Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τις αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων στις ΗΠΑ

*
Οι κλιμακούμενες ελλείψεις φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φθάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, με τον αριθμό ρεκόρ των 323 ενεργών και συνεχιζόμενων ελλείψεων να αναφέρονται φέτος, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό είχε σημειωθεί το 2014. Αυτή η κατάσταση έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, επηρεάζοντας όλες τις κατηγορίες φαρμάκων, ιδιαίτερα τα γενόσημα ενέσιμα φάρμακα που είναι απαραίτητα σε διάφορες ιατρικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας του καρκίνου και επείγοντων περιστατικών. Οι ελλείψεις επιδεινώνονται από τις πολύπλοκες απαιτήσεις παρασκευής ενέσιμων φαρμάκων, που αποτελούν περίπου το ήμισυ των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη. Η οικονομική δυναμική της φαρμακευτικής βιομηχανίας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις ελλείψεις, καθώς πολλά χαμηλού κόστους γενόσημα φάρμακα που δεν είναι πατενταρισμένα δεν είναι κερδοφόρα, οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής τους. Οι συνέπειες αυτών των ελλείψεων είναι βαθιές, επηρεάζοντας τη φροντίδα των ασθενών, δημιουργώντας προβλήματα στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που βασίζονται σε αυτά τα φάρμακα για τη θεραπεία παθήσεων όπως η ΔΕΠΥ, μεταξύ άλλων. Οι προσπάθειες κατανόησης και αντιμετώπισης των μυριάδων παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτήν την κρίση, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων παραγωγής, των προβλημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού και των οικονομικών πιέσεων, είναι ζωτικής σημασίας για τον μετριασμό των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη του Adderall, ενός κρίσιμου φαρμάκου για τη ΔΕΠΥ, υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα των αλυσίδων εφοδιασμού φαρμάκων και τον αντίκτυπο των ρυθμιστικών ελέγχων. Η αρχική καθυστέρηση παραγωγής που πυροδότησε την έλλειψη έχει επιλυθεί, ωστόσο το ζήτημα παραμένει, επιδεινούμενο από την αυξημένη ζήτηση και τις ποσοστώσεις παραγωγής που επιβλήθηκαν από την DEA. Παρά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές έχουν την ικανότητα να παράγουν περισσότερα, με βάση τα στοιχεία της DEA, σημαντικό μέρος της ποσόστωσης παραμένει αχρησιμοποίητο. Αυτή η κατάσταση υπογραμμίζει τις προκλήσεις για την εξισορρόπηση των κανονισμών για τις ελεγχόμενες ουσίες με τις ανάγκες των ασθενών. Τα ευρήματα της ASHP ότι οι λόγοι για τις ελλείψεις φαρμάκων είναι συχνά άγνωστοι ή δεν αποκαλύπτονται από τους κατασκευαστές περιπλέκουν περαιτέρω τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτών των ελλείψεων. Η έκκληση του οργανισμού για αλλαγές πολιτικής και βελτιωμένη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας αντικατοπτρίζει τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων για την πρόληψη τέτοιων ελλείψεων στο μέλλον. Η συνεχής έκκληση της ASHP για ομοσπονδιακές και ρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις στοχεύει στην αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών των ελλείψεων φαρμάκων, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς έχουν αδιάκοπη πρόσβαση σε βασικά φάρμακα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*