Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Samsung αποκάλυψε τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge

H Samsung αποκάλυψε στο πλαίσιο του Mobile World Congress τις δύο νέες Galaxy συσκευές της, τα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge. Η διάθεση των δύο μοντέλων θα ξεκινήσει από τις 10 Απριλίου στις μεγάλες αγορές, ενώ αρκετοί σημαντικοί πάροχοι στις μεγάλες αγορές έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τις συσκευές στους καταναλωτές τους. Η τιμή του Samsung Galaxy S6 Edge θα κινείται ψηλότερα από αυτήν του «απλού μοντέλου», ενώ και τα δύο μοντέλα διαφέρουν αρκετά σε επίπεδο σχεδιασμού από αυτά που κυκλοφόρησαν τα προηγούμενα χρόνια. Το Samsung Galaxy S6 έχει flat οθόνη, μεταλλικό frame και glass front και back panels. Το Galaxy S6 Edge θα προσφέρει τα ίδια με curved glass στα πλαϊνά τμήματα, ακολουθώντας τη λογική του Note Edge. Το Samsung Galaxy S6 θα κυκλοφορήσει σε λευκό, μαύρο, χρυσό και μπλε χρώμα, ενώ το Samsung Galaxy S6 Edge σε λευκό, μαύρο, χρυσό και πράσινο. Τα τμήματα εμπρός και πίσω έρχονται με Gorilla Glass 4, ενώ στο εσωτερικό βρίσκουμε octa-core Samsung Exynos επεξεργαστές, 3GB RAM και τη διαθέσιμη χωρητικότητα να δημιουργεί τρία διαφορετικά μοντέλα στα 32GB, 64GB και 128GB. Οι QHD Super AMOLED οθόνες των δύο εκδόσεων έχουν διαγώνιο 5.1 ίντσες, ενώ οι βασικές κάμερες και στα δύο μοντέλα έρχονται με αισθητήρα 16MP και οπτικό σταθεροποιητή.



Ο νέος fingerprint sensor στο πλήκτρο hope δεν θα απαιτεί πλέον swipe, ενώ τα μοντέλα θα υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Στα της ενσύρματης φόρτισης, οι συσκευές φορτίζουν 1.5 φορά ταχύτερα σε σχέση με το Samsung Galaxy S5, ενώ βελτιώσεις συναντάμε και στο ηχείο που είναι 1.5 φορά πιο δυνατό από το αντίστοιχο του περσινό μοντέλο. Η Samsung θα αξιοποιήσει ένα αντίστοιχο μοντέλο ασύρματων πληρωμών με την Apple, το οποίο και θα ονομάζεται Samsung Pay και θα χρησιμοποιεί NFC και MFT τεχνολογία για τις συναλλαγές. Όπως αναμενόταν, το waterproof κομμάτι του S5 έχει εξαφανιστεί και δεν υπάρχει σε καμία από τις δύο νέες εκδόσεις της σειράς Galaxy, ενώ 40% των software χαρακτηριστικών του περασμένου μοντέλου έχουν εξαφανιστεί. Από πλευράς χαρακτηριστικών, τα δύο νέα μοντέλα είναι πιο λεπτά από το Galaxy S5, ενώ η λειτουργία της κάμερας είναι σαφώς βελτιωμένη και ενεργοποιείται με ένα διπλό πάτημα στο home key σε μόλις 0.7 δευτερόλεπτα! Η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη και μία νέα έκδοση του Samsung Gear VR, το οποίο θα συνεργάζεται και με τα δύο νέα smartphones της. Είναι 15% μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο του Note 4 και χαρακτηρίζεται από σημαντικές βελτιώσεις όπως η φόρτιση μέσω USB.



Δείτε ένα hands on του Verge στα νέα κινητά της Samsung.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
17 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Whitey
    • Προειδοποιώ πως το σχόλιο που ακολουθεί έχει επιθετικό χαρακτήρα προς την Samsung. Μπορείτε να με πείτε fanboy της Apple ή οτιδήποτε αλλά κάποια πράγματα ήταν αστεία.

