Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πιο επιρρεπείς σε πονοκεφάλους οι έφηβοι που ατμίζουν και δεν έχουν σταθερές διατροφικές συνήθειες

*
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Neurology, αποκαλύπτει τη σχέση σχέση μεταξύ της διαταραχής των διατροφικών συνηθειών, όπως η παράλειψη του πρωινού, με τον αυξημένο κίνδυνο συχνών πονοκεφάλων σε παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, αυτή η έρευνα υπογραμμίζει μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της χρήσης και της έκθεσης σε ουσίες, ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, και την εμφάνιση συχνών πονοκεφάλων μεταξύ των ηλικιών 12-17 ετών.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά, συμπεριλαμβάνει δεδομένα από σχεδόν 5 εκατομμύρια παιδιά και εφήβους, αποκαλύπτει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τους παράγοντες του τρόπου ζωής που σχετίζονται με τη συχνότητα των πονοκεφάλων. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα τακτικά μοτίβα γευμάτων, ιδιαίτερα η συμπερίληψη πρωινού και οικογενειακών δείπνων, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον μετριασμό του κινδύνου συχνών πονοκεφάλων. Αντίθετα, η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων αναδεικνύεται ως ένας αξιοσημείωτος παράγοντας κινδύνου, με τους καθημερινούς χρήστες να παρουσιάζουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίζουν συχνούς πονοκεφάλους σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους.


Επιπλέον, η παρουσία άγχους και διαταραχών της διάθεσης αναγνωρίζεται ως παράγοντας που συμβάλλει στην αυξημένη συχνότητα των πονοκεφάλων. Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την πολύπλευρη φύση των διαταραχών κεφαλαλγίας στη νεολαία και την ανάγκη για μια ολιστική προσέγγιση για την πρόληψη και τη θεραπεία που λαμβάνει υπόψη μια σειρά από συνήθειες του τρόπου ζωής. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*