Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Apple Watch και νέο MacBook από την Apple

*
Η παρουσίαση της Apple για τα νέα προϊόντα και κυρίως το Apple Watch ξεκίνησε στις 19.00 ώρα Ελλάδος με τον Tim Cook να ασχολείται αρχικά με τα καταστήματα και το άνοιγμα της εταιρείας στην Κίνα. Έξι νέα καταστήματα έκαναν εγκαίνια τις τελευταίες εβδομάδες και τα πλάνα της εταιρείας είναι να ανοίξει 40 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Συνολικά, μέχρι σήμερα λειτουργούν 453 Apple Retail Stores σε 16 χώρες, εξυπηρετώντας μόνο στο τελευταίο τρίμηνο 120 εκατομμύρια πελάτες. Περνώντας στα των παρουσιάσεων, ο Cook έπιασε το Apple TV, για το οποίο ανακοινώθηκε η στενή συνεργασία με το HBO. Ο CEO του HBO Richard Plepler ανακοίνωσε πως η υπηρεσία streaming του γνωστού δικτύου με ονομασία HBO Now θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο λανσάρισμά της στο Apple TV έναντι $14.99 το μήνα, ενώ όσοι κάνουν άμεσα εγγραφή θα απολαύσουν τον πρώτο μήνα εντελώς δωρεάν.



Την παρουσίαση έκλεισε ένα νέο trailer για την πέμπτη σεζόν της πολυσυζητημένης σειράς Game of Thrones, καθώς και η ανακοίνωση της διάθεσης του Apple TV στην μειωμένη τιμή των $69! O Cook σημείωσε πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 25 εκατομμύρια συσκευές.

 


Επόμενη στάση στην παρουσίαση έγινε με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Μετά τη διάθεση των νέων μοντέλων, η Apple κατάφερε να πουλήσει συνολικά 700 εκατομμύρια συσκευές στην κατηγορία των smartphones, κάτι που έκανε το iPhone το top-selling smartphone στον κόσμο. Μάλιστα, το μεγάλο επίτευγμα της Apple είναι το γεγονός πως οι καταναλωτές έμειναν ικανοποιημένοι από τις νέες συσκευές σε επίπεδο 99%! Όσον αφορά στο Apple Pay, πάνω από 2.500 τράπεζες συνεργάζονται με το νέο σύστημα, ενώ αυτή τη στιγμή 700.000 σημεία στις ΗΠΑ δέχονται αυτό το νέο τρόπο πληρωμών. Η Coca-Cola μάλιστα είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα έχουν αυτόματους πωλητές που θα συνεργάζονται με το Apple Pay.



Επόμενη στάση του Tim Cook ήταν το CarPlay, το οποίο και πλέον θα υποστηρίζεται από όλες τις μεγάλες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου. Στα του HomeKit, σημειώθηκε πως πάρα πολλές εταιρείες έχουν δηλώσει από τη CES την υποστήριξή τους, ενώ για τα του Health App κλήθηκε να μιλήσει ο Jeff Williams, ο οποίος και ανακοίνωσε το ResearchKit. Πρόκειται για ένα software framework που έχει σχεδιαστεί για ερευνητές στον τομέα της υγείας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν εφαρμογές που έχουν να κάνουν με απλές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν με τη χρήση μιας iOS συσκευής.



Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να φωνάζει συγκεκριμένα φωνήεντα και ο αισθητήρας να καταγράφει τα δεδομένα και να τα αναλύει ή να πατάει μία σειρά από ενδείξεις στην οθόνη για να μπορεί η εφαρμογή να καταγράφει το χρόνο αντίδρασής του. Με αυτό τον τρόπο η Apple θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε γιατρούς να μπορούν να εντοπίσουν άμεσα σε οποιονδήποτε ασθενή συμπτώματα όπως Parkinson, άσθμα και άλλα. Σημειώθηκε δε πως η Apple δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα που θα μεταβιβάζονται απευθείας στην αρμόδια εταιρεία. Το πιο σημαντικό δε είναι πως το ResearchKit θα είναι open source και πως θα διατεθεί από τον επόμενο μήνα, με τις πρώτες πέντε εφαρμογές να προσφέρονται από σήμερα.



O Tim Cook ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να μιλήσει για τους Mac. «Πρόκειται για το πιο ισχυρό Mac lineup που είχαμε ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση του νέου MacBook δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα. Ο Phil Schiller ανέβηκε στη σκηνή για να κάνει την πλήρη αποκάλυψη. Πρόκειται για το πιο ελαφρύ και πιο λεπτό Mac που έχει σχεδιαστεί ποτέ. Το πιο παχύ σημείο του είναι μόλις 13.1 χιλιοστά, 24% πιο λεπτό από το 11-inch MacBook Air της περασμένης γενιάς.







