Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο πληθυσμός των αρουραίων απειλεί με σοβαρές ασθένειες τη Νέα Υόρκη

*
Τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, μια σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη που εξαπλώνεται κυρίως μέσω των ούρων των αρουραίων, παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση στη Νέα Υόρκη. Το 2023, η πόλη ανέφερε 24 κρούσματα, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό σε ένα μόνο έτος, και έως τις 10 Απριλίου 2024, έξι περιπτώσεις έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Η ασθένεια, που προκαλείται από το βακτήριο Leptospira, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης των νεφρών και του ήπατος, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Οι αξιωματούχοι της πόλης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζουν ενεργά τον πληθυσμό των αρουραίων, που υπολογίζεται σε 3 εκατομμύρια πέρυσι, με καινοτόμα μέτρα όπως ο έλεγχος των γεννήσεων αρουραίων. Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για τον μετριασμό των κινδύνων για την υγεία που θέτει ο πληθυσμός των τρωκτικών της πόλης.

Το τμήμα του Υπουργείου Υγείας της Νέας Υόρκης έχει εκδώσει συστάσεις προς τους κλινικούς γιατρούς να είναι σε εγρήγορση για συμπτώματα, τα οποία μπορεί να ποικίλλουν ευρέως και να αναπτυχθούν εντός 2 έως 30 ημερών μετά την έκθεση στο βακτήριο. Ενώ η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπάνια, η αύξηση των κρουσμάτων είναι μια έντονη υπενθύμιση των συνεχιζόμενων προκλήσεων που τίθενται από τους πληθυσμούς των αστικών τρωκτικών και των πιθανών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον πολλαπλασιασμό των ασθενειών. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*