      Samsung Pay - Η πρωτοτυπία στην ονομασία δεν υπάρχει.
      Wireless Charging - Το κάνανε ολόκληρο θέμα την στιγμή που υπάρχει από το 2012 (Lumia)
      Σχεδιασμός με γυαλί μπρος-πίσω - 2010
      Βάλαμε ταμπέλες στα εικονίδια! - ...
      Built-in Battery - Ένα από τα θετικά που είχαν τα Android καταστράφηκε
      Εξέχει η κάμερα - Να δω αν θα κράξετε τώρα όπως κράξατε την Apple.

      Ερωτηματικά που έμειναν:
      Υποδοχή MicroSD
      Τιμή

      Τα θετικά:
      Real-time HDR (και πιθανότατα η κάμερα γενικά)
      10 minutes charge = 4 hours battery life (αν ισχύει)
      Ο σχεδιασμός του S6 Edge
      Ύπαρξη μοντέλου 32GB σε αντίθεση με την Apple


      Γενικότερα έχεις πέντε καλά πράγματα για να προτιμήσεις Android από άλλες συσκευές και σου ακυρώνουν τα 3.

    • vagos1983
    • πραγματικα το edge πολυ ωραιο δυνατα specs οθονη σκοτωνει..λυπητερη δεν ειπαν ομως...επισης δεν μου αρεσει που απουσιαζει υποδοχη sd.

    • Sensei
    • @Whitey

      Υποδοχή για microSD ΔΕΝ έχει.
      Η τιμή του λογικά θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τα υπόλοιπα, δηλαδή 700-800.

      Εμένα προσωπικά μ'αρέσει το νέο μοντέλο της Samsung διότι πρώτον έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και δεύτερον δεν έγινε κάποια "τρελή" αναβάθμιση όπως στις προηγούμενες εκδόσεις. Επίσης, πολύ ωραίο ακούγεται και το fast charging.

      Όσον αφορά το Edge, ψιλοχαζομαρούλα αφού δε βρίσκω κάποια ουσιώδη χρησιμότητα σε αυτό.

    • kostasfil
    • Το s6 edge είναι τόσο όμορφο που κάνει το απλό s6 να μοιάζει άσχημο και ανέμπνευστο! Μπράβο για τον σχεδιασμό. Το ερωτεύτηκα.

    • john-data
    • Ωραίο κινητό αλλά για άλλους...
      Με τόσα χρήματα που θα κάνει φτιάχνω pc και αγοράzω και μια κονσόλα!

    • psaraki
    • φοβερο κινητο δ λεω αλλα πολλα τα λεφτα αρη... εδω δ εχω ν παρω το ps4 που με καιει δ θα τα εδινα τοσο για κινητο μονο για υπολογιστη....

    • Raphael
    • Καινούρια κινητά παρόμοια πράγματα :-P

      Άμα πέσει ποτέ στα 300 (γιατί φαντάζομαι θα κάνει γύρω στα 600 όταν βγει) ίσως να συμφέρει :P

    • Enwsitis21
    • Κονσόλα και PC μαζι πέρνεις με τα λεφτα που θέλουν ορισμένα κινητά.
      Προσωπική άποψη είναι ότι κινητό πάνω απο 300 euro δεν αξίζει.
      Είναι κινητο θα παρεις τηλέφωνο θα στειλης ένα μηνυμα ενα mail να βγάλεις καμια φωτογραφία και να δεις κανένα αθλητικό μέχρι εκεί αντε και κανένα παιχνιδάκι.
      Τώρα γιατί να δώσεις 700 - 800 euro για αυτα δεν μπορω να καταλαβω. Γουστα είναι αυτα.

    • MBisonGR
    • Μπορει σαν hardware να ειναι παραπανω απο top αλλα παιζει μεγαλο ρολο και η τιμη και πλεον με το android και το hardware που υπαρχει κάνεις την δουλεια σου ανετα με παρα πολλα κινητα.
      Φθηνοτερα κινητα.
      Και δεν ειναι θεμα του αν ειναι μαγκας και τα εχεις και δινεις ή αν δεν τα εχεις, ειναι θεμα του αν εισαι διατεθημενος να δωσεις τοσα λεφτα για τη μικρη διαφορα που εχει σε καθημερινη χρηση για το μεσο χρηστη μια προπερσινη ναυαρχιδα απο μια φετινη.
      Ειδικα τωρα που κανουν επελαση οι κινεζοι και εχουν το κινητο που θες, σε σχεδον οτι design θες, στην τιμη που θες.

