Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

$25 εκ. θα πληρώσει η Apple για πατέντα που παραβιάζει η Siri

Η Apple καλείται να πληρώσει αποζημίωση ύψους $24.9 εκ. στην εταιρία Dynamic Advances που εδρεύει στο Dallas, προκειμένου να κλείσει μια υπόθεση τεσσάρων περίπου χρόνων που αφορά τη Siri. Το λογισμικό της Apple κατηγορήθηκε το 2012 ότι παραβιάζει πατέντα που έχει καταχωρήσει το Rensselaer Polytechnic Institute της Νέας Υόρκης και έχει ανήκει στην εταιρία Dynamic Advances. Ειδικότερα, η πατέντα έχει καταχωρηθεί από καθηγητή του πανεπιστημίου και έχει να κάνει με τον τρόπο που ένα πρόγραμμα είναι ικανό να δομήσει μια πρόταση σε μια γλώσσα, από λέξεις που επιλέγονται μέσα από σχετικό λεξιλόγιο (σημ. πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα ευρεσιτεχνία που μπορείτε να διαβάσετε και εσείς εδώ).



Η απόφαση της Apple να πληρώσει εν τέλει την αποζημίωση, έρχεται σχεδόν ένα μήνα πριν εκδικαστεί η υπόθεση, ενώ μέρος της συμφωνίας είναι ότι η Siri και κατά συνέπεια η Apple θα έχει την άδεια να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη πατέντα για τα επόμενα τρία χρόνια.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*