Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εντοπίστηκε το Adella Shores, το «καταραμένο» ατμόπλοιο που είχε εξαφανιστεί το 1909! (video)

*
Το ξύλινο ατμόπλοιο Adella Shores που είχε εξαφανιστεί στη λίμνη Superior το 1909 με 14 μέλη για πλήρωμα, εντοπίστηκε! Όπως αναφέρει η Daily Mail σε νεότερο ρεπορτάζ της, το Adella Shores θεωρούταν καταραμένο γιατί οι ιδιοκτήτες του το «βάπτισαν» σπάζοντας ένα μπουκάλι με νερό αντί για ποτό και αυτό θεωρήθηκε από κάποιους η αιτία της κακοτυχίας του. Το πλοίο εντοπίστηκε σχεδόν 40 μίλια βορειοδυτικά του Whitefish Point στο Μίσιγκαν.

Είχε μήκος 195 ποδιών, ζύγιζε 735 τόνους και φαίνεται από τα πλάνα πως έχει παραμείνει άθικτο σε μεγάλο βαθμό. Το όνομα του πλοίου δόθηκε από την κόρη του ιδιοκτήτη της Shores Lumber Company και τη διαδικασία ονοματοδοσίας είχε συνοδεύσει ένα μπουκάλι νερό, καθώς η οικογένεια ήταν αυστηρή σε ό,τι είχε να κάνει με την κατανάλωση αλκοόλ. Οι ναυτικοί της τότε εποχής το θεώρησαν κακό οιωνό και το Adella Shores βυθίστηκε δύο φορές σε ρηχά νερά μέσα σε μια 15ετία.


Και στις δύο περιπτώσεις επισκευάστηκαν οι ζημιές και συνέχισε τα ταξίδια του, αλλά εξαφανίστηκε οριστικά στις 29 Απριλίου του 1909 όταν και διένυε μια διαδρομή για το Ντουλούθ της Μινεσότα κουβαλώντας μεγάλες ποσότητες αλατιού. Όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ της εποχής, ακολουθούσε την πορεία ενός άλλου μεγαλύτερου ατμόπλοιου που προπορευόταν, αλλά και τα δύο έπεσαν σε σφοδρή θύελλα και το Adella Shores εξαφανίστηκε μαζί με τα 14 μέλη του πληρώματος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*