Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Γεύση από κεράσι: Βόλτα στην Akihabara, λίγο έξω απ' το σταθμό

Στις σακούλες, σε αφίσες στους τοίχους, στο περιεχόμενο διαφημίσεων σε γιγαντο-οθόνες μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Κορίτσια δισδιάστατα με μωβ και μπλε μαλλιά, αλλά και τρισδιάστατες σωσίες τους περιδιαβαίνουν το δρόμο μοιράζοντας φυλλάδια και χαρτομάντηλα με σκοπό να αλιεύσουν πελάτες για τις καφετέριες όπου δουλεύουν. Εκεί ο καφές και το φαγητό είναι υπερτιμημένα όχι λόγω υψηλού ΦΠΑ, αλλά επειδή σερβίρει η Homura, η Saber ή μια κόρη ντυμένη καμαριέρα που προσφωνεί όποιον και να μπει, “αφέντη”.

Οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν και αυτές τον ρόλο της “σειρήνας”, με μια πλειάδα προϊόντων να κάθονται, αστραφτερά φανταχτερά, αντικείμενα πόθου και λατρείας από τους οπαδούς που συνωστίζονται στο πεζοδρόμιο. “Κυκλοφορεί προσεχώς. Κάντε κράτηση για bonus δώρα”, γράφει μια λεζάντα δίπλα σε ένα μαυρο-κόκκινο λατινικό πέντε. Δίπλα ακριβώς σχετικό βιβλίο που τιτλοφορείται “Γίνε δυνατός σε μία μέρα” από τον Daigo Umehara που εξηγεί όλα τα μυστικά της νικηφόρας πορείας του. Ευανάγνωστο και περιεκτικό λένε όσοι το έχουν διαβάσει. Όσο για το αν θα βοηθήσει τους μελλοντικούς πρωταθλητές, μένει να φανεί.

Πιο κάτω, έχουν συγκεντρωθεί οι δημοφιλείς χαρακτήρες των τίτλων της Nitroplus και είναι έτοιμες για τη μεταφορά τους στα συστήματα της Sony. Φαίνεται πως τα fighting games θα έχουν την τιμητική τους και φέτος, αν κρίνουμε από το πλήθος στην βιτρίνα. Η ερώτηση που απασχολεί τους περισσότερους είναι ως προς το ποια έκδοση να επιλέξουν. Τη συλλεκτική του PS3 ή αυτή του PS4; H τελευταία είναι πιο ογκώδης αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και τη γοητεία της πρώτης. “Και τις δύο” φαίνεται να καταλήγουν οι περισσότεροι καθώς μπαίνουν στην ουρά του αρμόδιου γραφείου για τα pre-orders.



Εν τω μεταξύ, κάπου από το τέλος του δρόμου ακούγεται η υπενθύμιση ότι σήμερα είναι η επέτειος των δέκα χρόνων για τη σειρά με τους samurai και καλούνται όλοι να συντονιστούν στο διαδικτυακό nico nico για να παρακολουθήσουν το ειδικό αφιέρωμα σε ζωντανή μετάδοση. Θα είναι, λέει, και κάποια voice actress οπότε σημειώστε το στο ημερόλογιό σας. Για την ώρα, όσοι πιστοί ας προσέλθουν στην σκηνή όπου παρουσιάζεται το μουσικό CD του νέου Phoenix Wright. Διαδραματίζεται τον 19ο αιώνα και συμπρωταγωνιστής είναι ο Sherlock Holmes. Ενδιαφέρον στοιχείο το ακροατήριο που αποτελείται κυρίως από γυναίκες ακόμη και μέσης ηλικίας. Μπορεί να είναι τα κλασικά κομμάτια, μπορεί να είναι ο γνωστός Βρετανός ντετέκτιβ. Η σειρά είχε πάντα ευρύ κοινό άλλωστε.

Και επειδή η Akihabara είναι κουραστική υπόθεση πρέπει να βρεθεί μέρος για φαγητό. Πού θα βρει κανείς χειρότερα από το “Pikachu & Pokémon Music Cafe” στο Ikebukuro, 20 λεπτά μακριά; O τιμοκατάλογος γράφει “Roast beed σε σχήμα Pikachu 1580 γιεν” και “Πίτσα σε σχήμα Poké ball 800 γιεν”. Καλές οι τιμές αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για “συλλεκτικό” κατάστημα που θα είναι ανοικτό μέχρι τέλος Αυγούστου για την προώθηση μιας νέας ταινίας Pokémon.

Kαι κάπου εδώ έφτασε στο τέλος της και η σημερινή βόλτα. Ο ήλιος θα δύσει αλλά τα φώτα του Tokyo θα μείνουν ανοιχτά και θα συνθέτουν αυτό το εξωτικό και γοητευτικό θέαμα που λέγεται Ιαπωνία. Καλό καλοκαίρι και επιστροφή το φθινόπωρο με ακόμη πιο έντονη γεύση από κεράσι.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mysterious
    • "Ο ήλιος θα δύσει αλλά τα φώτα του Tokyo θα μείνουν ανοιχτά και θα συνθέτουν αυτό το εξωτικό και γοητευτικό θέαμα που λέγεται Ιαπωνία."

      Ολο το νοημα του κειμενου σε μια φραση.Τι εκπληκτικα παραξενη και ιδιαιτερη χωρα!

    • zenev
    • Καλά πήγες και μου έβαλες τη φωτογραφία με τη dollfie dream snow miku για να θυμηθώ ότι ξέχασα να την κάνω preorder? Άλλη δεν βρήκες :P

*