Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ναυάγιο 100 ετών αποκάλυψε το υποβρύχιο drone Hydrus (videos)

Ένα μικρό υποβρύχιο drone που ονομάζεται Hydrus εντόπισε τα συντρίμμια από το ναυάγιο ενός πλοίου που κουβαλούσε κάρβουνο, το οποίο βυθίστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Αυστραλίας. Με βάση τα δεδομένα που κατέγραψε το drone, οι επιστήμονες μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραμμετρία για να "ανακατασκευάσουν" ουσιαστικά το 70 μέτρων πλοίο σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο. Μπορείτε να εξερευνήσετε μια διαδραστική τρισδιάστατη απεικόνιση του ναυάγιου κάνοντας κλικ εδώ



Ο Ross Anderson, επιμελητής του Μουσείου της Δυτικής Αυστραλίας, μπόρεσε να αναγνωρίσει το ναυάγιο ως ένα σιδερένιο σκαρί που μετέφερε κάρβουν και χρησιμοποιήθηκε κάποτε στο λιμάνι Freemantle για να εξυπηρετεί ατμόπλοια. Πιθανώς ναυπηγήθηκε την περίοδο 1860-1890 και βυθίστηκε κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1920. Τα δεδομένα γεωεντοπισμού που δόθηκαν στους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Curtin HIVE τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραμμετρία για να μετατρέψουν σε ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο.

Η δουλειά με το Hydrus θα συνεχιστεί και υπολογίζεται ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια ναυαγισμενα πλοία όλων των ειδών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*