Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέος χάρτης του κέντρου του Milky Way αποκαλύπτει επιπλέον μυστήρια

*
Ο Milky Way είναι ο γαλαξίας μας και το σίγουρο είναι ότι κρύβει πολλά μυστικά, τα οποία οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν. Ως μέρος ενός project που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA, μια ομάδα με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου Villanova απέκτησε μια άγνωστη ως τώρα εικόνα του κεντρικού κινητήρα στην καρδιά του γαλαξία μας.

Ο νέος χάρτης αυτής της κεντρικής περιοχής του Milky Way, ο οποίος χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να "συναρμολογηθεί", αποκαλύπτει τη σχέση μεταξύ των μαγνητικών πεδίων στην καρδιά του γαλαξία μας και των δομών ψυχρής σκόνης που υπάρχουν εκεί. Αυτή η σκόνη σχηματίζει τα δομικά στοιχεία των αστεριών, των πλανητών και, τελικά, της ζωής όπως τη γνωρίζουμε. Ο βασικός μηχανισμός του Milky Way καθοδηγεί αυτή τη διαδικασία.




Αυτό σημαίνει ότι μια σαφέστερη εικόνα της σκόνης και των μαγνητικών αλληλεπιδράσεων δημιουργεί μια καλύτερη κατανόηση του γαλαξία και της θέσης μας μέσα σε αυτόν. Τα ευρήματα της ομάδας εκτείνονται και πέρα από τον γαλαξία, προσφέροντας ματιές για το πώς αλληλεπιδρούν η σκόνη και τα μαγνητικά πεδία στο κέντρο άλλων γαλαξιών.

Η κατανόηση του πώς σχηματίζονται και εξελίσσονται τα αστέρια και οι γαλαξίες είναι ένα ζωτικό μέρος της ιστορίας για την προέλευσης της ζωής. Όμως μέχρι τώρα, τώρα, η αλληλεπίδραση της σκόνης και των μαγνητικών πεδίων σε αυτή τη διαδικασία έχει παραβλεφθεί κάπως, ειδικά όσον αφορά τον δικό μας γαλαξία.

"Το κέντρο του Milky Way και το μεγαλύτερο μέρος του χώρου μεταξύ των αστεριών είναι γεμάτο με πολλή σκόνη και αυτό είναι σημαντικό για τον κύκλο ζωής του γαλαξία μας", είπε στην ιστοσελίδα Space ο David Chuss, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Villanova. "Αυτό που εξετάσαμε ήταν φως που εκπέμπεται από αυτούς τους δροσερούς κόκκους σκόνης που παράγονται από βαριά στοιχεία σφυρηλατημένα σε αστέρια και διασκορπισμένα όταν αυτά τα αστέρια πεθαίνουν και εκρήγνυνται".



Επίσης, στην καρδιά του γαλαγία μας βρίσκεται ένα θερμότερο αέριο που από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα ηλεκτρόνιά του και υπάρχει ως μια κατάσταση ύλης που ονομάζεται "πλάσμα".

"Οι παρατηρήσεις των ραδιοκυμάτων αυτής της περιοχής έχουν αυτά τα όμορφα κατακόρυφα στοιχεία μέσα τους που εντοπίζουν μαγνητικά πεδία στο καυτό, ιονισμένο, στοιχείο πλάσμα του κέντρου του Milky Way", συμολήρωσεα ο Chuss. "Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι σχέση έχει αυτό με το συστατικό της ψυχρής σκόνης".

Οι παραπάνω εξελίξεις, σίγουρα αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατανόηση του σύμπαντος. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*