Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έρχεται sequel του δημοφιλούς manga Iga no Kabamaru

Ο Yuu Azuki ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αναμένεται σύντομα το sequel του Kabamaru manga με τίτλο Iga no Kabamaru Sorikara. Τη διανομή του βιβλίου έχει αναλάβει για ακόμα μια φορά η Shueisha και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπρεπε να περάσουν 32 ολόκληρα χρόνια για να δούμε συνέχεια στην ιστορία του Iga no Kabamaru. Το sequel λαμβάνει χώρα αμέσως μετά το φινάλε του πρώτου manga, όπου οι δύο ninjas, Kabamaru και Hayate, επιστρέφουν στα βουνά για να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους. Το αρχικό manga επικεντρώνεται σε έναν Iga ninja που ονομάζεται Kagemaru, ο οποίος απέκτησε το παρατσούκλι Kabamaru λόγω της μεγάλης του όρεξης -κυρίως- για noodles (όπου εμείς «βαφτίσαμε» μακαρονάδα, γιατί έτσι).



Ο ορφανός και από τους δύο γονείς Kabamaru μεγάλωσε με τον παππού του Saizo σε ένα ορεινό χωριό, όπου μαζί με τον Hayate εκπαιδευόντουσαν για να γίνουν ninja. Ωστόσο, ο δεύτερος το έσκασε από το χωριό μη μπορώντας να αντέξει την αυστηρότητα του Saizo. Μετά το θάνατο του παππού του, μια διευθύντρια ενός από τα δύο καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Ιαπωνίας και παλιά αγαπημένη του Saizo αναλαμβάνει να πάρει μαζί της τον Kabamaru στο Τόκιο. Ο νεαρός ninja δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον αστικό τρόπο ζωής (μετά από τόσα χρόνια ζωής στα βουνά), ωστόσο αποφασίζει να συμμετάσχει στην αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ιδιωτικών σχολίων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών των συμμαθητών του.



Το εν λόγω manga εμφανίστηκε από το 1979 έως το 1984 στα ιαπωνικά περιοδικά της Shueisha, Margaret και Weekly Margaret. Το 1983, το Kabamaru γίνεται τηλεοπτική σειρά anime και τα 24 επεισόδια προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon Television. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 το Kabamaru εισβάλει σε αρκετά ευρωπαϊκά video clubs (σε μορφή VHS), ενώ στις αρχές των ‘90s εμφανίζεται σε ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς μέχρι να καταλήξει στο Junior's Tv. Μέχρι σήμερα, το Kabamaru παραμένει η πιο cult σειρά anime που είδαμε ποτέ στη μικρή οθόνη. Δεν επιβεβαιώθηκε νέο anime, όμως μετά από αυτή την ανακοίνωση μπορούμε πλέον να ελπίζουμε. Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικές στιγμές από την ελληνική έκδοση του anime (και από την «εκπληκτική» μεταγλώττιση, βεβαίως-βεβαίως)



Και το Intro. (Ένα δάκρυ κύλησε…)


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
9 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • korko
    • απλά μόνο αγάπη υπάρχει για την ελληνική έκδοση του anime αυτού και αν και έχω σταματήσει τα manga και τα anime 2-3 χρόνια τώρα αυτό θα το διαβάσω σίγουρα...

    • Roronoa
    • Ενταξει, δεν εχω λογια!
      Το μανγκα δεν ξερω κατα ποσο θα αξιζει μιας και η ελληνικη μεταγλωτιση ειναι που εκανε το anime ξεχωριστο, αλλα σιγουρα θα το διαβασω!

    • mixalisss
    • οτι καλυτερο εχω ακουσει εδω και καιρο μακαρι να το κανουν και anime
      το ειχαν βγαλει και ταινια ...
      αρα εποχες αξεχαστες

    • grcpan
    • Περιμένουμε το anime adaptation και την ελληνική μεταγλώττιση από Σπύρο Μπιμπίλα και Ακίνδυνο Γκίκα

    • lovesfool
    • Meh. Από εμένα προσωπικά, μόνο meh.

      Ίσως δεν είναι ακριβώς αυτό που θυμάστε ο Καμπαμαρού. Απλά το σημειώνω. Συμπτωματικά, το είδα ξανά όλο πέρσι (δεν νομίζω ότι το είχα δει όλο πιτσιρικάς, γιατί πρέπει να μην είχε όλες τις κασέτες το video club της γειτονιάς) και το μετάνιωσα.

      Μερικές φορές θυμόμαστε πράγματα από την παιδική μας ηλικία πολύ διαφορετικά, πολύ καλύτερα, πολύ ανώτερα από αυτό που ήταν πραγματικά. Δυστυχώς, αν κι έχει δυνατό ξεκίνημα και αρχική ιδέα, το anime γίνεται πολύ γρήγορα ασυνάρτητο, κουτό και τσαπατσούλικο. Ακόμα και η εξαιρετικά κωμική, so bad it's good, cult Ελληνική μεταγλώττιση χάνει τη γοητεία της μετά από 4-5 επεισόδια.

      Meh. Μακριά κι αγαπημένοι. Προτιμούσα την ρομαντική αγάπη που είχα για τον χαρακτήρα μέσω των ωραιοποιημένων αναμνήσεών μου, παρά την πραγματική γνώση που έχω τώρα που το ξαναείδα ενήλικας.

    • ichigo13
    • Να συμπληρώσω επίσης ότι στην Ιαπωνία είχε βγει και ταινία Kabamaru με κανονικούς ηθοποιούς :P
      https://www.youtube.com/watch?v=7yzGtHWQCow
      Μόνο αυτό μπόρεσα να βρω youtube xD
      Είχα καταφέρει και το είχα δει παλιά, είναι πολύ δύσκολο να το βρεις στο net γιατί δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ σε DVD απ' όσο ξέρω.
      Αν θεωρείτε cultila την ελληνική μεταγλώττιση περιμένετε να δείτε την ταινία :P

*