Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Nvidia αποκάλυψε το νέο mobile SoC Tegra X1

H Nvidia αποκάλυψε στο πλαίσιο της CES 2015 -στο Λας Βέγκας- το νέο Tegra X1 “Mobile Superchip”. Το νέο chip βασίζεται στην αρχιτεκτονική Maxwell, ενώ διαθέτει επεξεργαστική ισχύ μεγαλύτερη του 1 teraflops προσφέροντας διπλάσιες επιδόσεις (σε σχέση με τον Tegra K1), με την ίδια περίπου κατανάλωση ενέργειας (10Watts). Το Tegra X1 διαθέτει επίσης οκταπύρηνη CPU (4 Cortex A57 και 4 Cortex A53) με δυνατότητα λήψης 60fps 4K video (H.265, H.264, VP9), ενώ σύμφωνα με την Nvidia, θα μπορεί να επεξεργαστεί τις πληροφορίες από κάμερα έως και 1.3 gigapixel. Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο CEO της Nvidia Jen-Hsun Huang, το νέο chip δεν προορίζεται μόνο για φορητές συσκευές, μιας και στόχος της πράσινης εταιρείας είναι η αγορά των αυτοκινήτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «τα αυτοκίνητα θα είναι σύντομα οι πιο προηγμένοι υπολογιστές στον πλανήτη».



Ακόμη, το Tegra X1 υποστηρίζει όλα τα σημαντικά πρότυπα γραφικών, συμπεριλαμβανομένων των Unreal Engine 4, DirectX 12, OpenGL 4.5, CUDA, OpenGL ES 3.1 και Android Extension Pack, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους developers να μεταφέρουν τα PC games ακόμα πιο εύκολα στις φορητές συσκευές. Τέλος, το Nvidia Tegra X1 αναμένεται να διατεθεί στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές του νέο chip, καθώς και τα σχετικά βίντεο.

- 256-core Maxwell GPU
- 8 CPU cores (4x ARM Cortex A57 + 4x ARM Cortex A53)
- 60 fps 4K video (H.265, H.264, VP9)
- 1.3 gigapixel camera throughput
- Αρχιτεκτονική 20nm







 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Shepard
    • Epic FAIL της εταιρίας που ΠΑΛΙ δεν ενσωμάτωσε το modem στο τσιπακι.

      Κατά τα άλλα, δείχνει ένα υπερτούμπανο στις μετρήσεις chip όπου θα πρέπει όμως να περιμένουμε μια υλοποίηση για να δούμε πόσα απίδια πραγματικά και όχι στα "χαρτιά/εργαστηριακά" πιάνει ο σάκος.

*