Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PlayStation Q Lite: Το νέο φορητό PlayStation gadget πλησιάζει

*
Οι φήμες για ένα νέο φορητό PlayStation οργιάζουν τις τελευταίες ώρες και το Enternity μαζεύει όλη την πληροφορία που υπάρχει μέχρι στιγμής για το PlayStation Q Lite. Πρόκειται για ένα νέο PS Vita (PS Vita 2), ένα απλό streaming περιφερειακό για το PS5 ή κάτι που θα σχετίζεται με το PS5 Slim (με το αποσπώμενο drive) και το PS5 Pro;

Τι είναι το PlayStation Q Lite;
Θα είναι το PlayStation Q Lite το PS Vita 2;
PlayStation Q Lite: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά
PlayStation Q Lite: Ημερομηνία κυκλοφορίας
PlayStation Q Lite: H τιμή




Τι είναι το PlayStation Q Lite;
Η Sony φαίνεται να δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό σε μία νέα φορητή συσκευή που θα χρησιμοποιείται με το PS5 και θα αξιοποιεί τις δυνατότητές του. Σύμφωνα με τις φήμες των τελευταίων ημερών, η Sony ετοίμαζε ένα νέο φορητό σύστημα ή περιφερειακό χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς θα είναι αυτό. Όπως σημείωσε μάλιστα ο Jeff Grubb (που έχει πάντα καλή πληροφόρηση), δεν μιλάμε για μία αμιγώς gaming κονσόλα, αλλά για ένα cloud-streaming περιφερειακό.



Θα είναι το PlayStation Q Lite το PS Vita 2;
Οι πιθανότητες λένε όχι, καθώς το τελευταίο εγχείρημα φορητής παιχνιδοκονσόλας του PlayStation δεν τα πήγε και τόσο καλά. Μέσα σε όλα αυτά, το πιο σημαντικό εμπόδιο που έχει τώρα η Sony δεν είναι μόνο οι πολλοί τίτλοι που θα πρέπει να ετοιμάσει, αλλά και η ξέφρενη πορεία του Nintendo Switch που δείχνει να μην έχει φρένο. Και με την Nintendo έτοιμη να ανακοινώσει τους επόμενους μήνες και ένα νέο φορητό με βελτιωμένες επιδόσεις, μια ιδέα για ένα PS Vita 2 θα ήταν σχεδόν αυτοκτονική. Για να μην σχολιάσουμε το πόσο δεν πιστεύει τα φορητά η κεφαλή του PlayStation…


PlayStation Q Lite: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά
Μετά τις πρώτες ώρες διαρροών και φημών, ο επίσης καλά πληροφορημένος insider Tom Henderson δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Insider Gaming ένα άρθρο με νεότερα στοιχεία, όπως και την κωδική ονομασία PlayStation Q Lite. Η συσκευή θα συνδέεται μέσω δικτύου με το PS5 και θα παίζει σε μορφή streaming (με τη λειτουργία Remote Play) τα παιχνίδια της κονσόλας. Θα θυμίζει σε design το DualSense και θα έχει στο κέντρο μία οθόνη αφής τεχνολογίας LCD και διαγωνίου 8 ιντσών και θα υποστηρίζει ανάλυση 1080p στα έως και 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Θα έχει ειδικά πλήκτρα για την ρύθμιση έντασης του ήχου, έξοδο ακουστικών, ηχεία και τα πλήκτρα εντολών του κλασικού χειριστηρίου του PS5. Μέσα σε όλα, θα υποστηρίζει ταυτόχρονα και τα νέα χαρακτηριστικά του DualSense, όπως το haptic feedback και τα adaptive triggers. Εννοείται πως θα απαιτείται μόνιμα σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει.


PlayStation Q Lite: Ημερομηνία κυκλοφορίας
Προς το παρόν δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε καν κάποια ένδειξη. Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως θα εμφανιστεί πριν το «φρεσκαρισμένο» PS5 με το αποσπώμενο drive και σίγουρα πριν το PS5 Pro. Σύμφωνα με τον Henderson, η νέα έκδοση του PS5 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ το PS5 Pro αναμένεται τα Χριστούγεννα του 2024. Όλοι πάντως συμφωνούν πως το καλοκαίρι θεωρείται η «δεύτερη» φάση για το PlayStation 5, κάτι που μένει να αποδειχτεί από τις ανακοινώσεις που θα έρθουν στην περίοδο που περιμέναμε την E3 2023 (που ακυρώθηκε). Κάπου εκεί εκτιμάται πως θα δούμε το PlayStation Q Lite να κυκλοφορεί.


PlayStation Q Lite: H τιμή
Η τιμή του περιφερειακού είναι επίσης ένα μεγάλο ερωτηματικό. Με δεδομένο ότι το DualSense κοστίζει από €69,99 και το DualSense Edge €249,99, η λογική λέει πως το PlayStation Q Lite αναμένεται κάπου πάνω από τα €299,99. Μένει βέβαια να δούμε τι από τα παραπάνω (και -κυρίως- πότε) θα επιβεβαιωθεί/ανακοινωθεί. Μέχρι τότε, όλα τα παραπάνω είναι εικασίες και φήμες. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*