Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τούμπα και γκάφα με την "αυτονομία" της Κρήτης από το διάσημο ρομπότ Sophia (video)

Το ρομπότ Sophia, γνωστό για τις δυνατότητές του στην τεχνητή νοημοσύνη, προκάλεσε αντιδράσεις κατά την παρουσίασή του σε εκδήλωση στην Ελλάδα.

Μια πτώση του ρομπότ και μια δήλωση που αναφέρεται στην αυτονόμηση της Κρήτης έγιναν όπως ήταν πολύ λογικό αντικείμενο συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δήλωση περί αυτονόμησης της Κρήτης δεν ήταν τυχαία και προφανώς βασίζεται σε φήμες προηγούμενων δεκαετιών, ότι το 2013 οι κάτοικοι της Κρήτης θα καλούνταν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα εάν επιθυμούν το νησί να παραμείνει στην Ελλάδα ή να ανεξαρτητοποιηθεί, με βάση ένα μυστικό πρωτόκολλο που αφορά την παραχώρηση του νησιού στην Ελλάδα το 1913.




Σημειώνεται ότι το ρομπότ έχει συμμετάσχει σε σημαντικές συζητήσεις για την ηθική και την τεχνητή νοημοσύνη, και έχει αναγνωριστεί για την ικανότητά του να απαντά σε πολύπλοκα ερωτήματα.

Παρακάτω ένα ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του ράδιο 9,84 για τη γκάφα του ρομπότ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*