Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αφόρητοι: Χυδαίο - Kojima

Κάτι ξέρουμε κι εμείς από click baiting (ήμασταν ανάμεσα σε αυτό και στην ιατρική - ας πούμε ότι μας κέρδισε η τέχνη).

Κι εκεί που φανταζόμαστε ότι δεν πάει πιο κάτω για τα media και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν ειδησεογραφικά τον Hideo Kojima, έρχεται ένας συνήθης ύποπτος όχι απλά να μας διαψεύσει αλλά και να ξεακυρώσει την Αποκάλυψη παρά τις προσπάθειες του Idris Elba.

Για να βγει νόημα, απλά θα πούμε πως όταν η νέα σου ομάδα έχει 4 άτομα, όταν (συγ)χρηματοδοτείται η επόμενή σου προσπάθεια από publisher και δη platform holder, προφανώς και εξετάζεις τους διαθέσιμους πόρους και τεχνολογίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις διότι δεν έχει νόημα να τα χρεωθείς από το μηδέν. Ψιλά γράμματα όμως η απλή λογική. Οπότε πάμε.

Hideo Kojima and Mark Cerny Checking Out the Performance Capture Process of The Order 1886 and The Last of Us
Ο θεός πήγε κάπου και τσεκάρισε κάτι.

Hideo Kojima and Mark Cerny Visit inFamous Developer Sucker Punch in Their Technology Research Trip
Ο θεός πήγε και αλλού και τσεκάρισε κάτι άλλο.

Hideo Kojima Visits Sony’s American PlayStation Headquarters During His Technology Research Trip
Ο θεός καταδέχτηκε να πατήσει στη Γη, μεταξύ των ανθρώπων, και να τιμήσει τους για την ώρα εργοδότες τους κάνοντάς τους μια επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Hideo Kojima Tests PlayStation VR at Sony’s London Studio, Which is Working on a New Experience
Ο θεός έφυγε και πήγε αλλού πάλι. Και εκεί που πήγε φτιάχνουν κάτι νέο (διότι τις άλλες μέρες κάθονται και πληρώνονται). Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το νέο δεν χρωστά την ύπαρξή του στον Hideo Kojima;

Hideo Kojima Meets His “Soul Master” Midge Ure; “Very Exciting Things” Coming
Την Κυριακή ακόμη και ο θεός ξεκουράζεται, μοιράζεται τα εσώψυχά του και περιμένει να γελάσει με τις δημοσιεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Hideo Kojima and Mark Cerny Visit Media Molecule During their Tech Research Trip
Ο θεός κάνει και άλλη στάση σε άλλο μέρος και αισθάνεται καλά διότι προσγειώνεται σε νησί. Και είναι κι αυτός νησιώτης άλλωστε.

Hideo Kojima Visits Guerrilla Games During His Technology Research Trip
Ο θεός πάει Ολλανδία. Όσο ήταν εκεί εξαφανίστηκε μαγικά όλη η υγρασία από την ευρύτερη περιοχή του Amsterdam και όλα τα ποδήλατα άρχιζαν να ουρλιάζουν “Snaaaaaaake” στον ύπνο τους.

Hideo Kojima’s and Mark Cerny Visit Quantic Dream as Last Step of their Technology Research Trip
Ο θεός πηγαίνει και κάπου αλλού, όπου όλοι κάνουν ότι δεν τον καταλαβαίνουν κι ας έχει μαζί του διερμηνέα.

Hideo Kojima Draws Conclusions After Trip with Mark Cerny: How Game Technology Can Become “Magic”
Ο θεός δεν έκανε τυχαία τις γύρες του. Και για να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι μάταιο έβγαλε και συμπεράσματα από τις γύρες που έκανε για να βγάλει συμπεράσματα και να διαλέξει τα νέα του “παιχνίδια” πριν φτιάξει το επόμενο παιχνίδι.

Hideo Kojima Talks More About His Tech Research Trip and “Running;” Adds Probable Visit to Crytek
Η γύρα του θεού τελείωσε. Ή όχι; Τον φώναξαν κάτι Γερμανοί τουρκικής καταγωγής στην Φρανκφούρτη, άκουσε τις προσευχές του και πήγε. Ο δαιμόνιος δημοσιογράφος θεωρεί πως η πτήση της Lufthansa είναι στοιχείο που δείχνει ότι τελικά πήγε Φρανκφούρτη η θεότητα. Στο τέλος μοιράζει και σοφία, μιλώντας για τις κακές επιπτώσεις της ακινησίας και της οκνηρίας, κάνοντας τον συντάκτη να εντυπωσιαστεί αφού σίγουρα δεν έχει δει καν ούτε το Se7en.

Νομίζουμε πως είναι η ώρα να φτιαχτεί social network μόνο για τον Hideo Kojima. Θα είναι το μόνο θέμα συζήτησης. Όποιος αναφέρεται σε οτιδήποτε άλλο θα κερδίζει ένα δροσερό perma ban.

Με είδα και είμαι πολύ ωραίος τύπος

Naruto Storm 4 Is 'Without Doubt the Best Title in the Series', Says Developer
Το παιχνίδι που έφτιαξα είναι το καλύτερό μου. Για να μη λέτε ότι δεν σας προειδοποίησε κανείς.

The Witcher 3 Developer Reckons Upcoming Expansion 'Is Better Than the Main Game’
Το expansion που φτιάχνω είναι το καλύτερό μου. Αν σας πει κάποιος κάτι άλλο λέει ψέματα. Εδώ. Εμένα να ακούτε. Που είμαι και στην πηγή.

