Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gamescom 2022: Επιτυχημένη η επιστροφή;

*
Η Gamescom 2022 ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση με παρουσία κόσμου που επέστρεψε μετά την πανδημία και καταγράφουμε μερικές σκέψεις μας για τα όσα είδαμε. Η γερμανική εκδήλωση έλαβε χώρα στα τέλη Αυγούστου με κάθε επισημότητα και με την στήριξη της κυβέρνησης της χώρας, που τίμησε το show με την παρουσία της στα εγκαίνια.

Ναι, μπορεί η λάμψη του παρελθόντος να μην έχει προλάβει να επιστρέψει, αλλά οι εταιρείες του χώρου (τουλάχιστον οι περισσότερες) έδειξαν ότι ενδιαφέρονται να στηρίξουν και πάλι το καλοκαιρινό ραντεβού με τους gamers και τους επαγγελματίες του χώρου. Ο γράφων βρέθηκε φέτος και πάλι στην Gamescom για λογαριασμό της εκπομπής Game R1, όπου και είχε την τύχη να δει μερικά hands on και να κάνει μερικές συνεντεύξεις. Το σχετικό επεισόδιο μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.




Επιστρέφοντας, αρκετές ήταν οι σκέψεις βάσει των όσων είδαμε και όσων ακούσαμε. Σε πρώτη φάση, οι διοργανωτές ήταν χαρούμενοι (πως να μην είναι με 265 χιλιάδες επισκέπτες από 100 χώρες), καθώς τα νούμερα δείχνουν τη δυναμική του show, αν και συνήθως ακολουθούσε την Ε3 και ήταν υποδεέστερο σε επίπεδο ανακοινώσεων. Από τα όσα περίπτερα επισκεφθήκαμε, σίγουρα αυτό που κατανοήσαμε είναι πως οι εκθέτες ήταν φέτος μαζεμένοι και προσπάθησαν να δηλώσουν συμμετοχή, για να στηρίξουν το εγχείρημα και να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα.

Από την άλλη, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι από πολλές διαφορετικές πηγές πληροφορηθήκαμε πως το… ταμείο που έγινε στο τέλος της εκδήλωσης ήταν τόσο θετικό που όλες οι μεγάλες εταιρείες του χώρου δήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους για το 2023 και μάλιστα εικάζεται πως πολλοί από τους μεγάλους απόντες έχουν ήδη δεσμευτεί για παρουσία την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένο πως το Tokyo Game Show συνεχίζεται κανονικά, η E3 επιστρέφει με τη μορφή φεστιβάλ και με άλλο διοργανωτή και η Gamescom έδωσε ήδη τα διαπιστευτήριά της, είναι σχεδόν δεδομένο ότι η αγορά θέλει και συνεχίζει να στηρίζει τις εκδηλώσεις. Μένει μόνο να δούμε επιτέλους σύγκλιση και με publishers/developers (όπως το PlayStation) που συνεχίζουν να τηρούν αποστάσεις. Η βιομηχανία χρειάζεται τους πάντες και σίγουρα έχει ανάγκη και τα μεγάλα events.

Την Gamescom κάλυψα με τη βοήθεια του Dell XPS 13 Plus 9320

@4timesp H #Dell ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για ένα σύστημα που θα μου λύσει τα χέρια σε ένα απαιτητικό επαγγελματικό ταξίδι και με το Dell XPS 13 Plus 9320, πραγματικά όλα πήγαν περίφημα. Με το μικρό του βάρος και τα "δυνατά" τεχνικά χαρακτηριστικά καταφέραμε να βγάλουμε ένα ιδιαίτερα δύσκολο 3ήμερο με αποστολή υλικών, απαντήσεις σε mail, σύνταξη κειμένων, ηχογραφήσει και πολλά ακόμη. Γνωρίστε το μέσα από το μικρό video που φτιάξαμε. Music by Alex_MakeMusic from Pixabay #TiktokGreece #Gadgets #DellXPS #XPS13Plus9320 #XPS13Plus #laptop #businesstrip #Gamescom2022 original sound - Pavlos Papapavlou
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*