Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ξεκίνησε η διάθεση του BBC Micro Bit computer

Το BBC ξεκίνησε τη δωρεάν διάθεση του Bit Micro σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μαθητές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για έναν μικροϋπολογιστή σχεδιασμένο για να ενθαρρύνει παιδιά σχολικής ηλικίας να μάθουν τα βασικά για τον προγραμματισμό και την κατασκευή των υπολογιστών. Αυτή η εξαιρετική πρωτοβουλία (2015 Make it Digital) ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ωστόσο έπρεπε τελικά να περάσουν αρκετοί μήνες για να ξεκινήσει η αποστολή των μικροσκοπικών PCs –μιας και η διάθεση τους αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει μαζί με το νέο σχολικό έτος. Το BBC συνεργάστηκε με τις Microsoft, Samsung, ARM και άλλες εταιρείες για να δημιουργήσει τη συσκευή, η οποία είναι σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας 11-12 ετών.



Το Micro Bit συνεργάζεται με άλλους μικροϋπολογιστές της αγοράς (όπως το Raspberry Pi), ενώ μπορεί να συνδεθεί και με εφαρμογές του Internet of Things, αφού ενσωματώνει Bluetooth για ασύρματη σύνδεση με συσκευές όπως smartphones, tablets, κάμερες κ.λπ. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, περιλαμβάνονται 25 κόκκινα LEDs, δύο επαναπρογραμματίζομενα πλήκτρα, επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα, μαγνητόμετρο, καθώς και πέντε υποδοχές εισόδου/εξόδου (I/O) για σύνδεση εξωτερικών συσκευών με ακροδέκτες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Micro Bit θα βρείτε στο επίσημο website του project.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*