Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φήμες για εξαγορά του Twitch από την Google

Φαίνεται πως η Google είναι πολύ κοντά στην εξαγορά της γνωστής video-streaming υπηρεσίας Twitch έναντι $1 δισ., σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Variety, η οποία επικαλείται «αξιόπιστες πηγές». Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι το ίδιο Μέσο αναφέρει πως «το YouTube εξαγοράζει το Twitch» και όχι η Google. Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω φήμες, η Google θα πρέπει να «λογοδοτήσει» στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, αφού -εύλογα- θα «κατηγορηθεί» για αθέμιτες και αντιανταγωνιστικές πρακτικές, μιας και θα έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των online video υπηρεσιών.



Η λειτουργία του Twitch ξεκίνησε το 2011, όταν και ιδρύθηκε από τους συνιδρυτές του Justin.TV Justin Kan και Emmett Shear, ενώ έχει καταφέρει να γίνει η δημοφιλέστερη streaming υπηρεσία στον πλανήτη. Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Google θα προχωρήσει σε μία τόσο δαπανηρή επένδυση, αφού το 2006 εξαγόρασε το YouTube έναντι 1,65 δισ. δολαρίων.

Ενημέρωση 11:45
Αυτή τη φορά, δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Verge αναφέρει ότι και η Microsoft έκανε πρόσφατα την δική της οικονομική πρόταση για την εξαγορά της γνωστής streaming υπηρεσίας Twitch, ωστόσο οι ιθύνοντες της online πλατφόρμας προτίμησαν το YouTube. Μάλιστα, η ίδια πηγή προσθέτει ότι το YouTube θα βοηθήσει την εν λόγω υπηρεσία να πραγματοποιήσει της μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της, ενώ αναμένεται να απορριφθεί οποιαδήποτε άλλη μελλοντική προσφορά. Οι φήμες αναφέρουν επίσης ότι Google και Twitch διαπραγματεύονται ήδη τους τελικούς όρους της συμφωνίας, ενώ ένα βασικό ζήτημα αποτελεί η «ανεξαρτησία» του Twitch, καθώς και η διατήρηση του brand μετά την ολοκλήρωση του deal. Λογικά μέσα στις επόμενες ώρες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στα χέρια μας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • GiannisP
    • Μακάρι να ΜΗΝ γίνει. Ο λόγος που ανέβηκε απότομα το Twitch τους τελευταίους μήνες, ήταν οι copyright πρακτικές του youtube με τα gaming videos. Οι περισσότεροι streamers συνηθίζουν να βάζουν ολόκληρες playlists να παίζουν από πίσω όσο κάνουν stream, χωρίς να ανησυχούν για το αν θα flaggαριστεί το βίντεό τους ή οτιδήποτε. Κάτι μου λέει ότι θα μειωθεί αυτή η ελευθερία αν γίνει η εξαγορά.

    • Dural
    • Οταν η Google αγορασε το Youtube, τους πέταγε χρήματα και το άφησε να εξελιχθεί, οι ανθρωποι του Youtube ειχαν πλήρη έλεγχο των κινήσεων τους. Με τις αποφάσεις του Youtube/Google σ' ότι αφορά Google+, flags, copyrright restrictions κτλ εν έτει 2014, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είχαμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα όπως στο μακρινό 2006

    • Koel700
    • One Billion Dollars (DrEvil δαχτυλο στο στομα) ..
      αν τιχον γινει αυτο τα μισα stream 8α χαθουν λογο του copyright strike λογο youtube..το chat θα γινει σκατα με το google+ ,, θα μειωθουν δραματικα τα ατομα που κανουν stream και τα παιχνιδια...θα γινει αλλη μια πουτνα για τα χρηματα

    • Whitey
    • @winters, η Google το αγοράζει με τη λογική ότι όχι μόνο θα πάρει πίσω αυτό το δις αλλά θα βγάλει και κέρδος.

    • AnimaPura
    • Εφόσον το brand θα παραμείνει ξεωριστό από τα χωράφια της Google (υπήρχε αυτή η προϋπόθεση στο τραπέζι), δεν θα δούμε τον χαμό που βλέπουμε σχεδόν κάθε χρόνο το φθινόπωρο στο YT με τα copyrights. Ένα θετικό της υπόθεσης είναι τα πολλά λεφτά που θα ρίξει η google, ελπίζω να χρησιμοποιηθούν σωστά.
      Το κακό είναι ότι σχεδόν σίγουρα, κάτι θα παιχτεί με το Google+, θα εξαρτηθεί και από το πόσο "κοντά" θα είναι η Google στο Twitch.

*