Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αικατερίνη Δημητρέα: Η ιστορία της πρώτης Ελληνίδας serial killer

*
Η Αικατερίνη Δημητρέα, γνωστή ως "Η Δηλητηριάστρια της Μάνης", ήταν μια Ελληνίδα serial killer που δολοφόνησε τέσσερα μέλη της οικογένειάς της με παραθείο, μια ισχυρή δηλητηριώδη ουσία, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου του 1962. Οι φόνοι ξεκίνησαν με την 80χρονη μητέρα της, Στεφούλα Λουκαρέα, και συνεχίστηκαν με την 40χρονη ξαδέρφη της, Ποτούλα Τσιλιγονέα, με τον αδερφό της, Κωνσταντίνο Λουκαρέα και τελικά με τον πεντάχρονο ανηψιό της.

Τη μητέρα της τη δηλητηρίασε βάζοντας παραθείο στα μακαρόνια, όμως οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι επροκειτο για καρδιακή εμβολή. Στην ξαδέρφη της έριξε παραθείο στον καφέ της και αυτή έπεσε με δύναμη στο έδαφος λόγω των σπασμών. Οι γιατροί θεώρησαν πως πέθανε από κάταγμα στο κεφάλι. Ο καφές παραλίγο να αποβεί μοιραίος και για τον αδερφό της. Τη γλίτωσε, παρά την κρίση χολής που έπαθε. Όμως η δεύτερη απόπειρα ήταν θανατηφόρα καθώς γέμισε τα αυγά του με παραθείο, αλλά παρόλα αυτή η Δημητρέα τη γλίτωσε ξανά αφού το ιατρικό πόρισμα ήταν καρδιακή προσβολή. Μόνο μετά τον θάνατο του ανηψιού της οι αρχές άρχισαν να υποψιάζονται πως κάτι δεν πάει καλά.


Η Δημητρέα παραδέχτηκε τις πράξεις της κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και υποστήριξε ότι είχε σκοπό να δηλητηριάσει ολόκληρο το χωριό εξαιτίας προσωπικής κακίας, καθώς υποστήριξε ότι είχε υποστεί κακομεταχείριση από αυτούς. Η Δημητρέα καταδικάστηκε και εκτελέστηκε το 1965.

Η ιστορία της αποτελεί ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία του εγκλήματος και αναδεικνύει την ανάγκη για προσεκτική ιατροδικαστική έρευνα και κατανόηση των ψυχολογικών παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοιες πράξεις. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*