Το πληκτρολόγιο πιάνει όλο το μήκος του σασί, είναι νέας τεχνολογίας και 40% πιο λεπτό, με 17% μεγαλύτερο key cap. Η οθόνη έχει πλέον διαγώνιο 12 ίντσες, είναι Retina Display με ανάλυση 2304x1440 pixels και το πάνελ φτάνει τα 0.88 χιλιοστά πάχος. Από πλευράς κατανάλωσης, η οθόνη καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια (από το τρέχον Retina Display MacBook), ενώ και στα του trackpad έχουμε αλλαγές, αφού είναι πλέον pressure-sensitive.



Έχει 4 αισθητήρες, ενώ υποστηρίζει και ένα νέο gesture, το Force Click, το οποίο και εμφανίζει περαιτέρω πληροφορίες πάνω από μία επιλογή.
Η λειτουργία υποστηρίζεται και στο video playback, όπου όσο μεγαλύτερο είναι το πάτημα, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η αναπαραγωγή ενός video. Πηγαίνοντας στο εσωτερικό, έχουμε να κάνουμε με το πρώτο fanless μοντέλο της Apple, ενώ το logic board είναι πλέον 67% μικρότερο σε διαστάσεις. Επεξεργαστικά, την ισχύ δίνει ένας Intel Core M που καταναλώνει 5 watts, ενώ μεγάλο μέρος του σασί καταλαμβάνουν οι μονάδες των μπαταριών. Τυπικά, έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αφού οι αλλαγές στο εσωτερικό προσφέρουν 35% μεγαλύτερο χώρο για χρήση μονάδων ενέργειας. Σύμφωνα με την Apple, η συσκευή μπορεί να προσφέρει έως και 9 ώρες web browsing ή 10 ώρες αναπαραγωγής ταινιών. Στα της συνδεσιμότητας, έχουμε 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.0 και έναν USB-C connector για DisplayPort, HDMI και VGA. Το νέο MacBook θα κυκλοφορήσει σε ασημί, space gray και χρυσό χρώμα στις 10 Απριλίου.



Θα διατίθεται σε εκδόσεις από 1.1GHz Core M, Intel HD Graphics 5300, 8GB RAM και 256GB SSD από τα $1299. Οι υπόλοιποι Macs θα αναβαθμιστούν με νέους επεξεργαστές και Thunderbolt 2.



Η ώρα για το Apple Watch δεν άργησε και ο Tim Cook αποκάλεσε τη νέα συσκευή ως την πιο «προσωπική» που έχει δημιουργήσει η Apple. Μετά την παρουσίαση διαφόρων display sets για την ώρα, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας σημείωσε ότι ο χρήστης θα μπορεί να προσθέτει στη home screen αρκετές πληροφορίες που δεν εμφανίζονται by default, όπως τα επόμενα ραντεβού του, αντίστροφη μέτρηση κτλ.



Όπως αναμενόταν, θα μπορεί να λαμβάνει μηνύματα, αλλά και να λαμβάνει και να πραγματοποιεί κλήσεις που θα ολοκληρώνεται με τους σχετικούς αισθητήρες. Χάρις στο digital touch, δύο συσκευές Apple Watch μπορούν να επικοινωνήσουν στέλνοντας δεδομένα ή γράφοντας οτιδήποτε θέλει ο χρήστης, απλά σχεδιάζοντάς το στην οθόνη του. Το Apple Watch μπορεί να καταγράφει τα καθημερινά δεδομένα σας, όπως το πόσο κινηθήκατε, πόσο γυμναστήκατε και πόσο καθόσασταν ακίνητοι κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Η οθόνη του ρολογιού μπορεί να εμφανίσει όλες τις ενημερώσεις που βλέπουμε και στην οθόνη του iPhone ή του iPad, ενώ υποστηρίζει πλήρως και τη λειτουργία της Siri.



