Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Video από την επιφάνεια του Ήλιου αποκαλύπτει ένα σκηνικό κόλασης

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος έδωσε στη δημοσιότητα ένα εκπληκκτικό video από την επιφάνεια του Ήλιου, που τραβήχτηκε από το Solar Orbiter. Το δυναμικό video παρουσιάζει τμήματα ενεργοποιημένων σωματιδίων που εγκαταλείπουν την κατώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη με τη μορφή "στεφανιαίας βροχής", με μικρές εκρήξεις πλάσματος να διασκορπίζονται σε μια θολή επιφάνεια, μια κολασμένη οπτική που απαιτούσε από το Solar Orbiter να περάσει σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση.

Κατά την κάθοδό του στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, το Extreme Ultraviolet Imager (EUI) του Solar Orbiter κατέγραψε την επιφάνεια του Ήλιου από απόσταση περίπου το ένα τρίτο της απόστασης μεταξύ της Γης και του Ήλιου. Το Orbiter εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να μετρήσει τους ηλιακούς ανέμους, οι οποίοι θα περνούσαν δίπλα από το Parker Solar Probe της NASA λίγο αργότερα, επιτρέποντας στους επιστήμονες των δύο υπηρεσιών να συγκρίνουν τα όσα παρατήρησαν.


Το video δείχνει τεράστιες στήλες αερίου που ονομάζονται spicules, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ύψος έως και 6.200 μίλια. Η έκρηξη στο χρονικό σημείο των 22 δευτερολέπτων μπορεί να φαίνεται μικροσκοπική, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος της Γης, σύμφωνα με την ESA.

Η βροχή που είναι ορατή γύρω από το χρονικό σημείο των 30 δευτερολέπτων, είναι σχετικά "δροσερή", πιθανώς χαμηλότερη από 10.000 βαθμούς Κελσίου. Το πιο φωτεινό φόντο είναι πολύ πιο ζεστό, στους περίπου ένα εκατομμύριο βαθμούς Κελσίου.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*