Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Sharp περνά επισήμως τα χέρια της Foxconn

Η Hon Hai Precision Industry Co. που γνωρίζουμε καλύτερα ως Foxconn μιας και με αυτήν την επωνυμία κατασκευάζει όλες τις κονσόλες που σκέφτεστε, τηλεοράσεις για πολλούς κατασκευαστές, το μεγαλύτερο μέρος των φορητών συσκευών της Apple και πολλά, πολλά ακόμη. Η Foxconn λοιπόν είχε ήδη στηρίξει με χρήματα (με αντάλλαγμα μερίδιο βέβαια) την Sharp αλλά με την ιαπωνική εταιρεία να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, έγινε ένα βήμα ακόμη και η εξαγορά της Sharp είναι δεδομένη.



Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί στο τέλος του μήνα και φαίνεται ότι η συναλλαγή θα φτάσει στα $5,5 δις, ποσό που είναι υπερδιπλάσιο από την αγοραία αξία της Sharp. Η ιαπωνική διοίκηση είχε και προσφορά από το Innovation Network Corporation of Japan (INCJ), η οποία ήταν χαμηλότερη και συνοδευόταν από την πρόθεση να διασπαστεί η εταιρεία σε κομμάτια. Η Foxconn, σε κάθε περίπτωση, βρήκε τρόπο να μπει στην αγορά ηλεκτρονικών με δικά της προϊόντα, έστω και με διαφορετικό όνομα. Υπόσχεται να κρατήσει την Sharp ενιαία και να κάνει προσπάθειες να την αναζωογονήσει και να την κρατήσει ενεργή στις παραδοσιακές της δραστηριότητες.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*