Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιβεβαίωθηκε το φαινόμενο Hubble Tension για την επέκταση του Σύμπαντος

*
Το Σύμπαν επεκτείνεται με ρυθμούς που "προβληματίζουν" τους επιστήμονες. Τα διασημικά τηλεσκόπια James Webb και Hubble ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιβεβαιώσουν ένα από τα πιο μεγάλα μυστήρια της φυσικής. Το γεγονός ότι το Σύμπαν επεκτείνεται με μεταβλητές ταχύτητες, ανάλογα το προς τα που κοιτάει ο καθένας. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται Hubble Tension, δημιουργεί ερωτηματικά για την κατανόηση του Σύμπαντος και θα μπορούσε να μεταμορφώσει την κοσμολογία.



Μετρήσεις που πραγματοποίησε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble το 2019 αποκάλυψαν το αίνιγμα. Ακολούθησε το 2023, το τηλεσκόπιο James Webb με ακόμα πιο ακριβείς μετρήσεις, που απέκλειαν την πιθανότητα σφάλματος. Στη συνέχεια, στις 6 Φεβρουαρίου του 2024, δημοσιεύτηκε μια μελέτη στο Astrophysical Journal Letters που υποδηλώνει ότι η κατανόησή μας για το Σύμπαν μπορεί να είναι εσφαλμένη.

Επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο βραβευμένος με Nobel Φυσικής το 2011, Adam Riess, προσπάθησαν να υπολογίσουν τη μεταβλητή Hubble, που περιγράφει τον ρυθμό επέκτασης του Σύμπαντος. Οι διαφορετικές μέθοδοι που επέλεξαν οδήγησαν σε σημαντικές αποκλίσεις στο αποτέλεσμα των υπολογισμών, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα βασικές έννοιες της κοσμικής φυσικής οι οποίες θα πρέπει να μελετηθούν ακόμα πιο διεξοδικά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*