    • Geovra
    • Συγνωμη αλλα για την Samsung το μονο που απομενει να κανει ειναι να βρει ενα φρουτο για logo.
      Αυτο που εγραψε και ο raysod ..μεχρι και η καμερα ΕΞΕΧΕΙ παραπανω απο του 6. Δεν εχω προβλημα με τις συσκευες που βγαζει(εννοειται) αλλα με την πολιτικη-διαφημιση-αντιδιαφημιση της σαν εταιρια.

      Υγ1 το μονο που ελειπε απο την παρουσιαση ειναι να εβγαινε ο CEO της εταιριας να πει οτι ειναι πιο gay και απο τον Cook
      Υγ2 @MbisonGR αυτο ακριβως που γραφεις για την επελαση των κινεζων

    • Maxus
    • Πολυ ομορφο το Edge, επιτελους ενα νεο σχεδιο.
      Κατα τα αλλα ολο και περισσοτερο η Samsung μοιαζει με την Αpple.To μονο που μενει ειναι να κανει και δικο της λειτουργικό..

    • Rallinho13
    • Με ξεπερναει οτι σε ποστ για ενα Samsung κινητο η κυρια μαζα σχολιαστων ειναι Fan Boys της APPLE...
      Πηγαιντε λοιπον σκαστε τα 1000αρικα στην APPLE ή τα 800ευρα στη Samsung και μετα να μην εχετε μοναδες ουτε για αναπαντητη...

      Εκτος απο κακοπροαιρετα σχολια μονο, ελαχιστοι στεκονται στα χαρακτηριστικα του Samsung που σε δυναμη ειναι δυο φορες το 6 plus και θα ακολουθησει και το G4 που θα το κοντραρει ακομα περισσοτερο...

      Τα μονα φυσιολογικα σχολια ειναι του @MbisonGR περι επελασης των Κινεζων και του Enwsitis21 για το οτι με αυτα τα λεφτα παιρνεις κονσολα και κινητο μαζι...

      Αλλα ξεχασα, 1000αρικα για τα APPLE με την Retina οθονη και για την οποια το Full HD ειναι αγνωστη λεξη αξιζει να τα διαθεσετε...

    • Whitey
    • @Rallinho13, μιας και θεωρείς πως το σχόλιο μου δεν είναι φυσιολογικό θα σου απαντήσω.

      Το γεγονός πως έχει 865 πυρήνες και 56GB RAM για εμένα δεν είναι κολακευτικό. Η Apple με το "δύο φορές κατώτερο hardware" όπως το χαρακτηρίζεις έχει αποδείξει ότι δεν χάνει τίποτα σε σύγκριση με τα άλλα high end κινητά. Δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ εφαρμογή ή τίτλο (όπως το GTA) να μην μπορεί να τρέξει στο iPhone εξαιτίας των χαρακτηριστικών του. Δεν χάνει σε κάτι το iPhone επειδή στα χαρτιά έχει κατώτερα χαρακτηριστικά. Το ίδιο ισχύει και για την κάμερα. 8MP εδώ και χρόνια και δεν λέει να την αλλάξει, αλλά αλλάζει τα υλικά που συνθέτουν την κάμερα αυτή κάνοντας την καλύτερη. Δεν χρειάζεται να είναι 64ΜΡ για να βγάλει κανείς καλές φωτογραφίες. Αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να με διορθώσετε και να μάθω πέντε πράγματα παραπάνω.

      Επίσης, το "κράξιμο" που κάνω δεν είναι προς τα κινητά Android γενικότερα, αλλά προς την πορεία που επέλεξε να κατευθυνθεί η Samsung για τις high end συσκευές της.

*