σε αυτα που γραφω παραπανω) και το εχω ηδη κατεβασει και περιμενω να παει 14 απριλιου, ωστε να μπορω να παιξω ειναι το Mortal Kombat X Special edition στα 91 ευρω (σ' αυτο εδωσα πολλα παραπανω απο την απλη εκδοση μιας και τοσα χρονια οπαδος του παιχνιδιου ηθελα το συγκεκριμενο με ολα τα extra).
      ΥΓ σχεδον ολα τα κατεβαζω απο Xbox Store. ΛΙΓΑ εχω σε retail (Killer Instinct, GTA V, Dead Rising 3 Apocalypse) και δεν νομιζω να αγορασω ξανα retail γιατι απλα δεν με συμφερει οικονομικα, γιατι οπως προειπα βγαζει πολυ καλα deals. ΠΧ ειχε το FIFA 15 και NBA 15 (αν θυμαμαι καλα ετσι λεγετε) σε τρελες προσφορες 10 ευρω για οποιον παιζει αθλητικα παιχνιδια.
      Πολλα ειπα :) αλλα τα ωραια να λεγονται.

    • Blackstorm
    • Να επισημάνουμε εδώ ότι και πάλι οι τιμές δεν πέφτουν δια μαγείας μετά από καιρό, εάν δεν γίνει σε μεγάλο βαθμό η πρώτη κίνηση ακόμα και την ίδια την εταιρεία του εξωτερικού. Όπως πολύ σωστά γράφει ο Παύλος, εάν δεν το διεκδικήσει η εδώ αντιπροσωπεία ο τίτλος μπορεί να μείνει και για πάντα στο ράφι.

    • Tim of Heavens
    • Είτε παίρνεις καλό μηνιάτικο είτε όχι το καπέλο το τρως αν αγοράσεις games από τα δικά μας καταστήματα. Προτιμώ την διαφορά να την φάω ή να την δόσω σε κανά γνωστό που είναι άνεργος. Ακούς εκεί 70ντάρια σε νέα games και σε πολλά παλαιά ενώ τα βρίσκεις από εξωτερικό τλχ. 20 ευρώ φθηνότερα. Νομίζουν ότι ανοίγουμε την βρύση και στάζει κέρματα ευρώ; Να τους μείνουν τα games στο ράφι και να τα κάνουν εκκρεμές στις ταράτσες για τα περιστέρια από την στιγμή που τα μεγάλα καταστήματα δεν καίγονται κιόλας να εξασφαλίσουν πιο ανταγωνιστικές τιμές. Κρίση, κρίση αλλά η ευελιξία και το ρίσκο ευνοεί τους τολμηρούς, όχι αυτούς που επιμένουν σε ετεροχρονισμένες τακτικές προώθησης των προιόντων τους. Μία γνωστή αλυσίδα αν παρέχει αναμενόμενους τίτλους σε αισθητά πιο δελεαστική τιμή θα μαζευτούν δεκάδες ενδιαφερόμενοι να το αγοράσουν. Τέτοια παραδείγματα αν και ελάχιστα έχουν συμβεί και οι απολαβές για την εταιρεία που το ακολούθησε δεν ήταν καθόλου αδιάφορες. Games όπως Sega World Wide Soccer 97, Halo 4, Dragon Age: Origins, Halo: Reach είναι μερικά παραδείγματα (ότι θυμάμαι στα γρήγορα) που τα πέτυχα σε πιο δελεαστικές και άμεσα ανταγωνιστικές με εκείνες των μεγάλων αλυσίδων του εξωτερικού ακόμα και όταν ήταν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μα να βγάλουμε και από το κέρδος κέρδος;

    • Blackstorm
    • Να βγάλουμε από το κέρδος, κέρδος. Εξαιρετική ατάκα :-). Απλά να έχουμε στο μυαλό μας ότι θέλοντας και μη η τιμή προκύπτει ως εξής: Τιμή που πουλάει η επίσημη εταιρεία + κέρδος αντιπροσωπείας + κέρδος λιανικής. Εάν κάθε ένας από αυτούς θέλει, ας πούμε 30% κέρδος, do the math.

    • Pirederas
    • @ Sephiroth

      Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον μην φάω μήνυση και χρειαστώ Kougias & Lykourezos combo στο δικαστήριο, αλλά κανείς δεν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον μου για όσα έγραψα (είπα συγκεκριμένα ότι γίνονται κόλπα γνωστά τοις πάσι, στην Ελλαδάρα όπου ζούμε, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα ξαναγράψω), γιατί δεν κατονόμασα κανέναν (εκτός αν το κάνουν ΟΛΟΙ...). Δεν έχω αποδείξεις, δεν είμαι ερευνητής δημοσιογράφος και αυτά είναι δουλειά του Κράτους και της Εφορίας να τα βρει (ίσως γίνω ευχαρίστως καλωδιομένος καταδότης φοροφυγάδων, όπως λέει ο Βαρουφάκης). Και αν γίνει κάτι, μεγάλα παιδιά είμαστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας μόνοι μας. Αυτά.

    • AnimaPura
    • Δεν θα σχολιάσω ειδικά για τα του Xbox, οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτός ο "ρατσισμός" έχουν αναφερθεί από εμένα, από άλλους συντάκτες και από αναγνώστες πολλές φορές στο παρελθόν. Απλά το λογικό θα ήταν να μειωθεί η τιμή για την πλατφόρμα που πουλάει λιγότερο προκειμένου να πουλήσει ΚΑΙ αυτή. Τέσπα, δεν τα ξέρω εγώ καλά.

      Πλέον το skroutz είναι ο ναός. Ψάχνομαι πχ τώρα για το DS2 για το One και το skroutz μου θύμισε πως ήταν όταν με 50 ευρώ έπαιρνα επί χρόνια παιχνίδια για το PS2. Αποστολή με κανα 5άρι ευρώ και γλυτώνεις 10-15 ευρώ. Γιατί όχι? Ένα νέο σετ χορδές για την κιθάρα μου.

      Όσο για την γνωστή δικαιολογία "αγοράζει ακριβά ο έμπορος", νομίζω ότι οι περισσότεροι είμαστε σε μια ηλικία για να καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η δικαιολογία είναι ένα μεγάλο ψέμα, ειδικά όσοι ασχολούμαστε και με άλλα χόμπυ/ασχολίες όπου παίζονται περισσότερα λεφτά (μουσικά όργανα). Εκεί άραγε γιατί οι διαφορές είναι πολύ μικρές σε ποσοστιαία βάση σε σχέση με μεγάλους ευρωπαϊκούς retailers?

*