Ασφαλή συμπεράσματα
Over 1,500 people worked on The Witcher 3: Wild Hunt
Στον αριθμολάγνο κόσμο του gaming όσο περισσότεροι καίγονται για να βγει ένα παιχνίδι, τόσο το καλύτερο. Αυτόματα. Γιατί έτσι. Και όποιος κάψει τους περισσότερους θεωρείται ότι έκανε και κατόρθωμα. Για να μην πούμε πώς υπολογίζονται αυτά τα νούμερα κιόλας. Άλλωστε πριν μερικά χρόνια, πάνω στην αγωνία ορισμένων να κάνουν τους τεράστιους, ξέφυγαν από την καταμέτρηση των developers και άρχισαν να μετρούν τμήματα marketing και πωλήσεων. Για να βγει ωραίο νούμερο.

Dragon’s Dogma: Dark Arisen Already Has Nude Mods Mere Days After Release on PC (NSFW)
Ο “ψάχνω δικαιολογία να γράψω για nude mods” και “κάνω τον έκπληκτο που βγήκαν γρήγορα προσπαθώντας να δικαιολογήσω αυτό που έγραψα”.

Final Fantasy 13’s Lightning is not real but gave an interview about Louis Vuitton anyway
Ναι. Αυτό. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

The Day The Earth Stood Still

An important and beautiful PSA from Dark Souls
Εδώ ενσωματώνεται όλη η κομπλεξική γελοιότητα των media και του αθλήματος γενικότερα. Άνθρωπος παίζει Dark Souls. Αντιλαμβάνεται το παιχνίδι ως μεταφορά για τη ζωή του και καταλαβαίνει αυτό που αργά ή γρήγορα αναγκαζόμαστε να καταλάβουμε όλοι: πως τα καλά κόποις κτώνται. Ωραία ως εδώ, έχουμε ένα video που περιγράφει μια προσωπική εμπειρία.

Και ύστερα έρχεται το μέσο στο ρόλο της κακώς εννοούμενης “κοινωνικής προσφοράς”, φορά κλαμένο ύφος Φουρθιώτη, φανταζόμαστε ότι γράφει και τις λέξεις πιο αργά για να μπει στο κλίμα του προσωπικού δράματος και, με βάση αυτό, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την προσωπική εμπειρία ενός για να κερδίσει δάκρυα και κλικ.

Δεν χρησιμοποιεί την εμπειρία για να ξεκινήσει ένα συλλογισμό. Δεν έχει μαζέψει περισσότερα παραδείγματα, δεν προσπαθεί να βρει κάποιο μοτίβο, να ερμηνεύει κάτι, να αποδείξει (ή όχι) ότι τα games παίζουν και άλλο ρόλο σε προσωπικό επίπεδο πέραν του αυτονόητου. Δεν έχει να πει τίποτα. Έχει μόνο να πατήσει πάνω στον άλλον για να πουλήσει τρεμάμενα φυλλοκάρδια και κουλτούρα της στάχτης.

Απίστευτα ενοχλητικό. Τουλάχιστον.

The link between Kylo Ren's Lightsaber and Star Wars: Knights of the Old Republic
1600 λέξεις. Και γιατί; Επειδή αναφέρεται το ίδιο πλανητικό σύστημα σε ένα παιχνίδι και στην περιγραφή ενός lightsaber και κάποιος αποφάσισε να το θεωρήσει απόδειξη ότι το The Force Awakens εξακολουθεί να συνδέεται με το Star Wars: Knights Of The Old Republic παρότι το σχετικό παιχνίδι και πολλά ακόμη βγήκαν εκτός Star Wars canon τη στιγμή που άλλαξε χέρια η Lucasfilm.

Χίλιες. Εξακόσιες. Λέξεις. Για. Το. Τίποτα.

Καλά να πάθουμε.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Scott_Pilgrim
    • Τελικά μάθαμε αν έκανε παύση για κατούρημα ο Θεός;



      "Final Fantasy 13’s Lightning is not real but gave an interview about Louis Vuitton anyway"

      Θα μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τώρα, πως μετά την κυκλοφoρία του FFXV o Νοctis, θα μιλήσει για γκαρνταρόμπα που χρησιμοποίησε στο τίτλο.

    • Tim of Heavens
    • Πειράζει που ο Hideo Kojima είναι μεγάλη φίρμα πειράζει; Πέρα από το αστείο της υπόθεσης και την ελεεινή τακτική που ακολουθούν τα media (για το gaming) για να ψαρεύουν αναγνώστες, με news τα οποία είναι επί το πλείστον άνευ ουσίας, φταίμε κι εμείς οι καταναλώτες που βάζουμε ως πρότυπα ανθρώπους που στην ουσία κάνουν τι; Βγάζουν το ψωμί τους;
      Τέλος πάντων, αφού ο Kojima έγινε είδωλο λατρείας, ας κάνουμε και μία προτομή για τον Shigeru Miyamoto αφού είναι ένας από τους καθοριστές της βιομηχανίας από τα γεννοφάσκια της. Από ότι βλέπω όσο βαθαίνει η κρίση μέρα με τη μέρα σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο το χάνει κι ο άνθρωπος.

    • korko
    • το τελευταίο νέο μου θυμίζει ένα άρθρο που είχα διαβάσει (πάνω από 2 ώρες μου πήρε να το τελειώσω) που ανέλυε κάποιος φαν γιατί ο ben affleck δεν είναι ο bruce wayne στην νέα ταινία αλλά κάποιος που τον παριστάνει. το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν κάποιος έχει όρεξη και καψούρα μπορεί να βγάλει τρελά θέματα.όσο για τον αγαπητό hideo τώρα που δεν έχει την konami να τον διατάζει σε λίγο θα τον δούμε και με τους αγρότες για να κάνει το σόου του....

*