Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τον Οκτώβριο του 2028 θα κυκλοφορήσουν τα τελευταία security updates των Windows 10

*
Παρόλο που συνεχίζεται ο εμπλουτισμός των Windows 10 με νέα χαρακτηριστικά όπως το Copilot AI, το λειτουργικό σύστημα θα πάψει να λαμβάνει updates μετά τις 14 Οκτωβρίου 2025, ημέρα που θα σταματήσει η επίσημη υποστήριξή του από τη Microsoft. Πάντως, προκειμένου να έχουν οι εταιρείες όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν, η Microsoft θα ξεκινήσει πολύ σύντομα να προσφέρει το πρόγραμμα Extended Security Update (ESU) για τα Windows 10.

Όπως ακριβώς συνέβη με τα Windows 7, οι οργανισμοί θα έχουν την επί πληρωμή πρόσβαση σε ενημερώσεις ασφαλείας για τα Windows 10 - που έχει "κλειδώσει" στην έκδοση 22H2 - μέσω μιας ετήσιας συνδρομής, που θα μπορεί να επεκταθεί μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2028 το μέγιστο. Το πρόγραμμα αφορά μόνο κρίσιμες και σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας, όχι τεχνική υποστήριξη.


Μια εναλλακτική είναι η μεταφορά των Windows 10 PCs σε Windows 11 μέσω cloud, με συνδρομή στο Windows 365. Με τον τρόπο αυτό τα Windows 10 σε αυτούς τους υπολογιστές θα "εκμεταλλευτούν" τα προνόμια των Extended Security Updates δίχως έξτρα κόστος, όμως και πάλι για τρία χρόνια το μέγιστο.

Κάτι που προφανώς γνωρίζει πολύ καλά η Microsoft, γι' αυτό και προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις είναι ότι τα Windows 10 κυριαρχούν στην αγορά των λειτουργικών συστήμάτων με 68,02% έναντι 26,63% των Windows 11 (στοιχεία Νοεμβρίου 2023). 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*