Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σε δημοπρασία συλλεκτικό album της Panini

*
Το πιο πολυπόθητο άλμπουμ για αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου της Panini βγαίνει τώρα σε δημοπρασία στην πλατφόρμα δημοπρασιών της Catawiki. Πρόκειται για μια διεθνή έκδοση του πρώτου άλμπουμ με αυτοκόλλητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που βγήκε στην αγορά από την Panini, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Μεξικό, το 1970. Αυτό το 50 ετών άλμπουμ είναι ούτως ή άλλως πολύ σπάνιο, σε σχεδόν άριστη κατάσταση και περιλαμβάνει τα 271 αυθεντικά αυτοκόλλητα. Σύμφωνα με τον Wouter Waaijers, τον άνθρωπο που ειδικεύεται στις δημοπρασίες συλλογών Panini για την Catawiki, το ότι το άλμπουμ έχει δύο υπογραφές του θρυλικού Πελέ (76 ετών σήμερα), του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η μια υπογραφή είναι στο εξώφυλλο και η δεύτερη στο αυτοκόλλητο του Πελέ. “Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, ο Πελέ ήταν 29 ετών και υπήρξε ο απόλυτο σταρ της διοργάνωσης. Η Βραζιλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Πελέ να σκοράρει 4 γκολ, ένα από τα οποία στον τελικό με την Ιταλία. Το γεγονός ότι υπέγραψε το άλμπουμ το κάνει ακόμη πιο πολύτιμο για τους συλλέκτες”, αναφέρει ο δημοπράτης.



Το άλμπουμ αποτελεί μέρος μιας μεγάλης δημοπρασίας Panini με 90 συλλεκτικά άλμπουμ με αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου. Το υλικό αυτό προσφέρεται από έναν Ολλανδό συλλέκτη που εδώ και πολλά χρόνια συγκέντρωνε όλα αυτά τα άλμπουμ από διάφορα μέρη του κόσμου. Λόγω της σπανιότητάς του -καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο εμπόριο-, η εκτιμώμενη αξία του κυμαίνεται ανάμεσα στα 4.000 € με 6.000 €. Αν δύο ή περισσότεροι συλλέκτες καταλήξουν σε μάχη "χτυπημάτων" πριν τη λήξη της δημοπρασίας, είναι πιθανό το εκτιμώμενο ποσό να αυξηθεί. Έτσι αυτό το υπογεγραμμένο άλμπουμ θα είναι το πιο ακριβό άλμπουμ για αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Συμπληρωμένο άλμπουμ
Σύμφωνα με τον Wouter Waaijers, τα συμπληρωμένα άλμπουμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 στο Μεξικό, είναι πολύ σπάνια. “Το 1970, μπορούσες να αγοράσεις συσκευασίες με μόνο 2 αυτοκόλλητα. Το γεγονός αυτό έκανε δύσκολη τη διαδικασία συλλογής όλων των αυτοκόλλητων για να συμπληρωθεί το άλμπουμ. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς σήμερα τα -εξίσου ακριβά- αυθεντικά αυτοκόλλητα, για να συμπληρώσει το  άλμπουμ εκ των υστέρων. Σε πολλά άλμπουμ περιλαμβάνονται επίσης και τα αποτελέσματα των αγώνων της διοργάνωσης. Το άλμπουμ της δημοπρασίας, περιλαμβάνει μόνο τις υπογραφές του Πελέ και όχι τα αποτελέσματα”.

Τα άλμπουμ Panini ως επένδυση
Η αξία των άλμπουμ Panini έχει αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια. “Είναι λογικό ότι η αξία των παλιών άλμπουμ Panini αυξάνεται κάθε δύο χρόνια, κατά την περίοδο των Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα πολύ παλιά, αλλά ακόμη και τα πιο πρόσφατα άλμπουμ Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Κυπέλλων. Στην Αμερική, η συλλογή αθλητικών καρτών υπήρξε μια κερδοφόρα επένδυση για αρκετό καιρό. Τώρα αυτή η τάση έρχεται τώρα και στην Ευρώπη. Είναι καλή ιδέα να φυλάξετε τα συμπληρωμένα άλμπουμ Panini, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα πουλήσετε κάποια χρόνια αργότερα κερδίζοντας πολλά χρήματα”, σημειώνει ο ειδικός των συλλογών του είδους, Wouter Waaijers. Η δημοπρασία για το μοναδικό αυτό άλμπουμ έχει ήδη ξεκινήσει και θα λήξει την Κυριακή 26 Μαρτίου. Μπορείτε να δείτε τη δημοπρασία εδώ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*