Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Επιστημονική μελέτη δείχνει τη σύνδεση ανάμεσα στον Milky Way και την αιγυπτιακή μυθολογία

*
Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ ρίχνει φως στη σημασία του Γαλαξία μας στη θρησκεία και τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου. Αυτή η έρευνα δείχνει πώς ο Γαλαξίας θα μπορούσε να αναδεικνύει τον ρόλο της Nut, της αιγυπτιακής θεάς του ουρανού.

Η Nut απεικονίζεται ως μια γυναίκα το σώμα της οποίας είναι γεμάτο αστέρια, που αψιδώνεται πάνω από τον Geb, τον θεό της Γης. Παίζει καθοριστικό ρόλο στον ηλιακό κύκλο, καταπίνει τον Ήλιο το σούρουπο και τον γεννά την αυγή. Η μελέτη δείχνει ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο Γαλαξίας σκιαγραφεί τα εκτεταμένα χέρια της Nut και το καλοκαίρι ακολουθεί τη σπονδυλική στήλη της στον ουρανό.


Ο Dr. Or Graur, αναπληρωτής καθηγητής αστροφυσικής, εμπνεύστηκε τη Nut ενώ έγραφε ένα βιβλίο για τους γαλαξίες. Μια επίσκεψη στο μουσείο με τις κόρες του, πυροδότησε το ενδιαφέρον του να εξερευνήσει τις συνδέσεις μεταξύ της αστρονομίας και της αιγυπτιακής μυθολογίας.



Ο Dr. Or Graur ανέλυσε αρχαία αιγυπτιακά κείμενα όπως αυτά των πυραμίδων και του βιβλίου της Nut. Χρησιμοποίησε επίσης εξελιγμένες τεχνικές προσομοίωσης του νυχτερινού ουρανού της Αιγύπτου για να υποστηρίξει τα ευρήματά του, αποδεικνύοντας ότι ο Γαλαξίας ενίσχυσε τη θεϊκή παρουσία της Nut. Επίσης συσχέτισε τις αιγυπτιακές πεποιθήσεις με αυτές άλλων πολιτισμών. Βρήκε ομοιότητες στο πώς διάφορες κοινωνίες ερμηνεύουν τον Γαλαξία, ως μονοπάτι για πνεύματα ή μονοπάτι για μεταναστευτικά πουλιά.

Η μελέτη αυτή δείχνει οτι υπάρχει συσχέτιση της αστρονομίας με τον πολιτισμό και είναι μια καλή αρχή για κάτι αντίστοιχο που θα καλύπτει ολόγκηρη την πολιτισμική μυθολογία του Milky Way. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*