Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για «πειρατές» συνδρομητικών καναλιών

*
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε έφοδο σε δύο σπίτια στη Θεσσαλονίκη και προχώρησε σε συλλήψεις για «πειρατές» συνδρομητικών καναλιών. Η Υπηρεσία ήταν σε συνεννόηση με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και συνέλαβε έναν 32χρονο και έναν 39χρονο, οι οποίοι κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο έως και 15 χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας: «Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 32χρονος κατείχε και χρησιμοποιούσε παράνομη συσκευή προβολής συνδρομητικού τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ ο 39χρονος εμπορεύονταν συσκευές που παρέχουν παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω διαδικτύου. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε υπόθεση. Ακολούθησε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και μετά από ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο ατόμων στην υπόθεση και μετά από επιχειρησιακές επεμβάσεις συνελήφθησαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».


Μετά τη σύλληψη, αναφέρεται πως έχει πέσει «black out» σε μεγάλο μέρος των «πειρατικών» συνδέσεων στη Β. Ελλάδα και πως έχουν μπλοκαριστεί αρκετοί χρήστες που ψάχνουν τρόπους να ξεφορτωθούν τα ειδικά boxάκια. Όπως αναφέρουν ειδικοί στα θέματα ψηφιακών δικτύων, οι χρήστες που έχουν σύνδεση που έχει μπλοκαριστεί έστω μια φορά είναι υπό τον έλεγχο της ΕΕΤΤ και αυτό αυξάνει τις πιθανότητές τους να ταυτιστούν οι οικιακές IPs τους με παράνομη δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 5 (343/2002) και το άρθρο 23 του νόμου 3166/2003, οι τελικοί χρήστες παράνομων πειρατικών συνδέσεων έρχονται αντιμέτωποι με εξίσου αυστηρές ποινές και κυρώσεις. Και είναι εμφανές ότι το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το κυνήγι των παράνομων κυκλωμάτων. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*