Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Facebook δημιούργησε AI που παίζει επιτραπέζια σε "ανθρώπινο επίπεδο"

*
Το Facebook ανακοίνωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη CICERO έχει επιτύχει «ανθρώπινη απόδοση» στο επιτραπέζιο παιχνίδι Diplomacy, το οποίο βασίζεται στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση. όχι σε κινήσεις και ελιγμούς όπως, ας πούμε, το σκάκι.

Αν δεν έχετε παίξει ποτέ το Diplomacy και αν αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται, είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950. Παίζεται κυρίως από άτομα που απλώς κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και διαπραγματεύονται μεταξύ τους. Δεν υπάρχουν ζάρια ή χαρτιά που να επηρεάζουν το παιχνίδι. τα πάντα καθορίζονται από την επικοινωνία ανάμεσα σε ανθρώπους.


Επομένως, το να λένε οι δημιουργοί μιας τεχνητής νοημοσύνης ότι παίζει σε «ανθρώπινο επίπεδο», είναι ένας αρκετά φιλόδοξος ισχυρισμός. Η Meta αναφέρει ότι το CICERO στην πραγματικότητα λειτουργεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα, το ένα διερευνά την πρόοδο και την κατάσταση του παιχνιδιού, το άλλο προσπαθεί να επικοινωνήσει σε ανθρώπινο επιπεδο με τρόπο που θα κατανοούσαμε και θα αλληλεπιδρούσαμε.

Σίγουρα τα παραπάνω αποτελούν μια σημαντική εξέλιξη, που δεν αποκλείεται να έχει σημαντική επίδραση στη ζωή των μελλοντικών γενεών.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*