Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γεύση από Κεράσι: Tα games της Golden Week

Κάθε χρόνο τέτοιον καιρό, η Ιαπωνία χαλαρώνει για μια ολόκληρη εβδομάδα ξεκούρασης. Αρκετοί θα πάνε ταξίδι, κάποιοι άλλοι θα επισκεφτούν φίλους και συγγενείς και άλλοι θα “βυθιστούν” στα αγαπημένα τους χόμπι, όπως διάβασμα, αθλητισμό και, φυσικά, gaming. Οι πολυήμερες διακοπές άλλωστε ενδείκνυνται για χρονοβόρες δραστηριότητες όπως η “δική μας”. Και η εποχή αυτή, περισσότερο από κάθε άλλη, είναι ιδανική για ενασχόληση με games που δεν συνοδεύουν εύκολα την φουριόζικη καθημερινότητα. Ο χρόνος μέσα στο τρένο από και προς τη δουλειά επιτρέπει μόνο mobile εμπειρίες, ενώ λίγο πριν την βραδινή κατάκλιση προτιμάται η “βύθιση σε χλιαρό νερό” κυνηγώντας μια ακόμα rathian ή κάνοντας grind για level up. Η Golden Week σημαίνει λοιπόν adventures, RPGs, ευκαιρία για ξεσκόνισμα του backlog και δοκιμή κάτι για κάτι διαφορετικό, αφού χρόνος υπάρχει.

Για όσους λοιπόν θέλουν να επισκεφτούν το μακρινό Hokkaido και οι περιστάσεις δεν είναι οι καλύτερες, μπορούν να να πάρουν πολύ περισσότερο από μια γεύση με το Fuuraiki. Kανονικότατο adventure, και παρέα με το φωτογράφο πρωταγωνιστή εξερευνούμε σχεδόν ολόκληρη την πανέμορφη φύση της βόρειας Ιαπωνίας. Ο συνδυασμός των πραγματικών τοπίων με κλασική αισθητική anime και το κατάλληλο soundtrack, σε ταξιδεύει κυριολεκτικά. Οι RPG fans τώρα δεν μπορούν να κάνουν λάθος με το Xenoblade Chronicles 3D αφού είναι ότι πρέπει για τα μεγάλα εκείνα sessions κατά τα οποία σπανίως κοιτάμε το ρολόι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα φτάσει μια εβδομάδα, έστω και χρυσή, για να τερματιστεί αφού λέξεις όπως μεγάλο και ατελείωτο είναι δύσκολο να περιγράψουν ακόμα και το πεπιεσμένο του μεγαλείο στο 3DS. Και για τους μανιακούς με Nintendo έρχεται μια χρυσή συμβουλή από την ίδια την εταιρεία. Στο Nyanyanya Neko-Mario Time, μια εκπομπή που παρουσιάζει νέα από το επίσημο διαδικτυακό κανάλι της Nintendo, ρωτάει ο Mario την Peach αν έχει αποφασίσει τι games θα παίξει την Golden Week. Kαι αυτή απαντάει “Και τα games καλά είναι αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό να βγείτε έξω και να παίξετε σε ποτάμια και βουνά κάνοντας camping και άλλες δραστηριότητες”. Με λίγα λόγια, μην καθίσετε μέσα και λιώσετε με τις ώρες, αλλά βγείτε έξω και διασκεδάστε.



Αυτή η αθώα(;) δήλωση άναψε φωτιές σε ιαπωνικά fora και κυνικά message boards τύπου 2chan. “Αν έλεγε κάτι τέτοιο η παλιά Nintendo θα ήταν cool, τώρα είναι απλώς αξιοθρήνητη”, καυτηριάζουν αρκετοί όσον αφορά τη λειψυδρία σε software για το Wii U και το New 3DS. Η αλήθεια είναι ότι αν τα μοναδικά σημαντικά νέα που φέρνει η εκπομπή είναι για DLC για τα Super Smash Bros. και Mario Kart, λογικά μπορεί να ερμηνευθεί η προτροπή ως “αφού δεν έχουμε κάτι καινούριο να σας δώσουμε, βγείτε έξω και παίξτε”. Το παράδοξο είναι όμως ότι έχουν, ασχέτως και αν δεν αναφέρεται συχνά. Software όπως τα Xenoblade Chronicles X και Puzzle & Dragons Super Mario Bros. Edition είναι δυο πολύ καλές προτάσεις για τη φετινή Golden Week. Ειδικά το πρώτο δεν φαίνεται να διαφημίζεται και πολύ αλλά και πάλι η ανωτέρω εκπομπή αναφέρεται αισθητικά, και όχι μόνον, σε μικρές ηλικίες και ίσως γι' αυτό έγινε και η εν λόγω αναφορά. Είναι γνωστή εξάλλου η τακτική της Nintendo να κλείνει το μάτι και στους γονείς σαν μια επιχείρηση που λαμβάνει υπόψη της ολόκληρη την οικογένεια, οπότε τέτοιες δηλώσεις δεν πρέπει να παρερμηνεύονται.

Έλα να δεις όμως που έφτασε και σε εμάς η Golden Week και πάνω στο τριήμερο κιόλας. Χάρη στη Sony, ξεκινήσαν εκπτώσεις στο PS Store για πάμπολλους ιαπωνικούς τίτλους. Όσοι δεν έχετε το Demon's Souls και το Catherine, όπως σπεύσατε προς αγορά γιατί είναι στην τιμή ενός freddo. Ότι και αν επιλέξετε να κάνετε λοιπόν να περάσετε μια όμορφη Golden Week και μια ακόμα καλύτερη Πρωτομαγιά!


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • 3nws1th5
    • Τα αρθρα σου ειναι παντα εξαιρετικα και τα απολαμβανω οσα λιγα, απο τα τοσα που διαβαζω τοσο σε εντυπη οσο και σε ηλεκτρονικη μορφη. Ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα.

    • mysterious
    • “Και τα games καλά είναι αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό να βγείτε έξω και να παίξετε σε ποτάμια και βουνά κάνοντας camping και άλλες δραστηριότητες”.

      Σπουδαία αλήθεια...

      Τα άρθρα είναι εξαιρετικά διότι είναι σχετικά μικρά χωρίς να κουράζουν,περιεκτικά με σημαντικές,εύπεπτες πληροφορίες.Θεωρώ τρομερό συν εν έτει 2015 και skill(:Ρ)του αρθρογράφου να διαβάζεις κείμενό του χωρίς να σε κουράζει αλλά ίσα ίσα να το απολαμβάνεις και συγχρόνως να σου μένει κάτι.

*