Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αρχίζει έλεγχος των influencers για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές στην Ευρώπη, στο μικροσκόπιο 20 Έλληνες

*
Influencers σε όλη την Ευρώπη (και στην Ελλάδα) περνούν από το μικροσκόπιο των αρχών για να ελεγχθούν στο αν οι εμπορικές πρακτικές τους παραβιάζουν την νομοθεσία της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τους ελέγχους σε 576 influencers σε όλη την Ευρώπη, με 20 από αυτούς να βρίσκονται στην Ελλάδα. Το Υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει σε ανακοίνωσή τους πως αυτοί οι 20 θα δεχτούν επιστολή για να ενημερωθούν σχετικώς και θα κληθούν να προβούν άμεσα σε αλλαγές για τις δραστηριότητές τους, έτσι ώστε να εναρμονίζονται με την σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα θα ενημερωθούν για το δίκαιο του καταναλωτή σχετικά με τις εμπορικές επικοινωνίες και για τις αναρτήσεις τους που χρήζουν βελτίωσης για να αναφέρεται ότι από πίσω βρίσκεται μια εμπορική συναλλαγή. Από έλεγχο που έγινε στους 20 Έλληνες διαπιστώθηκε πως όλοι ασκούν σχετική εμπορική δραστηριότητα, αλλά μόνο το 25% τους (και όχι πάντα ξεκάθαρα) δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο στον καταναλωτή και ακόλουθό τους ότι μια ανάρτηση έχει εμπορικό σκοπό.


Σχεδόν οι μισοί, πάντως, δεν προσφέρουν σαφή ενημέρωση σχετικά με την εμπορική τους ταυτότητα. Συνολικά, από τους 576 influencers που ελέγχονται, οι 358 θα ερευνηθούν περαιτέρω. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*