Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hayate: Συνελήφθη ο γνωστός Έλληνας YouTuber/Streamer

*
Update: Στη φυλακή ο Hayate!

Ο 35χρονος YouTuber/Streamer Hayate συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Protothema.gr. Ο γνωστός ακόμη και στο gaming community (λόγω παρελθόντος με τίτλους της Riot Games) βρίσκεται πλέον στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ με κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.


Όπως αναφέρεται, ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και μετέδιδε live κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική στέρηση με σκοπό το οικονομικό του όφελος. Η υπόθεση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης στο Κερατσίνι, όπου άλλος ένας YouTuber κατηγορείται για παρόμοιες πράξεις και συνελήφθη.

Ο Hayate είναι γνωστός στην κοινότητα και ως «Αρχηγός» και άρχισε να επικοινωνεί μέσω streams με το κοινό του μέσω του League of Legends. Στο τέλος της τότε πορείας του, το Twitch του κατέβασε το λογαριασμό μεταδόσεων γιατί χτύπησε την τότε κοπέλα του live, ενώ πάντα παρουσίαζε ακραίες αντιδράσεις στο gameplay όταν έχανε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα ακόλουθα
«Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 35χρονος για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -7- σκληροί δίσκοι και -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Με πληροφορίες από ρεπορτάζ του Protothema.gr 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • deathwalker
    • Και αργήσανε να το πιάσουν το καθίκι. Από τους πιο σιχαμένους εκεί έξω. Αλήτης μεγάλος και ψευτομαγκας της πλάκας.μονο με αδύναμους τα έβαζε και για τα φράγκα πούλαγε και την μάνα του. Μάζευε ένας σκασμός αποτυχημένους χαμηλού βιοτικού και νοητικού επιπέδου και το έπαιζε αρχηγός. Δεν είχε βρεθεί ένα να τον κάνει τόπι στο ξύλο καθώς και η ίδια η κοινωνία κόφευε προκλητικά σε ολα όσα γινόντουσαν μέσα στην τρόγλη για σπίτι που είχε.

*