To Apple Watch λειτουργεί και με το Apple Pay, αφού με διπλό πάτημα στο κεντρικό πλήκτρο, ο χρήστης μπορεί να κάνει τις πληρωμές του χωρίς να ψάχνει είτε το πορτοφόλι, είτε το iPhone 6/iPhone 6 Plus. Σημαντικό είναι πως το ρολόι μπορεί να επικοινωνεί με το iPhone μέσω Bluetooth, αλλά και WiFi, κάτι που σημαίνει πως αν βρίσκεστε στο γραφείο ή στο σπίτι, δεν χρειάζεται να έχετε το Bluetooth ανοιχτό και στις δύο συσκευές. Θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσω του κοινού δικτύου. Μέσα από ένα απλό μενού, ο χρήστης μπορεί να στέλνει άμεσα μηνύματα ή να κάνει κλήσεις στις αγαπημένες επαφές, ενώ η Apple συνεργάζεται με μια σειρά ξενοδοχείων, έτσι ώστε ο κάτοχος του Apple Watch να μπορεί να ανοίγει μέχρι και την πόρτα του δωματίου στο οποίο έχει κάνει κράτηση, με μια απλή κίνηση στο σχετικό αισθητήρα του καταλύματος. Από το βράδυ της Δευτέρας, οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να κατεβάσουν το iOS 8.2 και να δουν μία νέα εφαρμογή που έχει όλα τα σχετικά στοιχεία για το Apple Watch μαζεμένα σε ένα interface.



Όσον αφορά στο θέμα της μπαταρίας, ο Tim Cook ανακοίνωσε πως θα προσφέρει λειτουργία για 18 ώρες, ενώ η φόρτιση θα γίνεται με ένα κλασικό περιφερειακό που κουμπώνει μαγνητικά στο πίσω μέρος του smartwatch. Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη είναι η Apple Watch Sport που θα χαρακτηρίζεται από αλουμινένιο «σώμα» και με τιμή που θα ξεκινάει από τα $349 και θα φτάνει στα $399, ανάλογα με το μέγεθος.



Η δεύτερη χαρακτηρίζεται από ανοξείδωτο ατσάλι στο κυρίως σώμα και οι τιμές της θα ξεκινούν από τα $549 και θα φτάνουν στα $1099, ανάλογα με το μπρασελέ, για τα μικρά μεγέθη, ενώ στα μεγαλύτερα, το κόστος θα είναι $50 παραπάνω.



Η τρίτη κατηγορία είναι η Apple Watch Edition, η οποία θα πωλείται σε συγκεκριμένα καταστήματα και το κόστος της θα αγγίζει τα $10.000.





H διάθεση του Apple Watch ξεκινάει επίσημα από τις 24 Απριλίου για τις μεγάλες αγορές του πλανήτη (Αυστραλία, Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγ, Ιαπωνία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ), με ολοένα και περισσότερες να προστίθενται σταδιακά.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Dimcar
    • 10000 δολλάρια...αρχική τιμή... που αν ξεχάσεις να το φορτίσεις, δε κάνει τίποτα.... αυτό... έρχεται το ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 2nd Episode λέμε...

    • alex4444
    • «Πρόκειται για το πιο ισχυρό Mac lineup που είχαμε ποτέ»

      Αυτο δε συμβαινει σε καθε νεο launch??? Μανο?? Υλικο για τους Αφορητους!

    • psaraki
    • ποσο ειπες??? 10 χιλ. δολαρια? νατο νατο ερχεται το εγκεφαλικο..... σορρυ ωραιος ο μακ-μπρο ( :p ) αλλα οχι κ τοσα για εναν υπολογιστη ειπαμε ειμαστε τεκφρικ αλλα οχι κ ετσι....ποτιμω να παρω μια σμαρτ μεγαλη τιβι ασυρματο πληκτρολογιο κ να συνδεσω κ εναν εξωτερικο δισκο μαζι με το ps4 κ το home cinema ολα αυτα μαζι παρα για εναν υπολογιστη!!

    • manosnike
    • 10.000$ θα κάνει το ρολόι ρε μάγκες και συγκεκριμένα η χρυσή έκδοση με 24k, όχι το mac.
      Η απλή ξεκινάει από 350$.
      Προσωπικά το βρίσκω πολύ άσχημο.

      Το mac θα έχει δυο εκδόσεις:
      Intel Core M 1.1GHz διπύρηνος
      Intel HD Graphics 5300
      Μνήμη RAM 8GB
      256GB SSD
      1299 δολάρια

      Intel Core M 1.2GHz διπύρηνος
      Intel HD Graphics 5300
      Μνήμη RAM 8GB
      512GB SSD
      1599 δολάρια

    • manosnike
    • Apple Watch Sport 38mm 350$ και Watch Sport 42mm 400$

      Apple Watch 38mm 550$ – 1050$ και το μεγαλύτερο 42mm 600$ – 1100$

      Το Apple Watch Edition 24k στα 10.000$

*