Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κόψε-Ράψε: Χορός δισεκατομμυρίων και αμέτοχοι θεατές

*
Στο σημερινό Κόψε-Ράψε, ο Λεωνίδας Μαστέλλος, με αφορμή την εξαγορά της Activision Blizzard, ασχολείται με τις απόψεις που ακούστηκαν περί Nintendo.

Νομίζω ότι, παρά το χαμό από τα χιόνια, ακόμα μετράμε τα δισεκατομμύρια που έδωσε η Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard. Πολλοί φοβούνται για το τι θα συμβεί σε σειρές παιχνιδιών όπως τα Call of Duty, καθώς είναι ορατή η πιθανότητα η Microsoft να τα κρατήσει όλα για την πάρτη της, άλλοι έχουν πάθει σοκ και ελπίζουν σε αντίστοιχη κίνηση από Sony (που προφανώς εργάζεται σε υπηρεσία-απάντηση στο Game Pass), άλλοι μιλάνε για μονοπώλια και αναπτύσσουν θεωρίες κ.ο.κ.


Στα διάφορα που διάβαζα αυτές τις ημέρες για το θέμα, αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι μια μερίδα του κόσμου που θεωρεί ότι η επόμενη εξαγορά (από οποιονδήποτε) θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι αυτή της Nintendo. Ότι μάλιστα έχει αργήσει το θέμα, ότι μόνο έτσι θα σωθεί σαν εταιρεία, ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να βγάλει κονσόλα αξιώσεων κ.λπ.

Δεν λέω, όλοι θα θέλαμε να δούμε δυνατή κονσόλα από Nintendo, να παίζουμε τα IP της με την καλύτερη δυνατή απεικόνιση. Εκεί που διαφωνώ είναι η άποψη ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει δυνατή κονσόλα ή ότι χρειάζεται σώσιμο. Και διαφωνώ γιατί πολύ απλά όσοι εκφράζουν τέτοιες γνώμες, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία της Nintendo όλα αυτά τα χρόνια (αφήστε που παραβλέπουν και τις εξαιρετικές πωλήσεις του Switch). Δεν είναι ότι δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει/δεν ενδιαφέρεται. Χρόνια τώρα διατυμπανίζει ότι την ενδιαφέρουν άλλα πράγματα και όχι η τεχνική υπεροχή. Ότι θέλει να προσφέρει διαφορετικές «εμπειρίες».

Να σας πω κάτι; Ίσως να μην μπορεί και να κρύβεται πίσω από χαζές δικαιολογίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι προτιμώ την προσέγγιση που διαφημίζει. Πέρα από έξυπνη στρατηγική, η πορεία που έχει επιλέξει προσφέρει όντως κάτι το διαφορετικό. Άλλωστε τι να κάνουμε 3 κονσόλες με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά και είδη παιχνιδιών; Γιατί να μην υπάρχει μια εταιρεία που να πειραματίζεται με τα μηχανήματά της, να προσπαθεί να προτείνει κάτι άλλο; Ναι δεν πετυχαίνει πάντα, ναι δεν είναι για όλους οι τίτλοι της (κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει, αν η κονσόλα που τους τρέχει μπορεί να αποδίδει υψηλές αναλύσεις), αλλά είναι μια ξεχωριστή πρόταση.

Μια υποτιθέμενη εξαγορά θα έβαζε σε κίνδυνο τον ξεχωριστό χαρακτήρα και την προσέγγιση της εταιρείας. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί. Το χρήμα πάνω από όλα για τις εταιρείες. Όμως δεν θέλω (ίσως δεν πρέπει) να συμβεί. Ξαναλέω, και εγώ θα ήθελα να παίζω Zelda σε 4K με HDR και Ray Tracing, αλλά αυτά τα θέλω από την τωρινή Nintendo και όχι από μια Nintendo άλλης εταιρείας.
Επομένως, όσοι ελπίζουν σε κάτι τέτοιο, πέρα του ότι για μένα κάνουν λάθος, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ (ίσως και για πάντα).

Οπότε συνεχίζουμε να μετράμε τα δις που έδωσε η Microsoft, κοιτάμε με αγωνία τη Sony για μια επικείμενη απάντηση, αφήνουμε στην ησυχία της τη Nintendo και ελπίζουμε ότι όλος αυτός ο χαμός των εξαγορών θα έχει επιτέλους ουσιαστικό αποτέλεσμα για εμάς. Γιατί δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα περιμένουμε υπομονετικά να δούμε άφθονες νέες κυκλοφορίες για τα καινούργια μας μηχανήματα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*