Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο ρεκόρ πωλήσεων τριμήνου ανακοίνωσε η Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα κέρδη που σημείωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2015, με την εταιρεία να πετυχαίνει ακόμα ένα ρεκόρ πωλήσεων. Συγκεκριμένα, το νέο Apple Watch πήγε πολύ καλά, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας εξακολουθεί να προέρχεται από τις πωλήσεις iPhone, iPad και Mac, αλλά και από τις ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα. Η Apple σημείωσε έσοδα $49.6 δις, ξεπερνώντας έτσι τις προσδοκίες των αναλυτών που εκτιμούσαν ότι η αμερικανική εταιρεία θα κλείσει το τρίτο τρίμηνο στα $ 49 δις. Τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στα $10.7 δις, ξεφεύγοντας αρκετά από το ρεκόρ ($18 δις) που είχε σημειώσει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν ότι η Apple θα καταφέρει να πουλήσει -κατά τη διάρκεια του τριμήνου- περίπου 4 εκ. Apple watches. Αλλά με δεδομένο το ευρύ φάσμα τιμών για τα διάφορα μοντέλα τουApple Watch και το γεγονός ότι τα έσοδα αφορούν και τις πωλήσεις συσκευών: iPod, Apple TV και Beats, είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να υπολογιστεί πόσα «έξυπνα» ρολόγια πουλήθηκαν.



Τα έσοδα για «άλλα προϊόντα» ανήλθαν στα $2.64 δις, πολύ πάνω από τα $1.76 δις που σημείωσε η εταιρεία την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο CFO της Apple Luca Maestri δήλωσε στους The New York Times ότι οι πωλήσεις για το Apple Watch ξεπέρασαν αυτές των iPhone και iPad στις εννέα πρώτες βδομάδες διαθεσιμότητας του. Ο Maestri είπε επίσης στο Associated Press ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του Apple Watch ανήλθαν στα $952 εκ. αυξάνοντας τις πωλήσεις για τα «λοιπά προϊόντα» της εταιρείας, ενώ μειώθηκαν τα έσοδα για το iPod και άλλων αξεσουάρ. Με άλλα λόγια, η Apple σημείωσε $1δις έσοδα από τις πωλήσεις των Apple Watches κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου που διατέθηκαν στην αγορά. Οι πωλήσεις των iPhones παραμένει ο μεγαλύτερος τομέας ανάπτυξης για την Apple, μιας και αποτελεί το 70% των λειτουργικών εσόδων της εταιρείας.



Η Apple πούλησε 47.5 εκ. iPhones κατά το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 35 εκατομμύρια κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις της τάξεως των 49 με 50 εκ. τεμαχίων, ενώ οι μετοχές της Apple είχαν υποχωρήσει κατά 7% στο “after hours trading”. Η Apple πούλησε επίσης 10.9 εκ. iPads αυτό το τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 13.3 εκ. κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, ενώ πωλήθηκαν 4.8 εκ. Macs, σε σχέση με τα 4.4 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Η Ευρύτερη Κίνα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, με τις πωλήσεις να είναι και πάλι πάνω από 100% σε ετήσια βάση. Τέλος, ο CEO της Apple Tim Cook ανέφερε ότι οι πωλήσεις που σημείωσε το Apple Watch τον Ιούνιο ήταν υψηλότερες από κάθε μήνα, παρουσιάζοντας έτσι την «αύξηση της ζήτησης για το προϊόν».

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*